به گزارش پایگاه خبری وب دا، مریم دادجو اظهار کرد: شیر مادر اولین غذایی است که به نوزاد معرفی می شود و خداوند بهترین غذای ممکن را با کیفیت و کمیت تمام در اختیار کودک قرار داده است.
وی شیر مادر را از لحاظ ارزش غذایی بالاتر از هر نوع شیر دیگری خواند و گفت: مقادیر پروتئین چربی و قند در شیر مادر کاملا با دیگر شیر ها متفاوت و ویژه فرزند است.
دادجو ادامه داد: شیر مادر دارای سلول های ایمنی و مواد میکروبی طبیعی بدن است و خطر حساسیت زایی بسیار پایین دارد در حالیکه بقیه شیرها به ویژه شیر گاو در شیرخوار حساسیت ایجاد می کند.
وی سپس به فواید شیر مادر برای شیر خوار پرداخت و گفت: آغوز یا شیر روزهای اول که غلیظ و زرد رنگ است بسیار مغذی و حاوی مواد مفید و موردنیاز شیرخوار و اولین و بهترین واکسن برای حفاظت از بیماری های عفونی است.
دادجو با بیان این که شیر مادر تمامی معدنی و ویتامین های موردنیاز شیرخوار را داراست، افزود: قند شیر مادر نسبت به قند شیر سایر پستانداران بیشتر و این قند در تکامل مغزی شیر خوار اهمیت دارد و باعث افزایش بهره هوشی کودک می شود.
وی با اشاره به این که آهن شیر مادر قابلیت جذب بیشتری دارد، گفت: قند و ویتامین c موجود در شیر مادر در بهتر جذب شدن آن نقش مهمی داشته و کم خونی ناشی از فقر آهن در کودکان شیر مادر خوار کمتر است.
دادجو عنوان کرد: پروتئین شیرمادر نسبت به پروتئین شیر گاو، سهل الهضم تر بوده و برای شیرخواران مناسب تر است همچنین شیر مادر باعث تکامل بهتر دندان و فک شیرخوار می شود.
وی افزود: ابتلا به ناراحتی های دستگاه گوارش، اسهال و استفراغ و بیماری های آلرژیک، عفونت گوش میانی و چاقی نیز در کودکانی که از شیر مادر استفاده می کنند کمتر است.
دادجو شیر مادر را همواره آماده و در دسترس، با حرارت مناسب، دور از آلودگی و ارزان و به صرفه دانست و گفت: در کودکانی که با شیر مادر تغذیه شده اند، رابطه عاطفی بین مادر و فرزند بیشتر است و فرزند از امنیت روانی بیشتری برخوردار خواهد بود.