عمومی | دانشگاه علوم پزشکی جهرم

بیشترین میزان مصرف داروهای کرونایی در جهرم، در موج چهارم بوده است - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸

ابتلای بالای افراد و طولانی شدن دوره درمان در موج چهارم کرونا باعث شد رمیدسیویر، فاویپیراویر و تولیسوزوماب بیشترین میزان مصرف را دربخش کرونا بیمارستان پیمانیه جهرم داشته باشد.

به گزارش وبدا جهرم؛ دکتر ابوالفضل نیکوسیر معاون دارو و غذا دانشگاه علوم پزشکی جهرم گفت: ماهانه حدود ۲ هزار آمپول رمیدسیویر و حدود ۳ هزار قرص فاویپیراویر و حدود ۱۰۰ آمپول تولیسوزوماب در بخش کرونای بیمارستان پیمانیه جهرم مصرف می شود.


به گفته وی در موج چهارم بیماری کرونا در جهرم، افراد زیادی به این بیماری مبتلا شدند که باعث شد مصرف آمپول های رمیدسیویر و تولیسوزوماب و قرص فاویپیراویر دو برابر مصرف ماهانه  آنها شود.

وی عنوان کرد: داروهای ذکر شده از مهم ترین داروها برای درمان بیماران مبتلا به کرونا است که در بخش های عمومی و آی سی یو بیمارستان بستری می شوند.

وی با اشاره به مصرف آمپول تولیسوزوماب گفت: مصرف این آمپول که قیمت هر عدد آن نزدیک به ۴ میلیون تومان است برای مبتلایانی استفاده می شود که درگیری ریوی در آنها بالا است و دربخش آی سی یو بستری هستند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر تمام داروها موجود و دانشگاه مشکلی در تهیه آنها ندارد.


به گفته وی از دیگر دلایل مصرف بالای داروی های کرونا در جهرم در موج چهارم این بود که، قبلا این داروها  وارداتی بودند و دسترسی به آن زیاد نبود. اما از موج  سوم کرونا به بعد ماده اولیه این داروها  به کشور وارد و توسط شرکت های داروسازی داخلی تولید شد. همچنان تولید داخلی این داروها در کشور ادامه دارد و دسترسی به آن راحت تر شده است.

معاون غذا و دارو دانشگاه با اشاره به قیمت داروهای رمدسیویر و فاویپیراویر گفت: مبلغ هر آمپول رمیدسیویر  حدود ۷۰۰ الی ۸۰۰ هزار تومان و هر عدد قرص فاویپیراویر ۱۷ هزار تومان است.


وی عنوان کرد: با توجه به هزینه بالای این دارو ها، از ابتدای شیوع کرونا تا اکنون دانشگاه تمام  تلاش خود را کرده است که با حداقل هزینه و تعرفه دولتی  این دارو ها را در اختیار بیماران قرار دهد تا بیماران سهم کمی در پرداخت هزینه آنها داشته باشند.


وی با اشاره به میزان مصرف الکل در بیمارستان های جهرم گفت: ماهانه حدود ۲۹ الی ۳۰ هزار لیتر الکل در بیمارستان ها مصرف می شود و با توجه به تولید الکل در شهرستان مشکلی در تهیه آن وجود ندارد.


به گفته وی در حال حاضر تقاضای الکل در داروخانه های شهرستان در مقایسه با ابتدای شیوع بیماری کرونا کم شده است اما مصرف ماسک همچنان بالا و تقاضای بالایی دارد.

وی بیان کرد: در حال حاضر در شهرستان جهرم دو کارگاه صنعتی تولید ماسک  سه لایه مشغول به فعالیت است و به طور متوسط روزانه ۲۵ تا ۳۰ هزار ماسک تولید می کند.