در این برنامه آقای دکتر جلال محمدزاده، عضو هیات علمی و رئیس بخش تحقیقات فنی و مهندسی گلستان به تشریح مباحث مرتبط پرداخت و در ادامه در ارتباطی دو سویه موضوعات جلسه مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.
در بخش اول دوره ایشان به تاریخچه، مفاهیم اولیه سیستم مدیریت کیفیت، نحوه استقرار سیستم
HACCP
، شناسائی و تعیین
نقاط کنترل بحرانی
در طول زنجیره تولید یک محصول و فراورده غذایی پرداختند. همچنین در بخش دوم با ذکر دومثال کاربرد عملی این سیستم را آموزش دادند.
لازم به ذکر است سیستم
HACCP
(
Hazard Analysis Critical Control Point
) در واقع روشی پیشگیرانه و نظام مند برای تضمین ایمنی غذا از خطرات بیولوژیک، شیمیایی و فیزیکی در فرایند تهیه غذا و طراحی و پیشنهاد اندازه گیری هایی برای کاهش این خطرات تا رسیدن به محدوده ایمن و انجام اقدامات مناسب، به موقع و سریع در هر قسمتی که مشکلی بروز نماید به منظور جلوگیری از به خطر افتادن سلامت مصرف کننده
است و اصول هفت گانه آن در طول زنجیره تولید تا مصرف به قرار ذیل است:
اصل اول : تجزیه وتحلیل موارد خطر
اصل دوم : شناسایی نقاط کنترل بحران خط تولید
اصل سوم : تعیین محدوده های بحرانی را برای هر یک از نقاط کنترل بحرانی
اصل چهارم : تعیین سیستم های اندازه گیری ونمایش محدوده های بحرانی نقاط کنترل بحران
اصل پنجم : برقراری عملیات اصلا حی برای موارد ی که فرایند از محدوده ایمن خارج شده است
اصل ششم : ایجاد نوعی سیستم تایید و نظارت
اصل هفتم : برقراری نوعی سیستم فعال و موثر برای ضبط داده ها و اطلا عات و مستند سازی