معاون بهداشتی دانشگاه گفت: حدود 39 هزار نفر از مردم شهرستان های کاشان و آران و بیدگل تا پایان سال گذشته تحت آموزش های سفیر خودمراقبتی قرار گرفتند.
به گزارش وب دا، دکتر سید علیرضا مروجی روز دوشنبه مورخ 27/1/97 در نشست خبری که به مناسبت هفته سلامت برگزار شد، گفت: افراد آموزش دیده شامل 28366 نفر سفیر سلامت خانوار، 8329 دانش آموز، 35 سفیر سلامت اداره، 500 سفیر دانشجو، 1278 معلم و 140 روحانی و سرباز هستند.
وی افزود: خودمراقبتی در سه بخش فردی، سازمانی و اجتماعی تعریف می شود که از اهداف بخش خودمراقبتی فردی، جذب سفیران سلامت خانوار، روحانی، سرباز، دانشجو و دانش آموز بوده است.
دکتر مروجی، همچنین به تشکیل 78 گروه خودیار در مراکز خدمات جامع سلامت در زمینه های فشارخون، دیابت چاقی، اضافه وزن و سرطان اشاره و آن را از دیگر اقدام های صورت گرفته در راستای ارتقا سطح سلامت مردم این منطقه برشمرد.
***صرفه جویی 7 درصدی با ترویج خود مراقبتی در حوزه سلامت
معاون بهداشتی دانشگاه گفت: پیش بینی می شود با ترویج خود مراقبتی به عنوان یک رویکرد سلامت متکی بر مردم، بیش از 7 درصد در هزینه های بهداشتی درمانی صرفه جویی شود.
وی ادامه داد: با این صرفه جوییها، هزینه های مراقبت های سطوح پایه و تخصصی و پذیرش های برنامه ریزی نشده و سرپایی بیماران تامین خواهد شد.
وی، خود مراقبتی را گام اول سلامت برشمرد و تصریح کرد: "خودمراقبتی" شامل اعمالی اکتسابی، آگاهانه و هدفدار است که مردم برای خود، فرزندان و خانواده شان انجام میدهند تا تندرست بمانند و از سلامت جسمی، روانی و اجتماعی خود حفاظت و نیازهای جسمی، روانی و اجتماعی خود را برآورده سازند، از بیماری ها یا حوادث پیشگیری کنند، بیماریهای مزمن خود را مدیریت کنند و نیز از سلامت خود بعد از بیماری حاد یا ترخیص از بیمارستان، حفظ کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه اظهار داشت: خودمراقبتی موجب ارتقای سلامت و کیفیت زندگی، افزایش رضایت بیماران، منطقی شدن استفاده از خدمات (نیاز کمتر به مشاوره ارایه دهندگان خدمات در مراکز بهداشتی، کاهش ویزیت بیماران سرپایی و کاهش استفاده از منابع بیمارستانی) و نیز کاهش هزینه های سلامت می شود.
دکتر مروجی در ادامه، از طراحی و ابلاغ پنجمین برنامه از برنامه های تحول سلامت در حوزه بهداشت با عنوان خودمراقبتی با سه رویکرد در این حوزه خبرداد و افزود: نخستین رویکرد در حوزه بهداشت خود مراقبتی فردی اعم از جذب سفیران سلامت خانوار، روحانیت، نظامیان ، دانشجویان و دانش آموزان است.
دکتر مروجی از خود مراقبتی سازمانی به عنوان دومین رویکرد این بخش با عنوان حفظ و ارتقای سلامت در بخش کارکنان ادارات سازمانها نام برد و افزود: سومین رویکرد نیز با عنوان خودمراقبتی اجتماعی با هدف شناسایی تهدید کننده های اجتماعی با کمک شوراهای شهری و روستایی است.