مدیر شبکه آزمایشگاهی معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری: در تلاش هستیم تا تجهیزات بالقوه دانشگاه فنی و حرفه ای را به توانمندی های شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری اضافه کنیم تا دانشگاه ها، اعضای هیات علمی و دانشجویان از خدمات این شبکه بهره مند گردند.
رضا اسدی فرد مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در همایش روز ملی پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای ضمن تبریک به مناسبت هفته پژوهش گفت: همواره در کشور یکی از مسائلی که دغدغه محققان و پژوهشگران بوده خدمات آزمایشگاهی است. سیستم هایی که دانشگاه ها بتوانند در آن به هم سرویس دهند خیلی روان نبوده و افراد متقاضی این خدمات همه ظرفیت های دستگاه ها را نمی شناسند یا دستگاهی به دلیل کمبود یک قطعه سال ها بدون استفاده باقی می ماند.
اسدی فرد با اشاره به سایر چالش های این بخش گفت: دستگاه های مورد استفاده در کارگاه ها و آزمایشگاه ها از طریق بودجه های سالانه خریداری می شود در حالی که ردیفی برای نگهداری و تعمیرات این تجهیزات درنظرگرفته نشده است. همین مساله باعث خدمات دهی لازم آزمایشگاه ها نمی شود.باید ساز و کاری برای بهبود این وضعیت ایجاد می شد.
مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی ادامه داد: چالش ها به قوت خود باقی بود تا اینکه شبکه کنونی در سال ۸۲ فعالیت خود را آغاز کرد. با ایجاد ستاد توسعه فناوری نانو این تجربه را در حوزه محدود شروع کردیم. آزمایشگاه هایی که می توانستند درباره موضوع جدید و پیشرفته خدمات دهند در قالب شبکه آزمایشگاهی جمع شدند.
این مقام مسئول ادامه داد: این تجربه را شروع کردیم و حدود ۱۰ سال تمرین را انجام دادیم تا سال ۹۳. حدود ۸۰ دانشگاه و پژوهشگاه، یکهزار دستگاه پیشرفته خود را در این شبکه به اشتراک گذاشتند و به بیرون از مجموعه خود خدمات دادند.
اسدی فرد با اشاره به ادامه تلاش ها در این حوزه عنوان کرد: از سال ۹۳ با حمایت و دستور دکتر ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری دامنه این شبکه باز شد و همه حوزه های فناوری پیشرفته و حتی فناوری های عادی وارد شدند. در طول سال های گذشته شبکه رشدی جهشی داشت و در حال حاضر نیز حدود ۷۵۰ دانشگاه و پژوهشگاه و شرکت های خصوصی عضو این شبکه هستند.
به بیان وی، هر دانشگاه و پژوهشگاهی تا ۵۰ آزمایشگاه دارد اما در مجموع ۱۷ هزار خدمات دستگاهی در این شبکه به اشتراک گذشته شده است و ۷۰ هزار آزمون با این تجهیزات اجرا می شود. آدرس این شبکه نیز
labsnet.ir
است.
مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی همچنین تصریح کرد: تا پیش از سال ۹۳ بیشترین ارتباط با خدمت دهندگان و آزمایشگاه ها بود و تلاش برای ارزیابی سالانه داشتیم تا حمایت کرده و تجهیزات جدید و به روز تهیه کنند، پرسنل را آموزش دهند و استانداردهای لازم را بگیرند تا آزمایشگاه سرپا باشد. اما در دوره جدید به سوی دیگر این پلتفرم نیز پرداختیم و آن خدمت گیرنده ها هستند که طیف های وسیعی دارند که مهمترین آن ها اساتید و اعضای هیات علمی هستند. مهم نیست در کدام دانشگاه ها هستند. همچنین، دانشجویان نیز می توانند از این خدمات استفاده کنند.
اسدی فرد تاکید کرد: در این دوره با حمایت های معاونت علمی طرح های تخفیفی را برای گروه های هدف مختلف تعریف کرده ایم. اعضای هیات علمی دانشگاه در سراسر کشور اگر کارهایشان تئوری نبوده و رشته های مهندسی و پزشکی هستند، آن ها که نیاز به آزمایشگاه دارند می توانند از خدمات شبکه استفاده کنند.
وی ادامه داد: هر سال در چهار فصل برای اساتید تخفیف هایی را در نظرمی گیریم. اکنون اساتید می توانند در باشگاه شبکه ثبت نام کنند و از یکی از مجموعه ها تا سقف ۸ میلیون خدمات بگیرند، ۵۰ درصد از سوی معاونت علمی به آزمایشگاه پراخت می شود و خدمات گیرنده تنها ۴ میلیون می پردازد.
اسدی فرد با اشاره به ایجادی طرح هایی برای دانشجویان و شرکت های دانش بنیان تصریح کرد: هیات علمی های جوان، می توانند ۶ میلیون تومان با تخفیف ۷۵ درصد از خدمات شبکه استفاده کنند.
به گفته وی، طرح های موجود در شبکه کمک می کند اساتید و پژوهشگران در کارهای آزمایشگاهی راحت تر کار کنند و سایت شبکه مورد نظر اطلاعات خوبی در اختیار خدمت گیرنده قرار می دهند.
و این درآمد دوباره می تواند صرف توسعه دانشگاه و تجهیزات شود.
وی در پایان خاطر نشان کرد:امیدوارم که با تلاش های دکتر جهانشاهی و روسای واحدهای دانشگاه در تهران و شهرستان ها همکاری کرده و بتوانیم این همکاری را سریعتر پیش ببریم و ظرفیت ها در شبکه معرفی شود و از طرفی از دکتر جهانشاهی خواهش می کنم که سیستمی ببیند که اطلاع رسانی خدمات شبکه به اساتید سریع انجام شود تا امکان بهره مندی از خدمات این شبکه را داشته باشند.