در مراسمی که به صورت ویدیو کنفرانس و در بستر وب به میزبانی دانشگاه ارومیه روز یکشنبه ۲۳ آذر برگزار شد، از ۴۰ پژوهشگر و فناور برتر دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی استان تجلیل شد .
حجت الاسلام سید مهدی قریشی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ارومیه در این مراسم با اشاره به اهیمت پژوهش و تحقیق در جامعه امروز خطاب به پژوهشگران افزود: یکی ازمباحث مهم و کلیدی در بحث پژوهش باید رفع مشکلات جامعه و گشودن گره از کار مردم باشد که ضروری است در این راستا پژوهشگران مباحث موجود را اولویت بندی کرده و مسائلی که موجب رفع مشکلات جامعه می شود در اولویت پژوهش قرار دهند
.
وی با بیان اینکه علم از ناحیه خداوند افاظه می شود و استاد و معلم زمینه را مهیا می کنند، براستعانت از خداوند در عرصه تحقیق و پژوهش تاکید کرد و اظهار کرد: اگر علم و تحقیقی با انگیزه الهی باشد خداوند نیز در حل مجهولات علمی و آسان کردن مسیر پژوهش یاری رسان خواهد بود
.
امام جمعه ارومیه خاطر نشان کرد: دشمنان انقلاب با تمام تلاش برای ضربه زدن به کشور آستین همت بالا زده اند که پژوهش و تحقیق برای بی اثر کردن این ترفندها بیش از پیش حائز اهمیت است
.
حجت الاسلام قریشی بااشاره به اهمیتی که اسلام به پژوهش و تحقیق دارد، تصریح کرد: پایه و اساس دین اسلام براساس تحقیق و پژوهش است به طوریکه همه فقها در رساله های عملی خود پذیرش دین اسلام و اصول دین بدون تحقیق و با تکیه بر تقلید را مجاز نمی دانند
.
وی با اشاره به تاکید فراوان روایات و آیات عدیده قران بر دعوت به تفکر و تحقیق خاطر نشان کرد: اگرچه عبادت جز مهتری ترین مباحث در اسلام است اما طبق روایات یک ساعت تحقیق و تفکر بر
۷۰
سال عبادت برتری دارد
.
ایران کشوری مقتدر و دارای نیروهای تلاشگر و صاحب فکر است
همچنین در این مراسم دکتر رحیم حب نقی، رئیس دانشگاه ارومیه نیز با اشاره به اینکه لازمه اقتدار در کشور توسعه علم و پژوهش است، افزود: اگرچه ارتقا قدرت دفاعی جز اولویتهای مهم هر کشوری است اما باید کشور در تمام عرصه ها مستقل باشد که لازمه این استقلال جز ار طریق علم و دانش و فناوری میسر نیست.
وی با اشاره به کسب موفقیت اعضای هیات علمی دانشگاه ارومیه در بین اساتید یک درصد بین المللی افزود: ۵ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه ارومیه در زمره پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر جهان قرارگرفتند که این امر موفقیتی بزرگ محسوب می شود.
دکتر حب نقی ضمن قدردانی از تلاشهای اساتید و پژوهشگران دانشگاه ارومیه تصریح کرد: ایران کشوری مقتدر و دارای نیروهای تلاشگر و صاحب فکر است که می توانند با کار جهادی بستر توسعه را بیش از پیش مهیا کنند و دشمنان را با موفقیتهای روزافزون در عرصه های مختلف متحیر کنند.
دکتر بهرام دلیر نقده معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ارومیه و دبیر ستاد استانی هفته پژوهش نیز در این مراسم عملکرد دانشگاههای استان طی یکسال گذشته در حوزه پژوهش و فناوری را ارایه داد.
همچنین در این مراسم پیام استاندار آذربایجان غربی به مناسبت هفته پژوهش و فناوری قرائت شد
در قسمتی از این پیام آمده است:
اولویت بندی پژوهش های انجام شده در راستای نیازهای توسعه ای با انجام پژوهشهای کاربردی، تجاری سازی علم و تولید ثروت از یافتههای علمی، و رفع نیاز استان با تمام قابلیت های موجود از طریق پیوند دادن دانشگاه با حوزه های اجرایی از جمله موضوعات اساسی است که می تواند بیش از پیش موجبات اثربخشی پژوهش برای توسعه را فراهم سازد.
اینجانب ضمن قدردانی از متولیان برگزاری این جشنواره و تبریک به برگزیدگان، هفته پژوهش و فناوری را به تمامی اساتید، دانشجویان، پژوهشگران ، مدیران و فعالان این حوزه، تبریک می گویم و توفیق روزافزون ایشان را در تامین اهداف راهبردی کشور عزیزمان ایران از خداوند متعال خواستارم.
در حاشیه این مراسم همچنین از
پایگاه اینترنتی «مرکز تجاری سازی فن آوری های دانش بنیان دانشگاه اورمیه»
رونمایی شد. این پایگاه اینترنتی با معرفی دست آوردهای پژوهشی و دانش بنیان دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی استان، مسیر تجاری سازی این یافته ها را هموار می کند.
لیست پژوهشگران و فناوران برتر را در لیست زیر مشاهده نمایید.
در زیر گزارش صدا و سیمای مرکز آذربایجان غربی را از این مراسم مشاهده نمایید