اولین گیربکس اتوماتیک کشور با تکیه بر دانش فنی داخلی در مرکز رشد دانشگاه فنی و حرفه ای استان آذربایجان غربی توسط محققان بومی طراحی و تولید شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی، دکتر سیروس یوسفی رییس دانشگاه فنی و حرفه ای استان آذربایجان غربی در مصاحبه با روابط عمومی بیان کرد: اسماعیل عطارد مخترع جوانی است که با استفاده از امکانات دانشگاه فنی و حرفه ای استان اقدام به تولید گیربکس اتوماتیک کرده است.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای استان این دستاورد را قدمی موثر در صنعت خودرو سازی کشور عنوان کرد و خاطر نشان کرد: درخواست بازار داخلی برای استفاده از گیربکس اتوماتیک از یک سو و تحریم های ظالمانه از سوی دیگر سبب شد تا تولید گیربکس به یک ایده در ذهن این تولید کننده خلاق تبدیل شود.
اسماعیل عطارد تولید کننده این گیربکس اظهار داشت: خوشبختانه کیفیت این گیربکس دو برابر نمونه های چینی و اروپایی بوده و از آنها قدرتمندتر و بادوام تر است. کارایی گیربکسهای خارجی ۶۰ تا ۸۰ هزار کیلومتر است اما کارایی این گیربکس ۱۵۰تا ۲۰۰ هزار کیلومتر است.
وی عنوان کرد: برای به ثمر رسیدن این کار و کسب نتیجه به مدت یک سال به صورت شبانه روزی با یک تیم هفت تا هشت نفره کار شده است.
مخترع ارومیه ای نخستین گیربکس اتوماتیک کشور بیان کرد: زمانی که از دانشگاه فنی و حرفه ای استان درخواست همکاری کردیم خوشبختانه با استقبال خوبی روبرو شدیم و این دانشگاه کارگاه و امکانات خود را در اختیار تیم ما قرار داد.
عطارد بیان کرد: با توجه به حمایت دانشگاه فنی و حرفه ای استان، سعی داریم تا دانشجویان این دانشگاه را نیز پرورش داده و نیروی فنی و صنعتی را تحویل جامعه دهیم و از سوی دیگر هر ارگانی در این راه از ما حمایت کند برای خدمت به رشد کشور از آن استقبال میکنیم.
قدرت بالا و صرفه اقتصادی از مزیتهای این گیربکس در مقایسه با نمونه های خارجی می باشد و همچنین کاهش هزینه های خدمات پس از فروش و دسترسی آسانتر به این خدمات از دیگر مزیت های این محصول استراتژیک و بومی است.