رئیس انجمن دیابت استان همدان، با تاکید بر اینکه بیماران مبتلا به دیابت در همدان باید عضو انجمن شوند، گفت: مشکل نبود انسولین همچنان وجود دارد و بیماران رنج میبرند.
ناهید کوثری با اشاره به هفته ملی دیابت، از مشکلات بیماران مبتلا به دیابت در استان خبر داد و اظهار کرد: متاسفانه داروی انسولین برای بیماران ما پیدا نمیشود.
وی افزود: هرچند مشکل کشوری است و داروی ایرانی هم وجود دارد اما بیماران ما به نوع قلمی عادت کردهاند و نبود این دارو آنها را به سالها پیش برمیگرداند که با مشکلاتی نوع ایرانی مصرف کنند.
رئیس انجمن دیابت استان همدان اضافه کرد: بیماران مبتلا به دیابت در معرض خطر کرونا هستند که ما به آنها توصیه میکنیم از منزل خارج نشوند و به تمام توصیهها توجه کنند در صورتی که مجبورند برای یافتن انسولین تمام داروخانههای شهر را بگردند.
وی با بیان اینکه تعدادی از بیماران ما به کرونا مبتلا شدهاند و برخی وضعیت وخیم داشتند اظهار کرد: البته این بیماران به لطف خدا بهبود یافتند، هرچند متاسفانه یک خانم ۳۸سالهای فوت کرد.
کوثری با اشاره به اینکه این بیمار بعد از بهبودی به منزل آمد و در اثر عفونت جان خود را از دست داد عنوان کرد: ما تاجایی که در توان داریم آموزشها را به بیماران میدهیم و اپلیکیشنی در اختیارشان قرار دادیم تا انسولینهای موجود در داروخانههای شهر را از این طریق پیدا کنند و کمتر در معرض فضاهای شلوغ قرار گیرند.
وی از عضویت ۲هزار نفر در انجمن دیابت استان خبر داد و گفت: از آن جا که آمار دقیقی از بیماران مبتلا به دیابت نداریم، افراد مبتلا با مراجعه به کلینیک امام(ره) و انجمن و یا از طریق کانالهای تلگرامی ثبتنام را انجام دهند و کارت عضویت دریافت کنند.
رئیس انجمن دیابت استان همدان با اشاره به اینکه هفته دیابت بستههای آموزشی از طریق فضای مجازی در اختیار بیماران عضو انجمن قرار گرفت خاطرنشان کرد: همواره سعی کردهایم از این بیماران به نوعی حمایت کنیم به ویژه در ایام کرونا اقلام بهداشتی و مواد غذایی بین آنها توزیع شده است.
**ارتباط دیابت با کرونا
کوثری در پاسخ به این سوال که آیا افراد دیابتی بیشتر در معرض ابتلا به کرونا قرار دارند؟! گفت: همانطور که میدانیم، کنترل نامناسب قند خون میتواند باعث اختلال در عملکرد سیستم ایمنی بدن شود و سیستم دفاعی برای مقابله با انواع ویروسها و باکتریها ضعیفتر عمل میکنداما این موضوع فقط منحصر به ویروس کرونا نیست!
وی عنوان کرد: مدیریت دیابت نیازمند مراقبت، کنترل و درمان روزانه، سبک زندگی سالم و آموزش مداوم است. حمایت خانواده از فرد دیابتی کلید موفقیت در این زمینه است، آموزش و پشتیبانی مداوم می بایست در دسترس تمامی خانواده ها و افراد مبتلا به دیابت باشد تا انگیزه و مهارت لازم برای مدیریت دیابت را در اختیار آنان قرار دهد.
رئیس انجمن دیابت استان همدان همچنین در رابطه با ارتباط دیابت و سرماخوردگی تبیین کرد: ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا می تواند روی وضعیت کنترل قند شما اثر داشته باشد. عفونت و کم آبی در بدن و حتی وجود قند در برخی داروها می تواند کنترل قند شما را سخت تر کند بنابراین در روزهای بیماری و زمانیکه دچار سرماخوردگی و یا آنفولانزا هستید، در انتخاب های غذایی خود دقت کرده و درباره میزان مصرف قرص یا انسولین خود با پزشکتان مشورت نمایید.
وی تاکید کرد: یک نفر از هر ۲نفر، از دیابت خود اطلاع ندارد: تشخیص و درمان به موقع، کلید مدیریت دیابت و پیشگیری از عوارض است، عدم تشخیص زودهنگام دیابت نوع یک می تواند خطرات جدی به همراه داشته باشد. علائم دیابت را بشناسید تا به خوبی از خود و خانواه تان محافظت کنید.
کوثری تصریح کرد: وجود یکی یا چند تا از فاکتورهای زیر، میتواند احتمال ابتلا به دیابت را افزایش دهد:
۱- اضافه وزن یا چاقی
۲- تجمع چربی مخصوصا درناحیه شکم
۳- سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت
۴- سن بالای ۴۵ سال
۵- سابقه ابتلا به دیابت باردای
۶- ابتلا به پیش دیابت
۷- سابقه فشار خون
۸- سابقه چربی خون
وی در پایان خاطرنشان کرد: دیابت نوع دو در بسیاری از موارد با رعایت سبک زندگی سالم قابل پیشگیری است. پیشگیری از دیابت در خانواده آغاز می شود، اگر فرد مبتلا به دیابت در خانواده دارید، عوامل خطر برای ابتلا به دیابت، علائم آن و نیز راهکارهای مدیریت آن را بهخوبی بشناسید، خانوادهها می بایست سبک زندگی سالم را درون خود نهادینه کنند تا خطر ابتلای به دیابت در تمام اعضا کاهش یابد. /ب