۱۸ تا ۲۴ نوامبر با هدف افزایش آگاهی از میکروارگانیسمهای مقاوم به آنتی بیوتیک و تشویق برای اتخاذ بهترین شیوه مقابله با این معضل "هفته جهانی آگاهی از آنتی بیوتیک" نامیده شده است.
به گزارش پایگاه خبری وبدا در همدان، هفته آگاه سازی در زمینه آنتی بیوتیک ها که از تاریخ ۱۸ تا ۲۴ نوامبر ۲۰۲۰ مصادف با ۲۸ آبان تا ۴ آذرماه ۹۹ با شعار 《 اتحاد برای حفظ داروهای آنتی میکروبیال》 نامگذاری شده است.
هدف از نامگذاری هفته آگاه سازی در زمینه آنتی بیوتیک ها با هدایت سازمان جهانی بهداشت، افزایش آگاهی عمومی و جهانی در برابر مقاومت میکروب ها به داروهای آنتی میکروبیال می باشد.
متاسفانه عده ای از مردم خودسرانه دارو مصرف می کنند، غافل از اینکه مصرف خودسرانه دارو به ویژه آنتی بیوتیک ها باعث قوی شدن باکتری ها شده و داروهایی که در مقابل این باکتری ها موثرند اثر خود را از دست می دهند اما کامل شدن دوره درمان آنتی بیوتیکی، از مقاوم شدن میکروب ها جلوگیری می نمایید.
شیوع مصرف بالای آنتی بیوتیک ها یک هشدار جدی است، خود درمانی یکی از عوامل مهم در ایجاد و ظهور باکتریهای مقاوم به حساب می آید، چرا که نه تنها درمان درست انجام نمیگیرد، بلکه امکان ظهور باکتری مقاوم هم در میانه مسیر درمان وجود دارد.
به یاد داشته باشیم در این روزها واقعا مسموم شدن خطرناک است چراکه تخت های بیمارستانی در اشغال بیماران کرونایی است.
یکی از مواردی که موجبات مسمومیت را فراهم میکند، استفاده نادرست از دارو است. دارو یک شمشیر دو لبه است و همانطور که می تواند خوب باشد، می تواند مسموم کننده هم باشد و حتی منجر به مرگ شود.
در دوران کرونا به این دلیل که واهمهای از خروج از خانه و مراجعه به مراکز درمانی وجود دارد، مصرف خودسرانه دارو به خصوص داروهایی که از قبل در خانه مانده است، افزایش پیدا کرده است.
خواهشمندیم در صورت مبتلا شدن به کرونا، آنفولانزا و یا سرما خوردگی حتما به پزشک و یا داروساز مراجعه کرده و از مصرف خودسرانه دارو و آنتی بیوتیک خوداری و پرهیز کنید. /ب