به گزارش امور بینالملل پژوهشگاه فضایی ایران، شیخ محمد بن راشد، معاون رئیس جمهور، در تاریخ ۸ مهر ۱۳۹۹ رسماً این ماموریت امارات به ماه را اعلام کرد که در آن یک ماهنورد کوچک روی سطح ماه قرار میگیرد. این ماهنورد مجهز به چند ابزار است که به گفته مقامات آژانس فضایی این کشور، ماموریت های به ماه توسط سایر ملل را تکمیل میکند.
حامد المرزوقی، مدیر پروژه ماموریت قمری امارات در مرکز فضایی محمد بن راشد، در مصاحبهای در ۱۴ مهر گفت: "در وهله اول، میخواهیم تواناییها و فنآوریهای خود را پیشرفت دهیم، ولی از آنجا که قرار است به ماه برویم، شرم آور است اگر در آنجا خدمتی به منظور پیشرفت علم انجام ندهیم."
این ماهنورد که فقط حدود ۱۰ کیلوگرم وزن دارد، سه ابزار اصلی علمی را به همراه خواهد داشت. یکی از آنها یک میکروسکوپ، به اندازه ۵۰ میکرون، برای مطالعه ذرات موجود در سطح ماه خواهد بود. یک تصویربردار حرارتی ویژگی های حرارتی سطح ماه را مطالعه میکند و یک کاوشگر Langmuir تراکم الکترون را در سطح ماه اندازهگیری میکند.
علاوه بر این سه ابزار علمی، ماهنورد مجهز به یک محموله دیگر به نام نمایش گر میزان چسبندگی مواد است. در این مطالعه نحوه چسبیدن سطح ماه به انواع مختلف مواد بررسی خواهد شد. این ماهنورد همچنین دارای دوربین هایی با کیفیت بالا برای مطالعات علمی و مسیریابی خواهد بود.
المرزوقی اذعان داشت، این محموله به سختی در یک ماهنورد نسبتاً کوچک قرار خواهد گرفت. وی گفت: "مهندسان برای کاهش هر گرم محموله تلاش میکنند، ازاینرو قرار دادن همه این تجهیزات و انجام همه این تحقیقات علمی هیجان انگیز در این حجم محدود بسیار چالش برانگیز است."
در این پروژه پنج مکان فرود بالقوه شناسایی شده است، که همه در وسط عرض ماه قرار دارند. در دیگر ماموریتها هنوز کاوشی در این مکانها صورت نگرفته است. این مکان های بالقوه فرود بر اساس اهداف علمی و همچنین سطوحی که برای عبور و مرور ماهنورد امن است انتخاب میشوند.
این ماهنورد مجهز به باتری خورشیدی برای کارکردن به مدت دو هفته در ماه طراحی شده است، ولی المرزوقی گفت که آنها فضاپیما را در طول شب در حالت خواب قرار میدهند و سپس سعی میکنند در روز بعد دوباره آن را روشن کنند.
در حالی که امارات متحده عربی قصد دارد این ماهنورد را توسعه دهد، ولی به فرودگری (lander) که آن را به سطح ماه حمل میکند کاری ندارد. در عوض، عدنان الرئیس، مدیر برنامه مریخ مرکز فضایی محمد بن راشد، گفت: امارات متحده عربی به دنبال شرکای بینالمللی یا خدمات دهندگان تجاری برای انتقال این ماهنورد به ماه است.
وی گفت، ما در حال بررسی همه گزینهها برای رساندن ماهنورد به ماه، هستیم. از جمله مشارکت با سایر آژانسهای فضایی ملی یا خرید صندلی در یک ماموریت تجاری فرود بر روی ماه. در آیندهای نزدیک شریکی را انتخاب خواهیم کرد که فرود ما به ماه را تضمین کند.
همچنین فرصت برای آژانسها و سازمانهای فضایی بینالمللی برای همکاری در زمینه محموله علمی وجود دارد. یعنی همانند ماموریت به مریخ امارات، که در آن مدارگردی موسوم بهHope، تجهیزات توسعه یافته با همکاری چندین دانشگاه آمریکایی را حمل میکند.
الرئیس گفت که در ماموریت این ماهنورد از تجارب امارات متحده عربی در ماموریت Hope و فضاپیماهای رصد زمین قبلی، از نظر مهندسی، مدیریت پروژه و عملیات فضا یی استفاده خواهد شد. ما در حال عملی نمودن تجربهای هستیم که در طی ۱۴ سال گذشته آن را توسعه داده ایم.
وی از فاش کردن بودجه این ماموریت خودداری کرد، اما گفت هزینه آن کمتر از ماموریتHope است، که در حال حاضر قرار است پس از پرتاب در ماه ژوئیه به مریخ برود، و هزینه تقریبی ۲۰۰ میلیون دلار دارد.
الرئیس گفت این ماهنورد اولین سری از ماموریت های ماه توسط امارات متحده عربی است، و در ماموریتهای بعدی به مناطق قطبی که مورد توجه خاص هستند، به دلیل وجود ذخایر یخی که ممکن است در آنجا وجود داشته باشد، میرویم. وی گفت: ما قطعاً باید ماموریت های پی در پی به ماه داشته باشیم تا در تلاش های جهانی برای اکتشاف ماه به مشارکت بپردازیم. در این مرحله، ما میخواهیم روی اولین ماموریت تمرکز کنیم، و بعداً، ماموریتهای بعدی را اعلام خواهیم کرد.