معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم در راستای افزایش مشارکت دانشگاهها در رفع نیازها و چالشهای اساسی کشور و کمک به تولید و رشد اقتصادی، در سال ۱۳۹۹ اقدام به اجرای «طرح مشارکت دانشگاهها و مراکز علمی در بهره برداری از مزیتهای استانی و جهش تولید» نموده است. هدف از اجرای این طرح، ایفای نقش کلیدی دانشگاهها در توسعه و پیشرفت استان با بهرهگیری از مزیتها و امکانات استان و تدوین برنامه راهبردی مناسب به اقتضای شرایط خاص آن استان میباشد. در این راستا، طی اعلام فراخوانی از سوی دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم که به کلیه دانشکدهها و پژوهشکدههای دانشگاه ارومیه نیز ابلاغ شد، تعداد ۱۴۳ طرح از دانشگاهها و مراکز پژوهشی سراسر کشور دریافت گردید که در نهایت ۲۲ طرح به عنوان طرحهای منتخب برگزیده شدند.
در این میان، دانشگاه ارومیه به عنوان تنها دانشگاه دارای دو پروژه منتخب، بیشترین بهرهبرداری را از این طرح داشته است. طرحهای منتخب دانشگاه ارومیه عبارتند از:
- طرح جامع بهرهبرداری از پسماند صنایع مرتبط با محصولات کشاورزی
- روشهای توسعه زنجیره ارزش محصولات مرتبط با آرتمیا
این دو طرح از سوی وزارت علوم به استانداری و کلیه دستگاههای اجرایی مرتبط در استان ابلاغ شده و مطابق برنامه، دانشگاه موظف است از کلیه پتانسیلهای دانشگاهی و استانی در راستای بهرهبرداری از مزیتهای منتخب استفاده نماید. براین اساس، معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه ارومیه به اداره ارتباط با صنعت و جامعه ماموریت داده است که با همکاری اعضای هیئت علمی متخصص در حوزه دو طرح مصوب و با جلب مشارکت
صاحب
نظران
و
مسئولین
استانی
نسبت
به
شناسایی
مشکلات
بنگاهها،
شرکتها،
سازمانها، کشاورزان و کلیه نهادهای مرتبط با مزیتهای
استانی اقدام نموده و از تمام ظرفیتها و توانمندیهای موجود، در راستای بهبود تولید و افزایش
بهرهوری در حوزه آرتمیا و پسماند محصولات کشاورزی استفاده نماید.
اطلاعیههای تکمیلی در خصوص فراخوان طرح و جلب مشارکت اعضای هیئت علمی و دانشجویان در اجرای هرچه بهتر این دو طرح به زودی اعلام خواهد شد.