پژوهشکده مطالعات اجتماعی دانشگاه ارومیه با حضور رییس ، معاون پژوهش و فناوری و جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه ارومیه با هدف ارتباط بیشتر دانشگاه و جامعه افتتاح شد.
دکتر حب نقی رییس دانشگاه ارومیه در این مراسم گفت: خلا مرکزی برای فعالیت در حوزه علوم انسانی دغدغه ایجاد پژوهشکده مطالعات اجتماعی را ایجاد کرد. جامعه در حوزه علوم اجتماعی و انسانی مشکلات عدیده ای دارد. لذا ورود دانشگاه به عرصه های اجتماعی قطعا لازم است و دانشگاه نباید از بافت جامعه جدا باشد.
رییس دانشگاه ارومیه ضمن اشاره به پیشینه پژوهشکده مطالعات اجتماعی به عنوان مرکز مطالعات ادیان و اقوام در دانشگاه ارومیه از فعالیتهای ارزشمند روسای سابق این مرکز جناب آقای دکتر سیدمحمد صالحی و حجت الاسلام دکتر سیدجواد میرمهدیپور در حوزه اقوام و ادیان تقدیر کردند و جناب آقای دکتر افشار کبیری را به عنوان رئیس پژوهشکده مطالعات اجتماعی معرفی نمودند و ابراز امیدواری کردند که اهداف دانشگاه در حوزه علوم انسانی در این پژوهشکده به صورت منسجمتر ادامه یابد.
وی افزود: امیدواریم شاهد نقش عمده آموزشی و پژوهشی پژوهشکده مطالعات اجتماعی و حل مسائل عدیده اجتماعی و ارائه راهحلهای علمی در پژوهشکده باشیم. چون حوزه علوم انسانی مهم است و انتظار داریم در آینده به کمک این پژوهشکده ورود به این بحثها افزایش یافته و به نتیجه مثبت دست یابیم.
دکتر کبیری رییس پژوهشکده مطالعات اجتماعی دانشگاه ارومیه نیز در این مراسم ضمن تاکید بر این نکته که افتتاح این پژوهشکده گامی بزرگ در استان است، گفت: در دانشگاه علاوه بر فعالیت در حوزه آموزش و تربیت دانشجو باید در انجام پژوهشهای کابردی نیازمحور در جامعه نیز اهتمام جدی داشته باشیم و این پژوهشکده با ارائه تبیین های علمی دقیق از مسائل اجتماعی به حول و قوه الهی میتواند رسالت دانشگاه در مسئولیت پذیری اجتماعی را تحقق بخشد.
دکتر کبیری در ادامه ضمن تشکر از روسای سابق مرکز مطالعات قوام و ادیان ، از دکتر حب نقی ریاست دانشگاه ارومیه ودکتر دلیرنقده معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بخاطر زمینه سازی تاسیس این پژوهشکده و ادغام مرکز مطالعات ادیان و اقوام در آن به عنوان یک حرکت مهم، تشکر نمود.
رییس پژوهشکده مطالعات اجتماعی بیان کرد: پژوهشکده از تمام فرصتها و پتانسیلها استفاده کرده و مصمم به ورود در مساله شناسی و پژوهش در حوزه علوم اجتماعی خواهد بود و در تعامل بین دانشگاه و جامعه نقش بزرگی ایفا خواهد کرد و در قالب سه گروه پژوهشی مطالعات اجتماعی، مطالعات توسعه و آینده پژوهی و مطالعات فرهنگی و مردم شناختی نیازهای جامعه را پاسخ خواهد گفت.
همچنین دکتر جواد جهانگیرزاده عضو هیات علمی گروه جامعه شناسی دانشگاه ارومیه و سفیر سابق ایران در کشور آذربایجان نیز در این مراسم ضمن ابراز خشنودی از راه اندازی چنین مجموعه ای، گفت: مشکلات اجتماعی و اقتصادی بخشی از واقعیت های همه جوامع از جمله استان ماست، لذا این مشکلات باید به صورت ریشه ای و علمی حل شود. ریشه افت شاخصهای توسعه در استان می تواند توسط چنین پژوهشکده هایی شناسایی و ضمن فعالیت در همه حوزه ها مشکلات رشد شاخص های توسعه نیز برطرف شود.
دکتر جهانگیرزاده بیان کرد: علاوه بر مسائل و مشکلات اجتماعی کلان کشوری که در استان ما نیز وجود دارد، استان آذربایجان غربی باتوجه به بافت اجتماعی و فرهنگی و تاریخچه و گذشته استان، مشکلات و موانعی در مسیر توسعه استان وجود داشته و دارد که لازمه بررسی و تبیین های دقیق علمی است.
وی افزود: ادغام مرکز مطالعات ادیان و اقوام دانشگاه ارومیه با پژوهشکده مطالعات اجتماعی عملی هوشمندانه بوده و جا دارد از رئیس محترم دانشگاه بابت این اقدام تقدیر و تشکر کرد و امید است این پژوهشکده با بررسی مشکلات مختلف اجتماعی گامی مهم در رشد و توسعه استان بردارد.
لازم به ذکر است پژوهشکده مطالعات اجتماعی دانشگاه ارومیه در محل پردیس شهر این دانشگاه فعالیت خود را آغاز نمود.