جلسه تببین گامهای بزرگ توسعه بهداشت استان همدان با محوریت تبیین نقاط هدف در کار گروهی و تیمی در معاونت بهداشتی دانشگاه برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری وبدا در همدان، دکتر منوچهر کرمی معاون بهداشتی دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان همدان، در جلسه تببین گامهای بزرگ توسعه بهداشت استان همدان با بیان اینکه در راستای تحقق رسالت مرکز بهداشت استان همدان، پویایی، بالندگی و استفاده بهینه از ظرفیت موجود باید مورد توجه قرار گیرد اظهار داشت: فرآیند کار گروهی با شرایطی که افراد کار میکنند نیازمند انسجام و همراهی است و هدف اصلی کار تیمی و گروهی استفاده از ظرفیت
Team Work
در دستیابی به اهداف و رسالت مرکز بهداشت استان و معاونت بهداشتی است.
معاون بهداشتی دانشگاه در این جلسه به تبیین محورهای گامهای بزرگ توسعه بهداشت استان پرداخت و هدف از تببین حیطههای یاد شده را تحقق مزیتهای رقابتی عرصه بهداشت استان اعلام کرد.
وی با بیان اینکه شکلگیری، درگیری، انسجام، بهرهوری تیم و نقطه اوج تیم در روند کار تیمی اثرگذار است گفت: دستیابی به اهداف توسعه بهداشت استان با مشارکت مدیران و پرسنل بهداشتی با رویکرد همکاری تیمی صورت خواهد گرفت و در این راستا محورهای متعددی نقش دارند.
دکتر کرمی مهمترین محورهای تحقق گامهای بزرگ توسعه بهداشت استان را راهاندازی رصدخانه نظام سلامت، راهاندازی آزمایشگاه بیماریهای بازپدید و نوپدید، احداث و تکمیل پروژههای عمرانی بهداشتی، برنامه هر خانه یک پایگاه سلامت و مدیریت موفق اپیدمی کووید۱۹ برشمرد.
وی با اشاره به اینکه بهترین ثمره کار تیمی و گروهی این است که در زمان یکسان میتوان به کارها و اهداف متفاوت دست یافت گفت: برای هریک از محورهای مذکور در این روند، تیمهایی با هدایت رهبران تیم و اعضا و هماهنگ کننده در تیم مشخص شده است و مجموعه اقداماتی تعریف شده که بتواند ما را به اهداف موردنظر برساند.
**تحقق مزیت رقابتی با تبیین محورهای مهم توسعه
رئیس مرکز بهداشت استان همدان تبیین کرد: مدیریت دانش و انتقال تجارب، اصلاحات نظام سلامت (رویکرد بومی و الگوسازی کشوری)، نوآوری، حفظ دستاوردهای نظام شبکه، استفاده بهینه از منابع، بسترسازی پایشها و آموزش غیرحضوری، مستندسازی و اطلاعرسانی اقدامات شاخص، پایش و ارزشیابی، ارتقای جایگاه مرکز بهداشت استان در سطح ملی و بینالمللی و صدای تلاشگران عرصه سلامت از جمله سرفصلهای مورد نظر در تحقق مزیت رقابتی است.
معاون بهداشتی دانشگاه همچنین پویایی، تیمسازی و تقویت روحیه کار تیمی در بستر تشکیلات کنونی شبکه بهداشت و درمان را لازمه پیشبرد اهداف جاری حوزه بهداشت عنوان کرد و افزود: در این راستا از مشارکت تمامی افراد توانمند در همه سطوح نظام شبکه استفاده خواهد شد.
وی با بیان اینکه در در محور مدیریت دانش و انتقال تجارب به دنبال توانمندسازی کارکنان، ایجاد اتاق هماندیشی پیشکسوتان عرصه بهداشت و پویایی اندیشگاه سلامت هستیم گفت: در کنار هر حیطه پازلی ایجاد شده که اعضای تیم میتوانند با ارائه پبشنهادات، گروه را به نیل اهداف مورد نظر نزدیکتر کنند.
**اصلاح نظام سلامت با ارتقای کیفی برنامههای بهداشتی
دکتر کرمی در ادامه با تشریح ابعاد محور اصلاحات حوزه نظام سلامت خاطرنشان کرد: در این محور برنامههایی از جمله ارتقای کیفی برنامههای بهداشتی، اصلاح رفتار خدمت دهندگان و خدمتگیرندگان، اجرای نظام الکترونیک و ... تهیه و تدوین شده است.
وی همچنین محور پایش و ارزشیابی را از جمله محورهای مهم و مورد توجه در این برنامه عنوان کرد و افزود: در این محور، پایش هدفمند مهمترین اقدام است و پس از آن بسترسازی روشهای پایش غیرحضوری در این برنامه قرار گرفتهاست همچنین مطالعه اثربخشی پایشها در زمره سرفصلهای این محور قرار دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: در محور بعد که حفظ دستاوردهای نظام شبکه نام دارد جانشینپروری، ارتقای جایگاه تلاشگران عرصه بهداشت، رقم زدن فعالیتهای شاخص و دستاوردها، همچنین توسعه موزه بهداشت در مجموعه برنامهها جای گر فته است.
وی اظهار داشت: در حیطه استفاده بهینه از منابع به دنبال کارسنجی و تبیین الگوی مصرف ملزومات و تجهیزات هستیم همچنین نگهداشت موثر و سایر موضوعاتی که منجر به صرفهجویی در منابع میشود مد نظر قرار دارد.
دکتر کرمی در ادامه با اشاره به محور مستندسازی و اطلاعرسانی، راهاندازی جشنواره سیب و برنامه تلویزیونی سیمای سلامت را از جمله اقدامات این محور برشمرد.
وی همچنین محور "نوآوری"را مبتنی بر برنامه استفاده از رویکردهای نوآورانه جهت ارتقای پوشش مراقبتها و خدمات ذکر کرد و افزود: در محور ارتقای جایگاه مرکز بهداشت استان در حیطههای ملی و بینالمللی، انتشار تجارب موفق در عرصه بهداشت را به زبانهای فارسی و انگلیسی در دستور کار داریم و در راستای اشتراک نتایج مداخلات بومی در سطح ملی و بینالمللی به زبانهای فارسی و انگلیسی برنامهریزی شده، علاوه بر آن اجرای پژوهشهای تقاضامحور نیز در این حوزه در دستور کار قرار دارد.
**اگر شما متولی بهداشت استان بودید .... ؟!
معاون بهداشتی دانشگاه "صدای تلاشگران عرصه سلامت"را دیگر محور این برنامه برشمرد و عنوان کرد: راهاندازی صدای تلاشگران در ردههای مختلف موجب شده کارشناسان، مراقبین سلامت و ... دست کم ماهی یک بار در ساعتی مشخص بتوانند به طور مستقیم با ما ارتباط داشته باشند که علاوه بر مطرح کردن مسائل و دغدغههای خود میتوانند در قالب محور "اگر شما متولی بهداشت استان بودید ...؟!" نیز پیشنهادات و نظرات خود را در ارتقای سطح سلامت و بهبود عملکرد سیستم ارائه دهند.
وی بیان کرد: برگزاری جلسات با نمایندگان ردههای بهداشتی از دیگر برنامههای محور صدای تلاشگران سلامت است همچنین از طریق ایمیل، صندوق پیشنهادات و تریبون آزاد موارد مورد نظر در این محور و سرفصل "اگر شما متولی بهداشت استان بودید ...؟!"مورد ارزیابی قرار میگیرد.
دکتر کرمی در ادامه این نشست در فضایی کارگاهی، سرفصلهای مزبور را تبیین و تشریح کرد. /ب