همایش ملی چالشهای یادگیری الکترونیکی در آموزش عالی، به میزبانی دانشگاه بوعلی سینا و مشارکت معاونت آموزشی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری با حضور دکتر خاکی صدیق معاون محترم آموزشی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری، دکتر آهنچیان مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزشی وزارت علوم، دکتر محمدی فر رئیس دانشگاه بوعلی سینا، معاونین آموزشی دانشگاه ها از جمله دکتر کیانی معاون محترم دانشگاه فنی و حرفه ای و جمع کثیری از اساتید، مدیران و کارشناسان آموزش دانشگاههای سراسر کشور در تاریخ ۹۹/۴/۳۰ بصورت مجازی برگزار گردید.
دکتر خاکی صدیق عنوان کرد:
توانستیم تهدید کرونایی را به فرصت خوبی برای آموزش عالی تبدیل کنیم/ آموزش حضوری ترم آینده تمام دانشگاهها منتفی است و اکنون میتوان گفت یک اجماعی در آموزش عالی ایجاد شده و ما یعنی همه خانواده آموزش عالی توانستیم کشور را از مزایای یادگیری الکتورنیکی بهرهمند سازیم و به سمت روشهای نوین آموزشی برویم؛ اگر میخواستیم این کار را با برنامههای معمولی خودمان پیش ببریم، شاید چندین سال طول میکشید تا آن را به انجام برسانیم.
در ادامه دکتر علی خاکیصدیق عنوان کرد: تقریبا میتوان گفت ۱۰۰درصد دانشگاهها در کشورهای پیشرفته آموزش به صورت حضوری را تعطیل کردند و در کشورهای دیگر که آموزشها برقرار بود، بسیار محدود بود.
و همزمان با تعطیلات نوروز، یونکسو چند وبینار برای وزرای آموزش و پرورش و آموزش عالی دنیا گذاشته بود که ایران در آن هم سخنرانی داشت و هم شرکت کرده بود؛ گزارشهای ارائه شده در آنجا حاکی از آن بود که این مساله، یک مساله کاملا همه گیر در آموزش است. در کشور ما هم تقریبا همه به این باور رسیده بودند که ما نمیتوانیم آموزش غیر حضوری را برای این ترم داشته باشیم و معتقد بودند آموزش الکترونیکی نمیتواند جایگزین آموزش حضوری باشد. البته این رویکرد خیلی زود منسوخ شد و همگان اجماع کردند که ما ناچاریم به سمت آموزشهای الکترونیکی برویم.
وی اعلام کرد: اکنون که ما در خدمت شما هستیم میبینیم اکثریت دانشگاه ها از این موضوع استقبال و به درجاتی از مزایای آموزش الکترونیکی نائل شده اند که قابل تقدیر است.
وی اضافه کرد: از دیگر کارها، بحث فرهنگسازی و آموزش در حوزه یادگیری الکترونیکی بود که دهها و شاید صدها سخنرانی، جزوه آموزشی و محتوا در رابطه با خودِ آموزش الکترونیکی در دانشگاههای مختلف برگزار شد؛ از کارهای اساسی که باید سازماندهی میکردیم برگزاری ویبنارها، سمینارها و همایشهای ملی در حوزه یادگیری الکترونیکی بود که همایش کنونی هم یکی از آنها است که امیدواریم چالشهای یادگیری الترونیکی در آموزش عالی را از جنبههای مختلف نظری، سیاست گذاری و جنبههای اجرایی حل کند.
معاون آموزشی وزارت علوم خبر داد: استمرار آموزش الکترونیکی و یادگیری الکترونیکی در ترم آینده و ترمهای آینده مورد نظر است و جزو سیاستهای حوزه معاونت آموزشی وزارت علوم است؛ جامعه از ما نخواهد پذیرفت اگر ما مشکلاتی که در ترم جاری داشتیم در ترم آینده هم بخواهیم تکرار کنیم.