به گزارش روابط عمومی، دانشگاه صنعتی شریف، امروز یکشنبه ۸ تیرماه سال جاری در جلسهای تفاهمنامه راهاندازی شهرک نوآوری و استارتاپی در حوزه کشاورزی با حضور دکتر محمدرضا موحدی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شریف و دکتر محمد مجابی، مدیرعامل شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی امضا شد.
بر اساس این تفاهم نامه بنا است که مجتمع خدمات فناوری دانشگاه در راهاندازی این شهرک همکاری کند.
در این جلسه، دکتر مجابی مدیرعامل شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی با اشاره به ظرفیتهای موجود برای فعالیتهای استارتاپی در حوزه کشاورزی و ضرورت استفاده از این ظرفیتها اظهار کرد: وزیر جهاد کشاورزی بر استفاده از استارتاپها و شرکتهای دانش بنیان در حوزه کشاورزی تاکید دارد و از آنجایی که ما شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی هستیم تلاشمان این است که اولین شهرک استارتاپی کشاورزی را راهاندازی کنیم تا به عنوان پایلوت مورد استفاده قرار بگیرد.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی ادامه داد: در همین راستا زمینی حدود ۵۰ هکتار در کرج در نظر گرفتیم تا این مجموعه در آنجا راهاندازی شود.
وی با اشاره به اینکه یکی از اولویتهای مد نظر توجه به عرضه محصولات کشاورزی است اظهار کرد: عمده عرضه محصولات کشاورزی در حال حاضر از طریق میدانهای میوه و تره بار صورت میگیرد و با توجه به ظهور و بروز فروش دیجیتال در بخشهای مختلف در نظر داریم که این مسئله را در حوزه کشاورزی نیز فعال کنیم.
دکتر مجابی همچنین گفت: شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی همچنین مسئولیت ماهیان خاویار را دارد و اینکه چگونه بتوانیم از چرخه تولید در مراحل مختلف حمایت کنیم از جمله اولویتهای دیگر است که در این زمینه هم میتوان از ظرفیتهای موجود بهره برد. همچنین یکی از معضلات ما مربوط به بستهبندی است و این هم از زمینههای دیگری است که باید به آن توجه کرد.
او همچنین به شرایط موجود برای فعالیت در مناطق آزاد اشاره کرد و گفت: این مناطق در حال حاضر بیشتر در حوزه واردات مورد نظر هستند اما این شرایط وجود دارد که پس از اجرای طرح پایلوت بتوانیم در مناطق آزاد نیز موارد مشابه را راه اندازی کنیم.
در بخشی از این نشست دکتر محمدرضا موحدی، معاون پژوهشی دانشگاه نیز در رابطه با یافتن اولویتها و ظرفیتهای بالقوه موجود اظهار کرد: می توان کار را با چند رویداد استارتاپی آغاز کرد و با این کار میتوان نظرات فارغ التحصیلان و دانشجویان را هم به این حوزه جلب کرد و سپس روی چند مسئله خاص تمرکز کرد.
وی افزود: همچنین این امکان وجود دارد که در شتاب دهنده دانشگاه کار شتابدهی شرکتها را انجام بدهیم.
دکتر موحدی تاکید کرد: از آنجایی که حوزه کشاورزی وسیع است باید با بررسی در مرحله پایلوت، روی چند موضوع برای اجرا تمرکز کنیم.
پس از این نشست، دکتر مجابی از بخشهای مختلف مجتمع خدمات فناوری دانشگاه صنعتی شریف بازدید کرد و با نوع فعالیتهای این مرکز آشنا شد.