نخستین جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی استان در سال جاری برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی مرکز سیاستگذاری سلامت، این جلسه با حضور مهندس جمالی؛ معاون سیاسی امنیتی استاندار؛ حجت الاسلام و المسلمین میرمحمدی؛ مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، دکتر بانشی؛ معاون بهداشتی استان، دکتر شریفی؛ رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان و مدیران کل استانی عضو این شورا و همینطور اصحاب رسانه در سالن شماره ۱ استانداری برگزار و در دو محور تاکید بر رعایت فاصله گذاری اجتماعی به منظور کنترل کووید ۱۹ و طرح تدوین سند توسعه سلامت استان به بحث و تبادل نظر پرداختند.
در ادامه سرپرست معاونت بهداشتی استان ضمن اشاره به بیماری کووید ۱۹ گزارشی از عملکرد دانشگاه علوم پزشکی در مبارزه با این بیماری و کنترل آن_ از جمله؛ آموزش ادارات مختلف به منظور مقابله با کرونا ویروس افزایش و تشدید بازرسی ها و برخورد با متخلفان، ابلاغ دستورالعمل های مختلف از جمله دستورالعمل بازگشایی اماکن و فروشگاه ها و بروشورهای آموزشی به تعداد ۵۰ هزار تیراژ بین صنوف مختلف، پلمپ بیش از ۲۶۰ قلیان سرا در سطح شهرها_ اشاره کرد.
دکتر محمد مهدی بانشی افزود: میزان مرگ و میر این بیماری در کشور ۵ درصد است که در استان ما میزان مرگ و میر یک درصد بوده و تنها ۱۳ نفر در استان ما بر اثر این بیماری فوت شدند که دلیل پایین بودن مرگ و میر در استان ما اول غربالگری درست و شناسایی به موقع بیماران و دوم. خدمترسانی و مراقبت در حد عالی بیماران به دلیل تعداد اندک بیماران بستری در بیمارستان ها بوده است.
وی خاطر نشان کردند: موج دوم کرونا شروع شده و استان های همجوار ما را درگیر کرده است، لذا برای اینکه این مرحله را با موفقیت پشت سر بگذاریم باید ۳ نکته کلیدی استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری فیزیکی و اجتماعی و عدم شرکت در تجمعات را همه آحاد جامعه سرلوحه عمل خود قرار دهند.
دکتر بانشی اضافه کرد: مشکل اصلی ما رعایت ناقص این موارد بعد از موج اول کووید ۱۹ و به ویژه شرکت در در تجمعات و مراسمات و جشن ها به دلیل آداب و رسوم قومی و عشیره ای است.
رئیس سیاست گذاری سلامت استان همچنین ابراز داشت: سلامت امری حیاتی، مهم و از حقوق اساسی مردم است که به دلیل تحولات بسیار سریع نیازمند یک برنامه جامعه و مدون به منظور تحقق این مهم و مشارکت همه دستگاه ها برای این منظور هستیم و در همین راستا سازمان بهداشت جهانی در طول این سالها شعار های مختلفی را دنبال کرده است از جمله اینکه ابتدا "سلامت برای همه" سپس "همه برای سلامت" و اکنون شعار "سلامت در همه سیاستها" را مطرح کرده است.
وی ضمن تشریح اهداف سند توسعه سلامت استان بیان داشت: این سند در ۶ بعد؛ آب، خاک و هوای سالم، سلامت غذا از مزرعه تا سفره، سلامت در بحرانها، بلایا و حوادث، سلامت محیط های عمومی، ترویج سبک زندگی سلامت محور و سلامت اجتماعی_ تدوین شده است که در هر یک از این ابعاد مولفه های مختلفی را مورد توجه قرار داده ایم و در هر بعد، سازمان هایی را به عنوان سازمان متولی یا مسئول و سازمان های دیگری به عنوان سازمان همکار مشخص کرده تا بتوان این برنامه سلامت محور را عملیاتی و اجرا کنیم.
به گزارش وب دا؛ اجباری شدن استفاده از ماسک در ادارات برای کارمندان و ارباب رجوع، رعایت فاصله گذاری اجتماعی در جشنواره شهید رجایی، تصویب سند توسعه سلامت استان، غیر فعال کردن و پلمپ قهوه خانه های زیرزمینی فاقد پروانه و باغات فاقد پروانه و حذف پیامک های مختلف در خصوص مراسم تشییع جنازه از مهمترین مصوبات این جلسه بود.