سرپرست مدیریت نظارت بر مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: شاه کلید پیشگیری از ابتلا به کووید ۱۹ همه افراد و بویژه گروه های پرخطر، تقویت سیستم ایمنی و دفاعی بدن از طریق تغذیه سالم، اصلاح سبک زندگی، عدم استرس و اضطراب ( که تاثیر مستقیمی برسیستم ایمنی دارد) همراه با رعایت بهداشت فردی است.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر محمد رضا جاهدان افزود: عملکرد سیستم ایمنی نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های تنفسی از جمله کووید ۱۹ دارد. کمبود دریافت غذایی و کمبود ویتامین هایی مثل ویتامین های A . C و D باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود و احتمال ابتلا به بیماری ها را افزایش می دهد.
وی اذعان داشت: زمانی که مشکلات و کمبودهای تغذیه ای ایجاد می شود دستگاه ایمنی بدن اولین سیستمی است که دچار آسیب می گردد و در عین حال زمانی که مشکل کمبودها در بدن جبران می شود سیستم ایمنی آخرین جایی در بدن است که ترمیم خواهد شد.
دکتر جاهدان ابراز داشت: بیماری کووید۱۹ بیماری جدیدی است که اطلاعات محدودی در مورد عوامل خطر شدت بیماری در شرایط سنی مختلف وجود دارد.براساس اطلاعات موجود افراد مسن و همچنین سایر سنین که بیماری های زمینه ای جدی دارند.ممکن است در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به شکل شدید بیماری باشند براساس اطلاعات موجود تا به امروز کسانی که در معرض خطر ابتلا به شکل شدید هستند عبارتند از:
۱_افراد ۶۰ سال و بالاتر
۲_افرادی که در خانه های سالمندان یا مراکز نگهداری طولانی مدت زندگی می کنند
۳_افراد مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی شدید
۴_افراد مبتلا به بیماری های مزمن ریه یا آسم با شدت متوسط یا شدید
۵_افراد مبتلا به چاقی شدید و یا دارای بیماری های زمینه ای به خصوص اگر کنترل نشده باشد مانند افراد مبتلا به دیابت.نارسایی کلیه و ..
۶_افرادی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند مانند افراد مبتلا به سرطان که تحت درمان با شیمی درمانی و پرتودرمانی، افراد مبتلا به ایدز با کنترل ضعیف، موارد پیوند مغز استخوان و یا پیوند عضو، افراد سیگاری، مصرف کنندگان طولانی مدت داروهای کورتیکواسترویید و دیگر داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی
۷-زنان باردار
۸_کودکان زیر۵ سال
۹_افراد دارای سو تغذیه