مراسم افتتاحیه گسترش کشوری برنامه " هر خانه، یک پایگاه سلامت " با حضور دکتر نمکی؛ وزیر بهداشت و درمان و همچنین روسا و معاونین بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور در سمنان آغاز شد.
به گزارش پایگاه خبری وبدا در همدان به نقل از روابط عمومی معاونت بهداشتی و مرکز بهداشت استان، مراسم افتتاحیه گسترش کشوری برنامه " هر خانه، یک پایگاه سلامت " با حضور دکتر نمکی؛ وزیر بهداشت و درمان و همچنین روسا و معاونین بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور در سمنان آغاز شد.
دکتر نمکی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهداء حوزه سلامت کشور، خصوصا همکارانی در اجرای بسیج ملی مقابله با کرونا ویروس به شهادت رسیدند گفت: هدف از اجرای این برنامه انتخاب یک فرد از اعضای خانواده برای کمک به حوزه بهداشت و درمان کشور خصوصا در بخش آموزش سلامت میباشد قبل از اینکه خانه های بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت وارد کار شوند و بخواهند خدمات خود را ارائه نمایند آن فرد انتخاب شده از دل خانواده ها آموزش ها و هر آنچه که به ارتقاء سلامت خانواده کمک می نماید را انجام دهد.
وی تصریح نمود قرار بود این برنامه در ۱۲ اسفند ماه سال گذشته شروه بکار نماید اما چون ما هم مثل تمام دنیا درگیر مقابله با کرونا ویروس شدیم لذا چند ماهی این برنامه عقب افتاد و اگر این مهم قبل از کرونا شروع به کار کرده بود چه بسا در این ایام بسیار می توانست کمک حال سیستم بهداشت و درمان کشور باشد.
دکتر نمکی با اشاره به حضور و کمک های شایان ۲ میلیون سفیر سلامت در سطح کشور گفت: این سفیران سلامت در آینده می توانند نیروهای مناسبی برای کمک به حوزه بهداشت و درمان کشور در خانواده ها باشند دکتر نمکی از همه روسای دانشگاه ها خواست تا آدم های عاشق را را برای مدیریت و راهبرد این برنامه وسیع انتخاب کنند و همچنین تمام معاونت های دانشگاه را درگیر کار نمایند به اعتقاد وزیر بهداشت این برنامه فقط مختص حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه ها نیست و نه تنها تمام ارکان دانشگاه باید درگیر شوند بلکه لازم است دولت، خیرین، سازمان های مردم نهاد، نیروهای نظامی، امام جمعه و ائمه جماعات و غیره نیز پای کار آیند.
نکته بعدی که دکتر نمکی به آن اشاره نمود این بود که همکاران در خانواده ها باید به دنبال افراد باهوش و علاقمند باشند و سعی نمایند به شکل ساده و و با زبان خود مردم با آنها سخن بگویند خواسته دیگر وزیر بهداشت از روسای دانشگاه ها این بود که باید این برنامه هر ماه یکبار پایش شود و کارنامه کاری برنامه دائما مرور شود تا اشکالات کار گرفته شود دکتر نمکی در پایان صحبت ها خود این نوید را داد که اگر این برنامه به درستی اجرا شود در سال های بعد از ایران به عنوان الگویی برتر در مشارکت های اجتماعی در حوزه بهداشت و درمان توسط سازمان جهانی بهداشت یاد خواهد شد.
از دیگر سخنرانان این برنامه دکتر رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت بود.
وی از تمام اعضای هیئت رئیسه دانشگاه ها خواست تا برای اجرای صحیح این برنامه پای کار بیایند و اظهار امیدواری کرد که حوزه بهداشت کشور از
PHC عبور خواهد کرد و به UHC خواهد رسید و پیوست این مهم، اجرای صحیح برنامه "هر خانه یک پایگاه سلامت " می باشد سخن پایانی دکتر رئیسی تاکید بر مشارکت مردم در موفقیت این برنامه بود.
دکتر حیدری مقدم؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز از سخنرانان این برنامه در سمنان بود.
وی در ابتدای سخنان خود برنامه
"هر خانه یک پایگاه سلامت" را شاه کلید عبور از بحران های سلامت کشور عنوان نمود و افزود: با اجرای صحیح این برنامه میتوان مدعی اجتماعی بودن سلامت را در کشور داشت.
وی همچنین اظهار امیدواری نمود که با اجرای این طرح بتوان هزینه های حوزه سلامت را بهتر و بیش از پیش کنترل نمود.
دکتر حیدریمقدم در ادامه سخنان خود از نحوه آغاز این برنامه در همدان و استفاده از فضای مجازی، ظرفیت صدا و سیما، هماهنگیهای درون و برون بخشی گفت و افزود: این برنامه جزو برنامههای استراتژیک در هیئت رئیسه دانشگاه همدان می باشد که دارای دو کمیته راهبردی و عملیاتی است.
وی از ابتکارات این برنامه در همدان، طراحی زیج حیاتی و رصد اتفاقات در خانه های بهداشت و پایگاههای سلامت توسط این زیج، تهیه چک لیست اجرای برنامه و طراحی سوگندنامه سلامت عنوان نمود.