به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی با توجه به شرایط خاص ایجاد شده ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور و عدم امکان برگزاری فعالیتهای دانشگاه به صورت حضوری آموزش مجازی در دستور کار بسیاری از دانشگاهها از جمله دانشگاه آزاد اسلامی قرار گرفته است.
در این مسیر دانشگاه آزاد اسلامی ستاد ویژهای برای آموزشهای غیرحضوری تشکیل شده است و همه دروس نظری از روز ۱۷ اسفندماه به صورت الکترونیک در همه مقاطع ارائه میشود.
در روشی که دانشگاه آزاد اسلامی طراحی کرده است در واحدهای ویژه استانی و سطح یک، ستاد آموزشهای غیرحضوری تشکیل میشود تا آموزشهای غیرحضوری را مدیریت کند.
در هر واحد یکی از اعضای هیئت علمی به عنوان مدیر آموزش غیرحضوری از سوی رئیس واحد منصوب میشود.
همچنین کمیته پشتیبانی تحت نظر مدیر آموزش غیرحضوری تشکیل و هدایت و کمک به اعضای هیئت علمی و دانشجویان را در درائه مطلوب دروس عهدهدار است.
پشتیبانی از آموزش الکترونیک
واحد آموزش الکترونیک دانشگاه وظیفه پشتیبانی نرمافزاری واحدهای دانشگاه (نرمافزار ارائه آموزش الکترونیکی) و پشتیبانی فنی کمیتههای پشتیبانی را عهدهدار است.
مرکز فناوری اطلاعات و شبکه علمی دانشگاهی پشتیبانی سختافزاری را عهدهدار میباشند. رئیس مرکز فناوری اطلاعات و شبکه علمی به عنوان دبیر ستاد مرکز آموزشی غیرحضوری مسئولیت هماهنگی و نظارت را برعهده دارد.
شروع ارائه کلاسها به صورت غیرحضوری بر خط از روز شنبه ۱۷ اسفندماه خواهد بود و معاونان آموزشی واحدها جدول زمانی ارائه دروس را به دانشجویان اعلام کنند.
ملزم کردن دانشجویان به ارائه کار کلاسی
مدیران گروههای معارف اسلامی در دانشگاهها در صورت نیاز به اعتبارسنجی صحت انجام آموزش مجازی توسط دانشجو، میتوانند نسبت به دریافت کنفرانس کلاسی از درس گذرانده شده اقدام کنند.
دانشجویان مراجعه به سامانه آموزش مجازی را به روزهای پایانی موکول نکنند.
نحوه اجرای آموزش الکترونیک
فرم درخواست سرویسهای آموزشی (آنلاین) واحد مربوطه برای واحد الکترونیکی در سامانه http://azad.iauec.ac.ir/order تکمیل و ارسال و برای تایید نهایی نامه درخواست با امضا رییس واحد برای واحد الکترونیکی ECE شود.
آموزش اساتید و دانشجویان جهت استفاده از کلاسهای برخط توسط محتواهای آموزشی در آدرس http://azad.iauec.ac.ir/support انجام میگیرد. هر استان یک تیم پشتیبانی فنی با مدیریت مدیر فناوری اطلاعات استان تشکیل میدهد، در صورتی که دانشجویان یا اساتید در استفاده از کلاسهای برخط مشکلی داشتند با تیم پشتیبانی فنی استانی تماس خواهند گرفت.
آموزش تیمهای پشتیبانی فنی استانی توسط واحد الکترونیکی به صورت آنلاین انجام خواهد پذیرفت.
نظارت بر حضور و غیاب دانشجویان و تشکیل منظم کلاسها و کلیه امور آموزشی بر عهده واحد دانشگاهی مربوطه است.
با توجه به اینکه ممکن است اساتید برخی از واحدها دارای سیستم کامپیوتری شخصی و اینترنت مناسب نباشند لذا برای بر طرف کردن این مشکل باید محلی در هر یک از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در ۴۸ ساعت کاری پس از ابلاغ این بخشنامه در نظر گرفته شود و تجهیز به سیستم کامپیوتری و اینترنت شود. اساتید میتوانند برای تدریس از مکان دلخواه خود یا واحد دانشگاهی طبق ساعات برنامهریزی شده درسی اقدام کنند. (در انجام این بند میبایست الزامات بهداشتی درخصوص تجهیزات ارائه شده به اساتید رعایت شود.)
اساتید و دانشجویان برای استفاده از سامانه آموزش برخط های باید سیستم مورد نیاز و اینترنت طبق الزامات مورد نیاز مندرج در وب سایت http://azad.iauec.ac.ir را تهیه کنند.
با توجه به شرایط فعلی کشور جهت ارائه زیرساختهای سخت افزاری و نرم افزاری و پشتیبانیهای فنی هیچ هزینهای توسط واحد الکترونیکی از استانها دریافت نمیگردد.
در صورتی که محتوای تکمیلی آموزشی دروس برای غنیسازی آموزش مجازی از طرف واحد دانشگاهی یا اساتید دروس وجود داشته باشد، امکان بارگذاری آن بر روی سامانه الکترونیکی وجود دارد.
مهمان شدن تک درس دانشجویان به واحد الکترونیکی
واحدهایی که به هر دلیلی (مانند عدم دسترسی به استاد حائز شرایط یا فقدان تجهیزات فنی مناسب در آن واحد) توانایی برگزاری کلاسهای خود را به صورت آموزش مجازی بر خط ندارند، میتوانند دانشجویان خود را به واحد الکترونیکی مهمان کنند. جهت مهمان شدن اقدامات ذیل توسط واحد میبایست انجام شود.
مسئولیت آموزشی واحدهای درسی اعلام شده دانشجویان بر عهده واحد دانشگاهی مبدا است.
واحد دانشگاهی مربوطه بایستی به دانشجوهایی که آنها را میهمان کرده، اطلاعرسانی لازم در خصوص مهمان شدنشان در واحد الکترونیکی را انجام دهد.
هدایت تحصیلی، تدریس و اطلاع رسانی به دانشجویان تا پایان ترم ۲-۹۹-۹۸ به دانشجویان مهمان شده به واحد الکترونیکی برعهده واحد الکترونیکی است (مطابق با ضوابط و شرایط واحد الکترونیکی) و پس از برگزاری آزمون پایان ترم، نمره دانشجو را به واحد دانشگاهی مبدا اعلام خواهد کرد. نظارت بر نحوه تدریس اساتید، محتوای تدریس شده دروس، حق الزحمه اساتید و نظارت بر حضور و غیاب دانشجویان و تشکیل منظم کلاسها و کلیه امور آموزشی بر عهده واحد الکترونیکی است.
همچنین برای اجرایی شدن هر یک از بندهای این بخشنامه، استانها باید به واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی و به اساتید و دانشجویان خویش از طریق سیستمهای اطلاع رسانی همچون پیامک و شبکههای اجتماعی و وبسایت و پیگیریهای تلفنی و غیره اطلاع رسانی مکفی کنند.