به گزارش روابط عمومی، در پی شیوع ویروس کرونا و لغو کلاسهای حضوری دانشگاه صنعتی شریف و با توجه به اینکه از ۴ سال پیش زیرساختهای لازم برای آموزشهای مجازی و از راه دور در این دانشگاه فراهم شده، کلاسهای این دانشگاه با بهرهگیری از روشهای محتلف آموزش الکترونیکی، مجازی و غیرحضوری برگزار شده است.
دکتر امینی رییس گروه آموزش های الکترونیک دانشگاه صنعتی شریف با اعلام این خبر گفت: در این زمان که امکان برگزاری کلاسهای حضوری برای دانشجویان وجود ندارد، برگزاری کلاسهای تئوری را با استفاده از سامانه آموزش از راه دور پی میگیرد.
وی گفت:در این سامانه، اساتید دانشگاه می توانند از ظرفیت های مختلفی از جمله آموزش کلاس های مجازی به صورت آنلاین، ارسال اسلایدهای درسی، جزوات و یادداشت های درسی و همچنین ویدئوهای آموزشی بر حسب نیاز خود بهره ببرند.
وی افزود: تاکنون حدود ۷۰ درصد از اساتید دانشگاه از این طرح استقبال کرده اند و ۴۱۰ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف مطالب و محتویات آموزشی خود را به صورت غیر حضوری در زیرساختهای مرتبط با آموزش الکترونیکی ارایه میدهند و مجموعا ۷۰۰ درس در رشته های مختلف را تدریس می کنند.
دکتر امینی خاطر نشان کرد: با وجود روشهای ارایه دروسی که در اختیار اساتید گذاشته شده است بیشترین شیوه مورد درخواست استفاده از اسلایدهای درسی به همراه صوت و تصویر و آپلود آنها است که حدود ۵۸ درصد اساتید این روش را برای ارایه محتویات آموزشی خود انتخاب کرده اند و پس از آن ۳۸ درصد از اساتید روش تهیه ویدئو های آموزشی و ۵۰ درصد نیز ارایه جزوه های درسی با صوت و صدای خود و ۱۸ درصد ارایه درس توسط شبکه های اجتماعی همچون واتساپ و...را برای ارایه مطالب خود در کلاس های غیر حضوری انتخاب کرده اند.
در ادامه این مصاحبه دکتر ضرابی زاده مدیر اجرایی امور انفورماتیک دانشگاه شریف گفت: بر اساس اطلاعات ثبت شده، تا کنون دانشکده های مختلف اقدام به استفاده اززیرساختهای آموزش الکترونیکی نمودهاند که از این میان در دانشکده مهندسی کامپیوتر، تمامی ۶۲ استاد (هیات علمی و مدعو) آن اقدام به ارایه آموزشهای خود به صورت الکترونیکی و از راه دور با استفاده از ظرفیتهای فراهم شده نمودهاند.
وی گفت:پس از آن اساتید دانشکده علوم ریاضی با ۹۷ درصد، مرکز معارف اسلامی با ۹۶ درصد، دانشکده مهندسی صنایع با ۹۲ درصد، دانشکده فیزیک با ۸۳ درصد، دانشکده مهندسی برق و مهندسی مکانیک با ۷۵ درصد میزان استقبال از طرح آموزش الکترونیکی دانشگاه را ثبت کرده اند.
طبق آمار دکتر ضرابی زاده تا این لحظه ۱۸۵۰۰ نفر-ساعت آموزش از طریق سامانه کلاسهای مجازی و آنلاین دانشگاه صنعتی شریف ارائه شده است که این آموزشها توسط ۱۹۰ مدرس در قالب ۳۷۰ کلاس درس به صورت غیرحضوری ارایه گردیده است.
وی افزود: از نکات قابل توجه کلاس های آنلاین در دانشگاه صنعتی شریف میتوان به وجود ساز و کارها و ابزارهای لازم جهت شبیه سازی کلاس حضوری اشاره کرد و از همین رو کلاس ها به صورت تعاملی میان دانشجویان و استادان برگزار میشود .
مدیراجرایی امور انفورماتیک دانشگاه افزود: وجود تخته سیاه، امکان پرسش و پاسخ به صورت آنلاین ،چت ، صوت و تصویر دو طرفه، اشتراک صفحه نمایش و ضبط ویدئوی مطالب کلاس برای استفاده مجدد در آینده از نکات قابل توجه در این کلاس هاست.
دکتر ضرابی زاده گفت: با وجود آنکه کلاس های آنلاین شریف پهنای باند پایینی نیاز دارند اما باز هم طی توافقی که تا کنون با اپراتورهای تلفن همراه "ایرانسل" و "همراه اول" صورت گرفته است تعرفه استفاده اینترنت برای کاربران سامانه های مجازی دانشگاه صنعتی شریف یک سوم محاسبه خواهد شد و این دو اپراتور با کمک IP اعلام شده تخفیف یک سومی را برای مشترکین خود لحاظ میکنند.
گفتنی است: سامانه کلاس های مجازی و وبینار دانشگاه صنعتی شریف از ۲ سال قبل کار خود را آغاز کرده و پیش از این کلاسها و کنفرانس های مختلفی در این بستر برگزار گردیده است و در حال حاضر که به واسطه شیوع ویروس کرونا ضرورت استفاده از این ظرفیت برای پیگیری آموزشهای رسمی دانشگاه پیش آمده، این سامانه می تواند پاسخگوی نیاز دانشجویان و اساتید این دانشگاه باشد و انشاالله با بازخوردهایی که از دانشجویان و اساتید در خصوص این سامانه و دیگر سامانههای آموزش الکترونیکی دریافت میگردد نقاط ضعف احتمالی این سامانهها برطرف و نقاط قوت آنها تقویت خواهد گردید.