نشست رییس دانشگاه، معاونان درمان، بهداشتی، توسعه مدیریت و منابع دانشگاه با روسای دانشکدهها و مدیران گروهها در خصوص مدیریت ویروس کرونا در سالن جلسات معاونت بهداشتی دانشگاه برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری وبدا در همدان، دکتر رشید حیدریمقدم رییس دانشگاه برخورد منطقی و معقول با این موضوع و پرهیز از نا امنی روانی در جامعه را بااهمیت خواند و بر حفظ سلامت نیروهای درمان به عنوان سربازان خط مقدم جبهه مقابله با کرونا تاکید کرد و افزود: امروزه مردم جامعه بیش از پیش به خدمات ارزشمند کارکنان حوزه سلامت آگاه هستند.
*ویروس کرونا خطر چندانی برای افراد سالم ندارد
وی تجربه آنفلوآنزا را از جهاتی دشوارتر از این ویروس دانست و گفت: باید جامعه اطمینان داشته باشد که این ویروس خطر چندانی برای افراد سالم ندارد.
رییس دانشگاه اظهار کرد: اقدامات فعلی در خصوص مدیریت این موضوع قابل قبول است البته در خصوص فضای مجازی نگرانیهایی وجود دارد که لازم است با در اختیار قراردادن اطلاعات صحیح از مراجع موثق این موضوع مدیریت شود.
*بحرانی در خصوص کرونا در استان وجود ندارد
وی با قدردانی از زحمات همه مسئولان برای خدمت به مردم و حفظ سلامت آنان تاکید کرد وضعیت فعلی استان همدان نگران کننده نیست و بحرانی در این خصوص وجود ندارد و باید با حفظ آمادگی با حداکثر توان از ظرفیتها استفاده نمود و از هر گونه تصمیم هیجانی و ناگهانی پرهیز کرد.
دکتر حیدریمقدم، همدلی را مهمترین ابزار مقابله با کرونا عنوان کرد و گفت: هماکنون ما یک دشمن داریم و آن مهار کرونا است و در این راستا هیات رئیسه دانشگاه به عنوان یکی از قویترین هیات رئیسه دانشگاههای علوم پزشکی کشور در کنار دیگر اساتید و کارکنان دانشگاه منسجم و هماهنگ و با مسئولیت اجتماعی تمامتوان خود را برای ادای دین به کشور به کار خواهند گرفت تا شاهد کاهش شیب بیماری، عبور از مقطع کنونی شاهد افزایش سطح، شان و حرمت دانشگاه علوم پزشکی همدان باشیم.
* تشکیل کمیتهای از متخصصان به عنوان زیرمجموعهای پدافند غیرعامل قرارگاه زیستی استان
توجه هر چه بیشتر به موضوع بیوتروریسم، آماده باش بودن تیم آزمایشگاهی آلترناتیو و در نظر گرفتن آزمایشگاه دانشکده بهداشت به عنوان آزمایشگاه جایگزین، تشکیل کمیتهای از متخصصان علوم پایه و بالینی به عنوان زیرمجموعه ای پدافند غیرعامل قرارگاه زیستی استان، استفاده از ظرفیت روانشناسان و روانپزشکان برای مدیریت فضای روانی جامعه، بهره گیری از کارشناسان خبره در کنار اساتید گروه ویروس شناسی، در نظر گرفتن نیروهای ذخیره و پشتیبان در مراحل مختلف، تهیه فهرستی از دانشجویان پزشکی و پرستاری داوطلب در قالب گروههای ۵ نفرهاز دیگر موارد مطرح شده در این جلسه بود.
*
دستور رییس دانشگاه
برای تامین نیازهای مطرح شده توسط گروه عفونی
در این جلسه دکتر فریبا کرامت و جمعی از متخصصان گروه عفونی با ارائه گزارشی از اقدامات منسجم این گروه در بحرانهای مختلف ازجمله کرونا ویروس درخواستهای خود را در خصوص در اختیار قراردادن پمفلتهای آموزشی در راستای آموزش بیماران، جذب نیرو و بهرهگیری از رزیدنتها و در اختیار قرار دادن برخی امکانات مورد نیاز مطرح کردند که رئیس دانشگاه برای انجام کامل این درخواستها دستورات لازم را صادر کرد.
*ساماندهی افراد داوطلب برای آموزش، نظارت و کمک در حوزه درمان
معاون درمان دانشگاه نیز گزارشی از اقدامات انجام شده، تجهیزات و امکانات موجود حوزه درمان، هماهنگیهای انجام شده و اعلام آمادهباش موارد مورد نیاز مطالبی بیان داشت و برنامه عملیاتی کارگروه مراقبت و درمان مقابله با اپیدمی بیماری کرونا ویروس معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان را تشریح کرد.
دکتر جلیلی با تاکید بر لزوم رعایت بهداشت محیط بیمارستانها با هماهنگی کارگروه پیشگیری و شناسایی موارد مشکوک به دستورالعمل نحوه شناسایی پذیرش و درمان و ثبت بیماران دارای علایمحاد تنفسی در بخشهای اورژانس اشاره کرد و افزود: این دستورالعمل به عنوان راهنما طراحی و ابلاغ شده است.
وی ساماندهی افراد داوطلب برای آموزش، نظارت و کمک در حوزه درمان را در دستورکار دانست و ابراز امیدواری کرد که در مواقع ضروری از این همکاران استفاده شود.
*
مدیریت هزینه و بهبود زیرساختها پیش از بروز کرونا در استان انجام شده است
دکتر نیاستی معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه نیز ضمن قدردانی از همه تلاشگران حوزه سلامت، گزارشی از برنامه عملیاتی تدوین شده در حوزه پشتیبانی و اقدامات انجام شده به ویژه در حوزه خریداری تجهیزات و ظرفیتهای خوب ایجاد شده در استان، مدیریت هزینه و بهبود زیرساختها پیش از بروز کرونا در استان ارائه نمود و به مصداقهای این موضوع ازجمله اورژانس مجتمع آموزشی درمانی بعثت، آی سی یو مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی و ورود ۵۴ دستگاه دیالیز خارجی به استان و رشد ۶۰ درصدی ظرفیت دیالیز استان ۶۰ اشاره کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه نیز با اشاره به گستردگی اقدامات انجام شده از نظرات و دیدگاههای مطرح شده توسط اساتید حاضر در جلسه تشکر کرد.
دکتر کرمی تاکید کرد که در حوزه بهداشتی تمرکز اصلی بر موضوع آموزش است و یادآور شد که در صفحه اصلی سایت دانشگاه علوم پزشکی همدان بخشی به نام کروناویروس در نظر گرفته شده و تمام اطلاعات مورد نیاز برای گروههای هدف مختلف در این قسمت درج شده و قابل بهرهبرداری است.