به گزارش روابط عمومی؛ مراسم تقدیر از برگزیدگان در سی و سومین دوره از جشنواره بینالمللی خوارزمی، صیح روز دوشنبه ۲۸ بهمن ماه سال جاری با حضور رئیس جمهور، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در محل سالن اجلاس برگزار شد.
بنابراین گزارش؛ در این مراسم از میان ۳۲۸ طرح که امسال به دبیرخانه جشنواره ارایه شده است، ۱۰ طرح داخلی و ۵ طرح خارجی به عنوان طرح برگزیده معرفی و تقدیر شد که در این میان از دکتر محمد شاهیدهپور دانش آموختهی دانشگاه صنعتی شریف و استاد معین دانشکده مهندسی برق این دانشگاه در بخش پژوهشهای کاربردی طرح خارجی برگزیده، برای ارائه طرح "تحقیق، طراحی و پیاده سازی فناوریهای انرژی تجدیدپذیر در شبکهها" در گروه کامپیوتر تجلیل بعمل آمد.
گفتنی است؛ دکتر شاهیدهپور مجری اصلی بسیاری از طرحهای کاربردی در زمینه انرژی تجدیدپذیر برای بهرهبرداری از سیستم توان الکتریکی است. ایشان استفاده از ریز شبکههای مبتنی بر انرژی تجدیدپذیر (سیستمهای توان الکتریکی جزیرهای کوچک) برای تقویت اقتصاد، امنیت، قابلیت اطمینان، تابآوری و پایداری سیستمهای انرژی در مناطق مختلف جهان را حمایت کرده است. وی معمار ارشد ریزشبکه ۱۲ مگاواتی در موسسه فناوری ایلینوی (IIT) در شیکاگو است که قابلیت اطمینان شبکه محلی را افزایش داده است. در سطح بینالمللی استاد شاهیدهپور معمار اصلی ریزشبکه خورشیدی ۳ مگاواتی در دانشگاه جزیره ویرجین است. علاوه بر این، وی طراح اصلی بسیاری از تاسیسات منفصل از شبکه مبتنی بر انرژی تجدیدپذیر در کشور سیرالئون (غرب آفریقا)، هند و ترکیه است؛ جایی که هماکنون روستائیان محلی به انرژی پاک بطور دائم دسترسی دارند.
شایان ذکر است؛ دکتر محمدشاهیدهپور استاد برجسته دانشگاه، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر و مدیر مرکز نوآوری برق رابرت دبلیو گالوین در موسسه فناوری ایلینوی در شیکاگو است. پروژه ایشان در سیستمهای قدرت، کل دانشگاه IIT را به یک ریزشبکه جزیره ای تبدیل کرده است. پرفسور شاهیدهپور چندین جایزه تحقیقاتی از جمله جایزه IEEE Burke Hayes را برای تحقیقات خود در زمینه هیدروکینتیک، جایزه مدرس برجسته مهندسی توان PES/IEEE، جایزه عالی انرژی تجدیدپذیر Ramakumar PES/IEEE ، جایزه اتوماسیون توزیع MPES/IEEE Douglas ، staszesky و جایزه مدرس مهندسی توان موسسه انرژی ادیسون را دریافت نموده است.
وی تاکنون در تالیف شش کتاب و ۷۵۰ مقاله فنی در زمینه کارکرد سیستم توان الکتریکی همکاری داشته است. دکتر شاهیدهپور عضو آکادمی ملی مهندسی آمریکاست.
خاطرنشان میشود؛ دکتر محمد شاهیدهپور دانش آموختهی سال ۱۳۵۵ در مقطع کارشناسی از دانشکدهی مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف بوده و دکترای خود را در رشته ی مهندسی برق از دانشگاه Missouri در کشور آمریکا دریافت نموده است و در حال حاضر استاد معین دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف است.