کارگاه آموزشی آشنایی با کلیات طب سنتی به منظور اجتماعی کردن این طب در سالن اجتماعات دانشکده اسد آباد برگزار شد
.
به گزارش پایگاه خبری وب دا در همدان به نقل از روابط عمومی معاونت درمان، دکتر علی گودرزی
مدیر طب ایرانی ضمن ارائه تعریفی از طب سنتی ایرانی در دیدگاه قدما ازجمله شیخ الرئیس گفت: طب علم شناخت احوال بدن انسان است از این جهت که چه چیز موجب سلامتی و چه چیز عاامل بیماری میشود و هدف نهایی آن حفظ سلامتی و بازگرداندن آن در صورت بروز بیماری است.
دکتر گودرزی افزود: دانش حفظ الصحه همواره مورد توجه ویژه پزشکان طب سنتی ایرانی بوده است و اکثرشان در آثار برجای مانده از خویش، همواره بر این دانش تاکید کرده و برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری و مشکلات ناشی از آن به رعایت توصیههای حفظ الصحی تاکید داشتهاند
.
وی اضافه کرد: متاسفانه امروزه برخی افراد این توصیههای حفظ الصحی و دیگر آموزههای اطبای سنتی را ساده و حتی ناکارآمد میدانند
واین در حالیست که یکی از بزرگترین چالش های بشر امروزعدم رعایت نکات بهداشتی وتحرک، تغذیه نامناسب میباشدکه این امر بار بیماری های مزمن وغیر واگیررا به یکی از معضلات نظام سلامت در دنیا تبدیل نموده است.
دکتر گودرزی
تصریح کرد: در این مکتب شناخت عناصر اربعه، اخلاط ، ارکان و مزاجها به عنوان مباحث زیربنایی مطرح و درطب سنتی به اندازهای اهمیت دارد که بدون توجه به آنها نمیتوان ارائه خدمات پزشکی متناسب دراین رشته را عملیاتی نمود. بازشناسی اصول و مبانی طب نظری و عملی و فهم صحیح اصطلاحات متداول آنها اهمیت بسیار زیادی دارد و این امرنیازمند ارائه توضیحاتی فراخور دانش امروزی است.
دکتر گودرزی ادامه داد: طب سنتی در برخورد با بیماریها، ابتدا به بررسی علل بروز و ظهور، راههای پیشگیری از آنها ودر نهایت به بیان شیوههای درمان هر بیماری با توجه به علل بیماری میپردازد
.
در ادامه دکتر داود بیات متخصص
(phD) طب سنتی ایرانی ضمن بیان کلیاتی پیرامون طب ایرانی گفت: از مبانی و اصول مهم طب سنتی ایرانی این است که طبیعت بدن هر یک از انسانها دارای مزاج خاص خود است وبه تعداد انسانها مزاج وجود داردکه دریک طیف مثل رنگین کمان قرار میگیرند. وظیفه طبیب این است که با شناخت صحیح این مزاجها با تدابیر حفظ الصحی مناسب ، سلامتی او را در مناسبترین حالت حفظ نماید تا شخص از نظر جسمی و روحی در بهترین عملکردباشد.
وی اضافه کرد: از دیگر مباحث بسیار جالب در طب سنتی مبحثی به نام حفظ و تقویت سلامتی و پیشگیری از بیماریها در سنین مختلف،بامزاجهای مختلف و شرایط اقلیمی و آب و هوایی متفاوت است
.
دکتربیات گفت: در طب سنتی در مورد بهداشت مواد غذایی و نوع مواد غذایی مصرفی در سنین مختلف، فصول مختلف، و حتی در مورد ترتیب مصرف مواد غذائی و آشامیدنی و بیماریهای حاصل از عدم رعایت این ترتیب بحث میکند
.
وی عنوان کرد: هنگام بیماری مهمترین وظیفه درمانگر این است که مزاج بدن و عضو درگیر را به حالت طبیعی و ذاتی خویش برگرداند
.
ایشان خاطر نشان کرد: از دیدگاه طب سنتی هر یک از مواد غذائی، دارویی، گیاهی، نباتی، معدنی و حتی سموم، مزاج و خواص و تاثیرات خاص خود را دارد و بعد از ورود به بدن میتوانند منشا واکنشهای متفاوت و تاثیرات مختلف قابل پیش بینی در بدن باشند که در تشخیص و درمان بیماریها از این خواص بهره میگیرند
.
لازم به ذکر است اولین جلسه این کارگاه در سالن اجتماعات بیمارستان سینای همدان برگزار شد.