سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد از برگزاری همایش بزرگداشت مقام زن و روز مادر در این دانشگاه خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر پرویز یزدانپناه ضمن تبریک ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله و روز مادر گفت: این دانشگاه دارای ۶هزار ۷۳۲ کارمند است که از این تعداد ۳هزار ۵۰۱ نفر را کارمندان زن تشکیل میدهند.
وی با اشاره به اینکه در جوامعی چون آموزش و پرورش و حوزه های بهداشت در سراسر کشور درصد زنان نسبت به مردان بیشتر است، اذعان داشت: خوشبختانه تعداد زیادی هیئت علمی، پزشک متخصص و عمومی زن داریم که خود این افتخاری برای مردم و استان است.
وی ابراز داشت: از ۲هزار و ۱۰۰ دانشجویی که در دانشگاه مشغول به تحصیل هستند نیز حدود یک هزار و ۱۵۵ دانشجو، دختر بوده که بدان معنا است که ۶۵ درصد از دانشجویان ما دختران را تشکیل می دهند.
دکتر یزدانپناه یادآور شد: همچنین در این دانشگاه ۵۰۰ پست مدیریتی وجود دارد که از این تعداد ۴۲ پست در اختیار خانم ها بوده و امیدواریم بتوانیم با توانمندسازی بانوان تعداد بیشتری مدیر خانم داشته باشیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه جمعیت دنیا در حال پیرشدن است، افزود: متاسفانه با این روند به جایی خواهد رسید که در نسلهای بعد تعداد افراد جوان و افراد در سنین باروری کم می شود و در پی آن مشکلاتی نیز ایجاد خواهد شد بنابراین چیزی که توسط مقام معظم رهبری و نیز از ارکان دولت پیشبینی شده این است که امکاناتی را فراهم نمایند تا فرزند آوری در زنان شاغل افزایش یابد.
وی ابراز داشت: توانمندسازی زنان مهم و اولویت دار است به گونهای که ما در واحدها و ادارات مختلف زنانی را میبینیم که دارای مسئولیت پذیری بالا، متعهد و پایبند به وظایف خود هستند، بنابراین انتظار میرود سایر دختران و زنان نیز با توانمندسازی خود بتوانند در واحدها و امور مختلف دانشگاهی، اداری، آموزشی و درمانی نقشهای خود را در جامعه ایفا نمایند.
دکتر یزدانپناه با اشاره به اینکه ایرانیان جزو اولین جوامعی بودند که ارزش زنان را قدر می دانستند، عنوان کرد: همیشه زنان در ایران جایگاهی برابر با مردان و نقشی پررنگ در جامعه و خانواده داشتند.
وی همچنین با اشاره به نقش زنان در تحولات سیاسی و اجتماعی ایران یادآور شد: در ایران بعد از انقلاب مشروطه شرایطی فراهم شد تا زنان به تحصیل پرداخته و به مقاطع عالی از سواد برسند بگونه ای که در سال ۱۳۲۸ تنها ۸ درصد زنان، در سال ۱۳۴۵، ۱۸ درصد در سال ۱۳۵۰، ۲۶ درصد و نیز در سال ۱۳۵۴ ، ۲۹ درصد زنان و دختران دانشجو و به تحصیل میپرداختند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج خاطر نشان کرد: در سال ۵۷ نیز این آمار به ۳۷ درصد رسید و هم اکنون در دانشگاههای ما بیش از ۶۰ درصد دانشجویان دختران هستند.