همایش پیشگیری از سرطان با «خودمراقبتی» با شعار سرطان قابل پیشگیری و قابل درمان در مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری وبدا در همدان، دکتر سولماز شریعت
پناهی متخصص جراح عمومی با بیان اینکه سرطانها گروهی از بیماریها هستند که به صورت رشد بیرویه و خارج از کنترل تعدادی از سلولها ایجاد میشوند، گفت: وضعیت سلامت زنان تاثیر زیادی بر سلامت جامعه دارد.
وی سرطان برست را شایعترین سرطان در زنان دانست و گفت: بروز سرطان برست در اغلب کشورهای جهان در حال افزایش است و درمان سرطان پستان با تشخیص زودرس آن امکانپذیر است.
دکتر شریعتپناهی با بررسی علل ایجادکننده، راههای پیشگیری از ابتلا به سرطان را شامل کنترل وزن، ورزش منظم، رعایت رژیم غذایی و خودآزمایی برست دانست.
وی با اشاره به کشف داروها و روشهای تشخیصی زیاد در سرطان برست، عوامل خطرساز سرطان پستان را شامل دو دسته عوامل خطر قابل اصلاح شامل سن، سابقه خانوادگی، سن قاعدگی کمتر از ۱۱ سال و غیرقابل اصلاح خواند.
متخصص جراح عمومی بر لزوم رعایت رژیم غذایی شامل کاهش مصرف چربیهای اشباع، کاهش مصرف گوشت قرمز به کمتر از سه بار در هفته، افزایش مصرف روزانه میوهها و سبزی، کاهش مصرف مواد غذایی سرخ شده و عدم مصرف قسمتهای سوخته گوشت تاکید کرد.
وی ازجمله علائم سرطان را لمس توده بدون درد، تغییر در اندازه یا شکل پستان و یا بهم خوردن تقارن پستانها، ترشح غیرطبیعی از نوک پستان، فرورفتگی پوست پستان یا نوک آن، قرمزی و زخم شون نوک پستان و تغییر شکل پوست پستان عنوان کرد.
دکتر شریعتپناهی ماموگرافی را مفیدترین وسیله تشخیصی برای یافتن سرطان پستان در مراحل اولیه عنوان کرد و افزود: میزان خطر و سرطانزایی اشعه ماموگرافی کمتر از اشعه رسیده به فرد از لایه ازون طی یک سال است.
دکتر مژده شکری مدیر مشارکتهای مردمی دانشگاه نیز با اشاره به نقش خودمراقبتی برای پیشگیری از ابتلا به سرطان در حاشیه این مراسم هدف از برگزاری این همایش را تلاش برای آموزش و پیشگیری در حوزه سرطان دانست و ابراز امیدواری کرد که برگزاری این مراسم با حضور پزشکان متخصص طب آکادمیک و طب سنتی مردم جامعه را از اطلاعات و آموزشها بهرهمند نماید.
در ادامه مراسم نیز دکتر مامک هاشمی دکترای تخصصی طب سنتی نیز مطالبی را در ارتباط با قابل پیشگیری و درمان بودن سرطان و دیدگاههای طب سنتی در این زمینه بیان داشت.