بیماری کروناویروس جدید یک بیماری ویروسی و بسیار مسری است که اولین بار در شهر ووهان کشور چین شناسایی گردید. و علائمی شبیه آنفلوانزا ، سارس و سایر بیماری های شدید تنفسی دارد . عامل این بیماری به اختصار ۲۰۱۹
nCoV- نامگذاری شده است.
بعد از شناسایی موارد اولیه بیماری در شهر ووهان چین به علت مسری بودن شدید ، این بیماری به شهرهای دیگر چین هم گسترش پیدا کرد و سپس مواردی از بیماری هم در کشورهای دیگر مانند تابلند، ژاپن، کره جنوبی، آمریکا و برخی کشورهای دیگر مشاهده گردید. این بیماری یک بیماری قابل انتقال از حیوان به انسان محسوب می شود اما هنوز راه های انتقال، مخازن حیوانی، راه های پیشگیری، تظاهرات دقیق بالینی آن مشخص نشده و نیاز به مطالعات بیشتر دارد
.
در حال حاضر واکسن و درمان مناسب برای
nCoV وجود ندارد و لذا داشتن ظن بالینی بالا و پرسش از شرح حال سفر و تماس از بیماران تب دار و بیماران دارای علائم تنفسی نقش بسیار مهمی در برنامه پیشگیری و کنترل این بیماری دارد.
علائم بیماری بیماری کروناویروس جدید همانند آنفلوانزا یک بیماری ویروسی حاد تنفسی است که با درگیری شدید دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی همراه است. تب و سرفه همراه با تنگی نفس، تنفس تند و درد قفسه سینه علائم اصلی بیماری است. سایر علائم شامل لرز ، درد بدن،گلودرد،سردرد، و گاهی علائم گوارشی مانند تهوع، اسهال و استفراغ نیز ممکن است وجود داشته باشد.
راههای انتقال بیماری این بیماری مانند همه بیماریهای تنفسی از طریق سرفه ، عطسه ، صحبت کردن و تماس مستقیم از فرد بیمار به فرد سالم منتقل می شود. همچنین تماس غیر مستقیم با وسایل آلوده و سطوح آلوده مانند دستگیره در، گوشی تلفن، ظروف غذاخوری فرد بیمار و .. هم باعث انتقال بیماری می گردد.
راه های پیشگیری
۱. شستشوی دستها به طور مرتب با آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه به خصوص قبل از غذا یا ضدعفونی دستها با مواد ضدعفونی کننده
۲. خودداری از تماس با افراد دارای علائم بیماری تنفسی و حفظ فاصله یک متری در هنگام صحبت با این افراد
۳. پوشاندن دهان و بینی در هنگام عطسه و سرفه دیگران
۴. خودداری از تماس با حیوانات
۵. استفاده از ماسک به خصوص در مراکز تجمعی و شلوغ مانند اتوبوس شرکت واحد
۶. خودداری از لمس سطوح آلوده به خصوص هنگام استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی
۷. پوشاندن دهان و بینی با دستمال تمیز در هنگام سرفه و عطسه و دفع بهداشتی آن بعد از استفاده
۸. خودداری از لمس چشم و صورت با دست آلوده
لازم به عنوان است فعلاً این بیماری هیچگونه واکسن و داروی اختصاصی ندارد.