حمیرا دهقانی افزود: ضرورت گسترش فرهنگ تغذیه سالم و تاثیری که این مهم بر دستیابی به امنیت غذایی از آن برخوردار است، لزوم طراحی برنامههای مرتبط در جنبههای گوناگون و با مخاطبین و گروههای هدف مختلف را اجتنابناپذیر میسازد.
دهقانی تصریح کرد:: طرح برنامه بهبود تغذیه سالم باهدف اصلاح الگوی غذایی خانوارهای روستایی و عشایری با اولویت زنان روستایی و عشایر و با دو راهبرد اصلی آموزش و کشت جایگزین است که با همکاری شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان و اداره جهاد کشاورزی در سطح شهرستان اجراشده است.
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه ستاد شهرستان دشتستان اظهار کرد: بر مبنای تفاهمنامه ۵ ساله همکاری ما بین معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر و مدیر هماهنگی و ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر، شروع برنامه شهرستان دشتستان بوده است و دومین سال از طرح تغذیه سالم زنان روستایی و عشایر در دشتستان اجرایی شده است.
حمیرا دهقانی خاطرنشان کرد: این طرح در سال گذشته در روستای زیارت بهصورت پایلوت با همکاری شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان و اداره جهاد کشاورزی اجراشده و در حال حاضر این برنامه در چهار منطقه شهرستان (روستای خیرآباد، راهدار، ده قائد و بنداروز) با آموزش تغذیه سالم توسط کارشناسان تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان در حال اجرا است و امیدوارم طبق تفاهمنامه بتوانیم این برنامه را در سال آینده در سایر مناطق روستایی دشتستان اجرایی نماییم.
وی همچنین گفت: در قالب این طرح، کارشناسان اداره جهاد کشاورزی ضمن آموزش نحوه صحیح کاشت سبزی و با حمایت صندوق زنان روستایی و در اختیار گذاشتن بذر سبزیهای و صیفیجات به اهداف این برنامه که خودکفایی زنان روستایی در این زمینه میباشد، کمک نمودهاند.
دهقانی اظهار کرد: انتظار داریم که با اجرای برنامه " تامین امنیت تغذیهای با جامعه زنان روستایی و عشایری توانمند" با محوریت آموزش و فرهنگسازی در راستای بهبود تغذیه گروه هدف، ترویج ایجاد باغچههای خانگی و با تاکید بر تولید محصول سالم، حفاظت از منابع پایه و تسهیل دسترسی به ریزمغذیهای ضروری در یک تغذیه سالم، به نتایج موردنظر دستیابیم.
انتهای پیام/ س.غ/۳۰۳۰
اخبار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در کانال اطلاع رسانی ما دنبال کنید
https://chat.whatsapp.com/DMVSnqaN4f3LE5jqIuGJrI