رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری از پژوهشکده زیستفناوری رویان اصفهان بازدید کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه:
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری در نشستی که صبح روز گذشته با مدیران و کارشناسان پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان در سالن جلسات این پژوهشکده برگزار شد؛ گفت: دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد با قدمت ۲۷ ساله، یکی از بزرگترین و به نام ترین دانشکده های دامپزشکی کشور است.
دکتر ابراهیم رحیمی افزود: این دانشکده با داشتن دو کلینیک تخصصی دام بزرگ و دام کوچک و ۳۰ عضو هیات علمی استادیار به بالا، ۶ استاد تمام، ۸ دانشیار با رزومه پژوهشی و علمی بسیار قوی در سال ۱۳۷۱ به عنوان اولین دانشکده دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد آغاز به فعالیت کرد.
وی بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد و استان دارای مجموعه بزرگ آزمایشگاهی با جمعیت حدود ۱۰ هزار دانشجو و با وجود ۱۰۰۰ عضو هیات علمی جزو بزرگترین دانشگاه های استان چهارمحال و بختیاری محسوب می شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد گفت: دانشکده دامپزشکی دارای رشته دکتری حرفه ای دامپزشکی، دکتری تخصصی جراحی دامپزشکی، دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی دامپزشکی، کارشناسی ارشد انگل شناسی، کارشناسی ارشد بافت شناسی، کارشناسی ناپیوسته علوم آزمایشگاهی، کارشناسی پیوسته علوم اسب و اسب سواری و کاردانی دامپزشکی است.
وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد با دارا بودن یک مزرعه آموزشی و تحقیقاتی با ۵۳ هکتار وسعت، گاوداری ۱۰۰ راس گاو شیری، فارم پرورش ماهی قزل آلا، فارم گل محمدی وکلکسیون گیاهان دارویی و معطر با آبیاری بارانی و تحت فشار به عنوان یکی از بزرگترین مراکز تحقیقاتی در استان مشغول آموزش به دانشجویان است.
دکتر رحیمی بیان کرد: ۹ عضو هیات علمی تمام وقت با گرایش های مختلف ژنتیک، بیوتکنولوژی و میکروبیولوژی در گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد فعالیت آموزشی، علمی دارند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد تصریح کرد: سیاست های دانشگاه آزاد اسلامی در این چهار سال متحول شده است. الان در زمینه پژوهش روی تحقیقات مساله محور کار می کنند و در بحث علمی به کیفیت بیشتر اهمیت داده می شود.
رئیس پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان
هم در این نشست ضمن خوش آمدگویی و تبریک انتصاب سرپرست جدید دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری گفت: در مجموعه رویان اصفهان ۶ گروه مشغول فعالیت هستند گروه ژنتیک که به مدیریت دکتر قائدی استاد تمام ژنتیک مولکولی دانشگاه اصفهان که فعالیت خود را از سال ۱۳۸۴ آغازکرده است و از قدیمیترین گروه های این مجموعه است. وی به همراه تیم خود در زمینه بیماری های عصبی از جمله پارکینسون، بیماری های اتوایمیون از جمله
MS
ودیابت و همچنین سرطان، براساس نیاز جامعه مشغول به مطالعه و پژوهش است که از این تیم مقالاتی مستخرج شده که در سال های اخیر در مقالات مروری مجلات معتبر به این پژوهش ها رفرنس داده شده است.
دکتر محمدحسین نصر اصفهانی اظهار کرد: گروه دیگر با نام گروه آندرولوژی و زیرمجموعه گروه تولیدمثل پژوهشگاه رویان تهران است که بویژه در زمینه ناباروری مردان فعالیت دارند. گروه پروتئین های نو ترکیب که در زمینه تولید پروتئین در سطح آزمایشگاهی فعالیت های گسترده ای داشته و همچنین در پروژه
organ deficiency
فعالیت ویژه ای دارند. گروه نانوبیوتکنولوژی که با کمک مهندسین نساجی و شیمی در حال گسترش فعالیت و پژوهش است که از جوان ترین گروه های مجموعه به حساب می آید.
وی افزود: گروه سلول های بنیادی که بویژه در زمینه بیماری ها و آسیب های عصبی با ایجاد مدل های حیوانی و همچنین در زمینه چشم مشغول به فعالیت است و البته براساس هزینه های بالای مواد مورد نیاز برای پژوهش های مذکور، در سالهای اخیر با محدودیت های ویژه ای مواجه شده اند. گروه جنین شناسی از درآمدزاترین گروه های مجموعه رویان اصفهان است که با کمک تیمی از متخصصین با تجربه در زمینه دام، اقدام به تاسیس دو شرکت کرده است.
رئیس پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: در قالب فعالیت ها و بودجه های تعیین شده برای یکی از این شرکت ها، مجموعه رویان اصفهان، موفق به تولید داروهای اسهال دام گشته و تا ۸۰ درصد در زمینه درمان این معضل موفق بوده اند به گونه ای که مصرف آنتی بیوتیک را از چرخه دامداری حذف کرده اند.
دکتر نصر اصفهانی خاطرنشان کرد: از فعالیت های دیگر این شرکت به تولید غذای موش ها و دام های کوچک می توان اشاره کرد. همچنین فعالیت هایی از جمله انتقال جنین و تلقیح اسپرم را نیز در مزرعه پژوهشکده و همچنین برای متقاضیان بیرون از مجموعه در اقصی نقاط کشور انجام خواهند داد.
وی بیان کرد: مجموعه رویان اصفهان، درکنار فعالیت های پژوهشی خود، اقدم به انعقاد قرارداد مشترک با موسسه غیرانتفاعی جهاد دانشگاهی اصفهان در جهت جذب دانشجو در مقطع ارشد رشته های سلولی مولکولی و بیوتکنولوژی میکروبی در سطح استان اصفهان کرده است و با این اقدام سالانه ۲۰-۳۰ دانشجو را از طریق آزمون سراسری جذب می کند. همچنین سالانه ۴۰-۵۰ نفر از دانشجویان از دانشگاه های سراسر کشور اعم از دولتی، آزاد و غیرانتفاعی در مقاطع تحصیلات تکمیلی و پسادکتری بصورت آزاد جهت گذراندن پایان نامه از طرف دانشگاه ها به مجموعه رویان اصفهان معرفی می شوند.
رئیس پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان در پایان گفت: با توجه به ظرفیت های خوب پژوهشی به خصوص تنوع رشته ها در مقاطع مختلف تحصیلی در دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، این پژوهشکده آمادگی هر نوع همکاری و انعقاد تفاهم نامه با این مجموعه آموزشی در استان چهارمحال و بختیاری را دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری و معاونین و مدیران اجرایی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد به همراه مسئولین پژوهشکده از گروه های ژنتیک، آندرولوژی، جنین شناسی، نانوبیوتکنولوژی، سلول های بنیادی وگروه پروتئین های نو ترکیب و دامداری بزرگ پرورش دام پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان بازدید کردند.
همچنین بازدید از کلینیک تخصصی دام کوچک دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد واقع در اصفهان و نشست صمیمی با استادان این مجموعه آموزشی، تحقیقاتی از دیگر برنامه های سفر یک روزه رئیس دانشگاه به اصفهان بود.