به گزارش روابط عمومی، تفاهم نامه دانشگاه صنعتی شریف با صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور با موضوع پسا دکترای عادی و پسا دکترای ویژه بین روسای دانشگاه صنعتی شریف و صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور صبح روز دوشنبه سی ام دی ماه سال جاری در محل اتاق شورای دفتر ریاست منعقد شد.
در ابتدای این برنامه دکتر فتوحی رییس دانشگاه صنعتی شریف طی سخنانی به فعالیتهای علمی بینالمللی میان دانشگاه صنعتی شریف و دو کشور چین و روسیه و با محوریت صندوق حمایت اشاره کرد و افزود: با تعاملاتی که بین ما و پژوهشگران چینی و روسی انجام شد، نگرش ما نسبت به سطح علمی این کشورها تغییر یافت و پروژههای مشترک و همکاریهای علمی خوبی با این دو کشور داشتهایم و مصمم برای ادامه همکاریهای علمی و پژوهشی با دو کشور روسیه و چین هستیم.
دکتر فتوحی در خصوص فعالیت صندوق حمایت در سالهای اخیر تاکید کرد: صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور به مثابه یک چتر حمایتی برای دانشگاهها و پژوهشگران عمل میکند و محققین می توانند کمکهای خوبی را از طریق صندوق دریافت کنند.
وی ضمن تاکید بر حمایت از پژوهشگران جوان گفت: نقش صندوق در رشد علمی کشور بسیار موثر بوده و طی سالهای اخیر خروجی خوبی را از آن شاهد بودهایم.
رییس دانشگاه صنعتی شریف به موضوع جذب پژوهشگران پسا دکترا اشاره کرد و افزود: بیشترین تعداد جذب پژوهشگران پسا دکترا را دانشگاه صنعتی شریف داشته و این تعداد در آینده نیز روند افزایشی خواهد داشت.
در ادامه برنامه دکتر افتخاری رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور طی سخنانی گفت :با توجه به این موضوع که صندوق از سال ۸۲ تاسیس شده است توانسته طی این سال ها اقدامات و حمایتهای خوبی را ایجاد کند.
وی گفت: تا کنون تعداد ۱۵ هزار طرح تحقیقاتی به صندوق رسیده و موفق شده ایم از یک هزار نفر پژوهشگر پسا دکترا حمایت کنیم.
دکتر افتخاری افزود: به کمک صندوق ۷۰ کرسی پژوهشی مصوب شده است و ۱۷ کارگروه فعال در صندوق در حال فعالیت داریم.
رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور به روند بررسی درخواستهای پژوهشی در صندوق هم اشاره کرد و گفت: ثبت درخواست، غربالگری، داوری، بررسی کارگروه تخصصی، تصویب در کمیته تخصصی و در نهایت انعقاد قرارداد با پژوهشگر از جمله مراحلی است که نیاز است پژوهشگر نسبت به آن اقدام نماید.
دکتر افتخاری رویکردهای جدید حمایتی صندوق را برشمرد و افزود: کیفیت (راهبری کیفی پژوهش های علمی کشور)، تعادل و ایجاد تناسب بین فعالیت های حوزههای منتخب با توجه به نیاز هر حوزه، تکثر(افزایش کمی هسته های پیشتاز علمی با محوریت اساتید و پژوهشگران جوان)، هدف گرایی و آمایش پژوهشی از جمله مهم ترین رویکرد های جدید صندوق است.
وی در ادامه اظهار امیدواری کرد: که مشکلات عنوان شده توسط همکاران به زودی در فرایند صندوق حل شود.
در ادامه برنامه دکتر موحدی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ضمن سخنانی به مدل همکاری صندوق با پژوهشگران اشاره کرد و گفت: لازم است تغییراتی در این مدل ایجاد شود.
وی افزود: برای این مهم لازم است دانشگاه به عنوان یک نهاد علمی در سیکل تعاملات پژوهشگر و صندوق وارد شود.
دکتر موحدی به برنامه گرنت دانشگاه اشاره کرد و گفت:پیشنهاد میکنم صندوق حمایت به صورت مشترک از این پروپوزالها حمایت کند.
گفتنی است: در ادامه این نشست هر یک از پژوهشگران دانشگاه نظرات و سوالات خود را با رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در میان گذاشتند.
وی افزود: رشتههای علوم پایه مدتی است که درکشور مغفول مانده و نیاز است که به صورت جدی توجه ویژه ای به آن شود و برای تحقق این مهم نیازمند کمک های صندوق حمایت از پژوهشگران هستیم.
در ادامه این نشست دکتر افتخاری رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور طی سخنانی به پتانسیل حمایتی خوبی که در صندوق ایجاد شده است اشاره کرد و افزود: در نظر داریم که به جای افزایش ارتباطات بینالمللی بر روی کشورهایی که آورده علمی بیشتری برای ما ایجاد کردهاند تمرکز کنیم و با تعریف برنامه های جدید و دادن اختیارات بیشتر به کار گروه ها تعاملات بینالمللی خود را کیفی تر کنیم.