به گزارش روابط عمومی؛ در ابتدای برنامه دکتر سعید سهراب پور رییس کنفرانس طی سخنانی به ارائه آماری از کنفرانس پرداخت و افزود: سومین کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی موضوع گذار به نسل جدید حکمرانی را سر لوحه کار خود قرار داده است.
وی با تاکید بر بکارگیری نسل جوان در امور جامعه گفت: روشهای جدید حکمرانی که بر پایه دیجیتال و مسایل جدید است به عنوان موضوع سومین کنفرانس مد نظر است.
وی افزود: تعداد ۱۲۱ خلاصه مقاله به دبیرخانه سومین کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی رسید که از این بین ۲۳ مقاله برای ارایه شفاهی انتخاب و ۴۵ مقاله به صورت میزگرد و پنل تخصصی ارایه خواهند شد.
دکتر سهراب پور به اقدام جدید سومین کنفرانس و تفاوت آن نسبت به دوره های قبل نیز اشاره کرد و افزود: امسال ویدیوهای سیاستی کوتاه راجع به موضوع سیاست گذاری به بخش کنفرانس اضافه شده که در اختتامیه از سه ویدیو برتر تقدیر خواهد شد. همچنین امسال از تمامی اندیشکده های مرتبط با سیاست گذاری کشور دعوت شد که طرح های تحقیقاتی خود را ارایه کنند که ۵ طرح برتر در این بخش نیز معرفی خواهند شد.
در ادامه برنامه دکتر محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش گفت: وقتی جامه ای در حل مسائلش به پایداری درستی میرسد، موفق است و توانمندی پیدا میکند که اهداف و آرمانهای خود را دنبال کند و در واقع حکمرانی را به درستی انجام داده است.
دکتر حاجی میرزایی عنوان کرد: ماموریت اصلی ما تربیت نسل است و باید نسل نو را آماده کنیم که از اعتقادات خود دفاع کند و در جامعه موثر و عنصری فعال در زندگی جمعی باشد. خانواده جایگاه مهمی برای شکلگیری تربیت نسل دارد و آموزش و پروش باید با خانواده ارتباط خوبی داشته باشد.
وزیر آموزش و پرورش گفت: حکمرانی شایسته در آموزش و پرورش وقتی اتفاق میافتد که پیوند بین وزارتخانه با خانواده و دانش آموز به درستی شکل بگیرد.
وی گفت: آموزش و پرورش در ۸۰ سال گذشته، در دهههای مختلف تحولاتی داشته است و سال ۹۰ سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تصویب شد و به دنبال اجرای این سند هستیم که مور تاکید مقام معظم رهبری است.
وی گفت: متناسب نبودن کتب درسی با برنامه و نیازهای توسعه کشور از مسائل و مشکلات آموزش و پرورش است که باید برطرف شود.
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: بیانیه گام دوم انقلاب پیشنیاز تمدنسازی اسلامی است و وزارت آموزش و پرورش در این راستا به دنبال کارهای اساسی و بنیادین است و امیدواریم شاهد جلوههای خوبی در زمینه حکمرانی و سیاستگذاری عمومی در کشور باشیم.
در ادامه برنامه مهندس خوانساری رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران طی سخنانی به تعریف حکمرانی خوب پرداخت و افزود: خروجی عملکرد حکمرانان هر کشور که رفاه، آزادی و رضایت مردم را ایجاد کند حکمرانی خوب است.
وی به شاخصه های رفاه اجتماعی اشاره کرد و گفت: بر اساس تحقیقاتی که انجام شده است ۹۰ درصد کشور های دنیا نسبت به دهه قبل از رفاه بهتری برخوردار شده اند و این درحالی است که در ایران درآمد سرانه مردم رو به کاهش گذاشته است.
مهندس خوانساری به قانون اساسی ایران اشاره کرد و گفت: این قانون در ابتدای تدوین کاملا سوسیالیستی بود و در سال ۷۰ با دستور مقام معظم رهبری اصلاحاتی در اصل ۴۴ قانون ایجاد شد و دولت را به سمت خصوصی سازی سوق داد اما همچنان این قانون با ضعف هایی روبروست.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در ادامه به یک ضعف مدیریتی در ایران اشاره کرد و گفت: در تمام دنیا طول عمر مدیریت ۸ سال است اما مدیران در ایران از ابتدا تا انتهای عمر خود مدیر باقی میمانند و امکان اصلاح ساختار ها وجود ندارد.
در ادامه کنفرانس دکتر عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی سخنانی را با موضوع الگوی حکمرانی دو فضایی معطوف به پیشرفت پایدار اسلامی ایرانی- باز مهندسی فراگیر دولت ارایه کرد.
وی گفت: باید حکمرانی در سطح دولت با الگوی جدید باز مهندسی شود تا منجر به استقرار نظام مند عدالت اجتماعی، استفاده بهینه از منابع، افزایش بهره وری، تسهیل امر زندگی و تامین کیفیت زندگی و ظرفیت ایجاد کردن برای استقرار توحید و رفع استیلا از مردم شود.
در خاتمه افتتاحیه این کنفرانس ۵ طرح برتر اندیشکده های کشور در حوزه سیاست گذاری معرفی و با اهدای لوح و جوایزی از آنها تقدیر شد. محمد طاهرینژاد، که دوبار موفق به دریافت لوح تقدیر شد، محمد امینی رعایا، ،مهدی یخچالی و محمد خادمی طی این مراسم از دکتر سهراب پور جوایز خود را دریافت کردند.
گفتنی است: سومین کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی پس از دو روز فعالیت، فردا (پنج شنبه ۲۶ دی ماه) به کار خود پایان خواهد داد.