رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: مرکز سیاستگذاری سلامت یک نهاد نوپا بوده که بعد از تغییرات ساختاری که در کل وزارت بهداشت صورت پذیرفت با حذف ساختار معاونت اجتماعی
،
وظایف این حوزه به نهاد مرکز سیاستگذاری سلامت محول شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر مسلم شریفی افزود: مرکز سیاستگذاری سلامت مبتنی بر دو اداره کل است، یک اداره دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی استان و یک اداره، اداره خیرین سلامت و مردم نهاد بوده که در هر دو شاخه، عملکرد و اهداف مرکز کاملاً مشخص است.
وی ادامه داد: هم در بحث دبیرخانه و هم در بحث اداره خیرین وظیفه اصلی مرکز در واقع تبیین نقش تولیتی دانشگاه علوم پزشکی استان در حوزه سلامت جامعه است یعنی دانشگاه علاوه بر ارائه و بحث آموزش، یک وظیفه و مسئولیت کلی و نهایی در قبال جامعه دارد.
وی ابراز داشت: به همین دلیل این دو اداره پیگیری کننده این نقش هستند یکی از این اهدافی که دانشگاه باید پیگیری کند بحث تامین عدالت در سلامت است یعنی اینکه همه شهروندان استان به نحو عادلانه ای از خدمات برخوردار باشند.
رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: این هدف را ما در اداره خیرین و سازمانهای مردم نهاد به شکل ویژه تری پیگیری میکنیم به این دلیل که یکی از ظرفیت هایی که باید بتوانیم از آن استفاده کنیم ظرفیت گروه های خیرین و گروههای داوطلب است.
وی اذعان داشت: نیازهای سلامت بسیار زیاد بوده و منابعی که میتوانیم اختصاص دهیم به این نیازها معمولاً محدود هستند بنابراین یکی از روش هایی که به صورت جهانی نیز پذیرفته شده است و به نحوی توصیه سازمان بهداشت بوده این است که ما تامین خدمات جامعه محور داشته باشیم و از گروه های اجتماعی استفاده نماییم.
دکتر شریفی افزود: اداره خیرین ما در بخش فعالیت های داوطلبانه و جهادی خود نیز پیگیر این موضوع است و از طرفی استان ما دارای شرایط ویژه منطقهای و کوهستانی بوده که خدمترسانی را سخت و دشوار می کند اما روا نیست که مردم مناطق صعبالعبور و دور افتاده از خدمات بیبهره باشند.
وی یادآور شد: هر چند که شبکههای بهداشت ما تلاش نموده و نیز سعی می کنند اما برخی مواقع نیز نواقصی در خدمات رسانی دیده می شود که تلاش میکنیم این نوقص را از طریق گروههای داوطلب برطرف نماییم.
وی ابراز داشت: امسال خوشبختانه اتفاق خوبی که رقم خورد این بود که بنیاد خیرین نورآوران سلامت که یک بنیاد خیریه بسیار فعال و گسترده است در برنامه های خود کهگیلویه و بویراحمد را به عنوان استان هدف انتخاب و با هماهنگی هایی که از طریق استانداری انجام شد، این بنیاد منطقه مارگون در شهرستان بویراحمد را برای ارائه خدمات انتخاب کرد.
رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان ضن تقدیر از همکاری استاندار استان گفت: فعالیت های زیادی انجام شد تا آماده سازی فضا برای استقرار این تیم صورت گیرد، تیم نورآوران سلامت به طور کلی در دو حوزه چشم پزشکی و دندانپزشکی ارائه خدمت نمودند.
دکتر شریفی با بیان اینکه در شهرستان بویراحمد این خدمات از اوایل مهرماه شروع و تا پایان آذرماه به مدت
۳
ماه ادامه پیدا کرد، عنوان کرد: در این مدت حدود
۴ هزار و ۳۵۰ مورد ویزیت چشم پزشکی
و
۴هزار و۱۵۰
مورد خدمت پایه دندانپزشکی ارائه شد.
وی افزود: حدود
۳۴۳
مورد عمل جراحی چشم با کلیه لوازم و تجهیزات، حدود ۲ هزار و
۱۵۰
مورد عینک و حدود ۸ هزار قلم داروی مرتبط با مباحث چشم پزشکی و دندانپزشکی نیز به مردم به صورت رایگان ارائه شد که در مجموع ارزش ریالی خدمات ارائه شده مذکور در منطقه مارگون بالغ بر ۳۰ میلیارد ریال بود.
وی ادامه داد: این تیم پس از
۳
ماه استقرار در مارگون این منطقه را ترک کردند اما به پیشنهاد دانشگاه علوم پزشکی و موافقت مدیران ارشد این تیم مقرر شد تیم نورآوران سلامت به مدت سه ماه مجدداً در استان حضور یافتند که هم اکنون در لندهمستقر هستند
.
دکتر شریفی خاطر نشان کرد: انتظار داریم که حجم بیماران در منطقه لنده بیشتر باشد زیرا مشکلاتی در بحث ایاب و ذهاب بیماران در منطقه مارگون داشتیم بنابراین تلاش نمودیم تا این نواقص را به مراتب رفع و به نحو مطلوب تری خدمات را به مردم شریف سایر شهرستان ها ارائه نماییم.
وی اضافه کرد: تلاش های دانشگاه علوم پزشکی استان در راستای تامین عدالت درمان و سلامت بوده و چون خود را در قبال سلامت مردم مسئول می از هرگونه هزینه کردی ابا ندارد و مدیران ارشد دانشگاه به خصوص دکتر یزدانپناه، علی رغم همه مشکلاتی که از نظر تامین منابع داشتیم تماما از این اقدامات حمایت نمودند.
رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان در ادامه گفت: در مجموعه سیاستگذاری سلامت طرحی را پی می گیریم که به صورت پایلوت در آذر ماه در منطقه پیچاپ
شهر
ستان باشت اجرا شد، در این طرح هدف ما این است که کمک های حوزه خیرین را هدفمند نموده و به آن مسیر و جهت دهیم.
وی ضمن تقدیر از همکاری های شبکه بهداشت و درمان باشت، افزود: تیمی متشکل از همکاران دانشگاه علوم پزشکی و همکاری معاونت بهداشتی را سازماندهی و به این منطقه اعزام کردیم، که حدود
۵۲۰
مورد خدمت تخصصی طی دو روز در حوزه های مختلف دندانپزشکی، داخلی، اطفال، زنان، مامایی و خدمات کارشناسی بهداشتی لازم ارائه شد.
دکتر شریفی یادآور شد: در تلاشیم تا این طرح را گسترش داده و در هر شبکه بهداشتی حداقل دو منطقه را شناسایی و با اقداماتی از این قبیل، برای آن دسته از مردم که دسترسی سخت شده است، پوشش خدمات ایجاد نماییم.
رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: در نظر داریم طرحی داشته باشیم تا مناطق هدف، نیازهای جمعیت و داوطلبین خیر را شناسایی و آنها را به هم وصل نماییم تا اقدامات مورد نظر و تامین عدالت اتفاق بافتد.
وی اضافه کرد: در حوزه سیاستگذاری سلامت همچنین اقداماتی را مدنظر داریم که باید در آینده نزدیک انجام دهیم یکی از اقدامات بحث مجامع سلامت است که در هر ۸ شهرستان استان برگزار و نیز مجمع استانی در اسفند ماه سال جاری برگزار خواهد شد.
دکتر شریفی تصریح کرد: یکی از معدود استانهایی هستیم که در همه شهرستان ها مجمع سلامت برگزار شده در حالی که هدف گذاری وزارتخانه برای دانشگاه ما
۵
شهرستان بود.
وی اذعان داشت: در حوزه شورای سلامت و امنیت غذایی، بحث خانه مشارکت های مردمی را داریم که انتخابات آنها برگزار شده و خانه مشارکت هم اکنون فعال است، در خانه مشارکت مردم بیشتر توجه ما نهادها و مجموعههای غیردولتی و مردم نهاد است.
وی ادامه داد: شورای پیام گذاران سلامت را نیز داریم که در واقع فعال بوده و از این ماه جلسات آن برگزار خواهد شد در این شورا نیز نگاه ما به دستگاههای اجرایی استان است که هر دستگاه اجرایی یک نماینده به ما معرفی نموده و در راستای برنامههای مشترک با دانشگاه علوم پزشکی اقدام میکند.
دکتر شریفی با اشاره به کانون ها سلامت نیز گفت: کانون سلامت محلات را راه اندازی نمودیم در هر شبکه بهداشت و در هر محله ای این کانون ها تقریباً فعال شدند، هر چند هنوز با آن استاندارد و ایده آلی که باید باشد فاصله داریم ولی اقدامات خوبی صورت پذیرفته و تقریباً حساس سازی ها انجام شده است.
رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان افزود: مرکز اسناد و شواهد راهبردی سلامت را نیز در دست اقدام داریم که تقریباً فعالیتهای اولیه آن آغاز شده، این مرکز به عنوان یک حافظه سازمانی از همه مطالعات در حوزه سلامت ایجاد نمودیم.
وی اضافه کرد: در حوزه خیرین نیز مهمترین برنامه ما هم اکنون تشکیل کانون خیرین دانشگاه است، هدف این این کانون در واقع این است که مرکزی باشد تا نیازهای سلامتی جمعیت را شناسایی و ساماندهی کنیم و با منابعی که موجود است تامین نیاز داشته باشید.
دکتر شریفی تصریح کرد: ما در کانون خیرین دانشگاه بیشتر نگاه و توجهمان روی تامین نیاز های سلامت بوده و کمتر روی مسائل ساخت و ساز مراکز بهداشتی و درمانی متمرکز میشویم.
وی با اشاره به تشکیل شبکه خیرین گفت: این شبکه بر مبنای کانون خیرین حرکت میکند، شبکه خیرین بر این معنی است که ما بیماران نیازمند را با همکاری سازمان های متولی شناسایی و از آن سو افراد و خیرین خرد و کلان را نیز شناسایی و مسیری برای ارتباط این دو فراهم می کنیم.
رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان در پایان خاطر نشان کرد: همایش خیرین سلامت استان در فاز اول در اسفند ماه برگزار خواهد شد.