کارگاه آموزشی نحوه اجرای دروس رسمی الکترونیکی دانشگاه فرهنگیان و جلسه پرسش و پاسخ به منظور رفع چالش های موجود در این زمینه، صبح روز دوشنبه ۹ دی ماه ۱۳۹۸ با حضور دکتر رضا ساعی مهربان از معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی و مهندس پونه مهرتاش از مدیریت یادگیری الکترونیکی مرکز هوشمند سازی دانشگاه فرهنگیان و دکتر اسداله خدیوی مدیریت امور پردیس های استان آذربایجان شرقی در پردیس فاطمه الزهرا(س) تبریز برگزار شد.
در ابتدای این کارگاه دکتر خدیوی دانشگاه را به دو دسته دانشگاههای سنتی و مجازی تقسیم نموده و مطرح ساخت که مجازی شدن آموزش یکی از پدیده هایی است که در دنیای نو ظهور در حال وقوع است.
خدیوی بیان کرد که ما در حال گذر از جامعه صنعت محور به جامعه اطلاعات محور، یا به عبارت دیگر گذر از دنیای فیزیکی به دنیای مجازی هستیم. ورود به عصر اطلاعات و زندگی اثربخش در جامعه اطلاعات محور، مستلزم شناخت ویژگی های آن است.
ایشان ادامه داد، یکی از نهادهای اجتماعی که در این عصر دستخوش تغییرات وسیع خواهد شد، نهاد آموزش و یادگیری در سطوح عمومی و عالی است. در گذر به جامعه اطلاعاتی، نقش عمده بر دوش دانش آموختگان جامعه است، و آموزش و یادگیری می باید بر اساس رویکردهای جدید تنظیم شود. پیش نیاز وارد شدن به این پهنه، گسترش سریع و وسیع آموزش الکترونیکی، از پایین ترین تا بالاترین سطح نظام آموزشی کشور می باشد.
وی عنوان نمود که، در سی سال آینده دانشگاه های بزرگ سنتی دنیا تبدیل به آثار باستانی و میراث فرهنگی می شوند.
در ادامه تاکید کرد، هر چقدر زیرساخت های تکنولوژیکی بیشتر بوده، و بستر مناسب و تکنولوژی برتر باشد، و اساتید و دانشجویان با چشمه ها و منابع درسی، ارتباط بیشتری داشته باشند، آموزش غنی تر خواهد شد. ایشان همچنین ثمرات آموزش مجازی را، دسترسی برابر، عدالت آموزشی و همگانی کردن آن، گسترش مرزهای دانش و افزایش توان رقابت علمی کشور بیان نمود.
وی کلاس های درسی در عصر مجازی را به عنوان سوپرمارکت ها و سلف سرویس های علمی تلقی کرد و تاکید نمود، اگر سخت افزارها و فناوری فراهم نگردد، شکاف دیجیتالی ایجاد شده و موجب می شود که دنیا به تکه های نابرابر تقسیم گردد.
در ادامه کارگاه ساعی ضمن بیان ضرورت و اهداف تولید و ارائه دروس الکترونیکی، به ارائه این دروس در دیگر دانشگاه های داخلی و خارجی اشاره کرد و گفت رفع چالش های پیش رو و اجرای درست این محتوا دانشگاه را در مسیر تحقق عدالت آموزشی و دانشگاه سبز قرار خواهد داد. همچنین گفت تاکنون سه درس در نیمسال جاری بصورت آزمایشی ارائه شده و در نیمسال دوم نیز هشت درس دیگر بصورت الکترونیکی ارائه خواهد شد.
در ادامه مهرتاش، با بیان مقدمه ای در خصوص تعریف، اهداف و چگونگی استفاده از یادگیری الکترونیکی در بهینه ترین حالت، به توضیح وضعیت موجود ارائه دروس و آسیب شناسی آن و ارائه برخی راهکار ها و همچنین در خصوص نکات آموزشی و کاربردی LMS، به رفع اشکالات موجود پرداخته و به سوالات اساتید پاسخ داد.
لازم به ذکر است این کارگاه با حضور اساتید پردیس های علامه امینی(ره) و فاطمه الزهرا(س)، مسوولان آموزشی و هوشمند سازی این پردیس ها برگزار گردید.