مراسم درختکاری به مناسبت هفته منابع طبیعی
به مناسبت گرامیداشت هفته منابع طبیعی مراسمی
در 20 اسفند ماه 96
با حضور مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، کارشناسان و کارکنان آن اداره کل، در سالن اجتماعات مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان برگزار گردید.
در ابتدای مراسم دکتر معرفت مصطفی راد، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان اظهار داشت: در کشور ما حدود 8000 گونه گیاهی شناسایی شده است که 400 گونه آن در حال انقراض است که جملگی ناشی از تغییرات ایجاد شده در اکوسیستم های طبیعی و جنگلها می باشد. پائین بودن فرهنگ عمومی در زمینه شناخت و بهره برداری اصولی از منابع طبیعی، وجود برخی خلاء های قانونی و یا عملیاتی شدن قوانین مرتبط با منابع طبیعی و کمبود نیروی انسانی از عوامل مهم تخریب منابع طبیعی به شمار می رود.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان افزود نبض حیات در دستان طبیعت و منابع طبیعی است و دخل و تصرف غیراصولی در منابع طبیعی می تواند با مشکلات عدیده ای نظیر آلودگی محیط زیست، بروز پدیده گلخانه ای و گرم شدن کره زمین، کویرزایی، افزایش ریزگردها، خشکسالی و نشست زمین، سیلاب ها و تغییر شرایط اقلیم ها همراه شود.
وی در انتها منابع طبیعی را یکی از شاخص های توسعه پایدار دانست و اشاره نمود باید با بهره برداری اصولی، منابع طبیعی تجدید پذیر آنرا آنطوری که هست به نسل های آتی تحویل دهیم.
دکتر محسن یوسف پور مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان نیز اعلام داشت: جنگل های هیرکانی یکی از منحصر به فردترین نوع جنگل ها در دنیا هستند که به عنوان جنگل های مختلط پهن برگ حاشیه جنوبی دریای خزر به مساحت 55000 کیلومتر مربع است که در حاشیه جنوبی و جنوب غربی دریای خزر و در دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان قرار دارد. این نوع جنگل با قدمت 40 میلیون سال یکی از ارزشمندترین جنگل های جهان به شمار می آید که از آن به عنوان موزه طبیعی یاد می شود و بسیاری از کشورهای اروپایی از آن نمونه برداری می کنند.
وی افزود: جنگل ها در زمره ارزشمندترین نعمت های آفریدگار هستند و حفاظت از آنها مهمترین وظایف شرعی و میهنی شهروندان هر کشور محسوب می شود. برای نشان دادن اهمیت درخت کافی است به گفته پیامبر اسلام (ص) استناد کنیم که فرمود: نزد من شکستن شاخه ای از درخت، همچون شکستن بال فرشتگان است
.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان تصریح کرد: مهم ترین دلایل اهمیت جنگل ها وابستگی بسیاری از واحدهای تولیدی به فرآورده های جنگلی، جذب گازهای دی اکسید کربن و پس دادن اکسیژن توسط درختان که بقای زندگی بشر به تنفس آن بستگی دارد، محافظت از ریشه گیاهان، جلوگیری از سیلاب و کاهش قدرت تخریب آن، تأمین برخی از فرآورده های غذایی و دارویی مورد نیاز بشر از طریق درختان جنگلی، پناهگاه بودن برای تعداد زیادی از پرندگان و جانوران، جلوگیری از فرسایش خاک و حفظ ذخایر ژنتیکی گیاهی، تعدیل هوا و تصفیه آلودگی های آن و محافظت بسیاری موجودات از نور شدید خورشیدی است.
در این مراسم همچنین دو سخنرانی علمی در ارتباط با منابع طبیعی توسط دکتر صالحی و دکتر کشاورز از کارشناسان مرکز تحقیقات و اداره کل منابع طبیعی ارائه گردید. در انتهای مراسم نیز با اهدای لوح تقدیر از تلاش حرفهای مسئولانه و پرثمر 6 نفر از بازنشستگان و فعالان بخش منابع طبیعی قدردانی و سپاسگزاری شد. مراسم
با نهال کاری
شرکت کنندگان در محوطه مرکز خاتمه یافت.




