ابراهیم اسماعیلپور در گفتوگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: مالاریا از جمله بیماریهای انگلی کشندهای است که براثر نیش پشه آنوفل به بدن انتقال مییابد و زمانی که آنوفل فردی را نیش بزند، انگلی به نام مالاریا به خون بدن واردشده و اولین جایی که برای تکثیر خود انتخاب میکند، سلولهای کبد است.
وی با اشاره به ادغام برنامه حذف مالاریا در نظام مراقبتهای اولیه بهداشتی و دستیابی به موفقیتهای چشمگیر حذف مالاریا در ایران افزود: مالاریا مهمترین بیماری انگلی و یکی از مسائل مهم بهداشتی تعدادی از کشورها بهخصوص کشورهای گرمسیری و نیمه گرمسیری دنیا است و این بیماری بانامهای دیگری چون پالودیسم، تب و لرز، تبنوبه و تب متناوب شناختهشده است.
اسماعیلپور ادامه داد: این بیماری بهصورت عفونت حاد در بیشتر موارد وخیم و گاهی طولانی همراه با ویژگیهای تب متناوب، لرز، کمخونی و بزرگی طحال و گاه با ویژگیهای ساده یا کشنده دیگر خودنمایی میکند.
وی افزود: شناسایی و درمان زودهنگام بیماران یکی از راهکارهای مناسب و موثر در پیشگیری و مبارزه با مالاریا است.
اسماعیلپور گفت: مهاجرینی که از مرزهای شرقی کشور به ایران وارد میشوند، کارگران فصلی باغات و مزارع، افراد در معرض خطر و افرادی که به مناطق مالاریا خیز رفتوآمد دارند مورد بیماریابی مالاریا قرارگرفتهاند.
وی همچنین اظهار داشت: ۷۰ درصد بیماریابی مالاریا در شهرستان دشتستان بهصورت مراجعه به درب خانوار، محل کار یا مزارع و ۳۰ درصد دیگر با مراجعه افراد به مرکز خدمات جامع سلامت و خانه بهداشت صورت گرفته است.
کارشناس برنامه مالاریا واحد بیماریهای واگیر شبکه بهداشت و درمان دشتستان خاطرنشان کرد: افرادی که پس از گرفتن لام مالاریا، بهعنوان بیمار مالاریایی گزارش میشوند، با نظارت مستقیم بیمار یاب و مراقب سلامت مرد تا پایان دوره درمانی بهصورت روزانه مورد مراقبت قرار میگیرند.
انتهای پیام/ ۳۰۳۰/س.غ
اخبار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در کانال اطلاع رسانی ما دنبال کنید
https://chat.whatsapp.com/DMVSnqaN4f3LE5jqIuGJrI