به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، دکتر محمد علی طاهر رئیس دانشگاه، ضمن خیر مقدم و آرزوی تندرستی و طول عمر با عزت برای مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، یاد و خاطره بنیانگذاران دانشگاه در کرمان روانشاد مهندس علیرضا افضلی پور و همسرش بانو فاخره صبا را گرامیداشت.
دکتر طاهر گفت: توسعه علم و دستیابی به فناوری موجب ارتقا جایگاه علمی کشور شده است.
وی افزود: هفته پژوهش بهانهای برای پاسداشت زحمات محققان و فرصت خوبی است تا فعالیتهای آنان معرفی شود. توجه به موضوع پژوهش سبب توسعه کشور میشود.
رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: دانشگاه در زمینه پژوهش حرکت جدی خود را مطابق با برنامه های تدوینی آغاز کرده است، طبق تازه ترین نظام رتبهبندی بین المللی تایمز (۲۰۲۰) نشان میدهد که دانشگاه شهید باهنر کرمان در شاخه علمی، علوم فیزیکی و علوم زیستی در جمع برترینهای جهان قرار دارد همچنین این دانشگاه در بین چهل دانشگاه ایرانی (دانشگاههای جامع، علوم پزشکی و مهندسی) در رتبه بندی تایمز(۲۰۲۰)، در رتبه بیست و پنجم قرار گرفت.
وی گفت دانشگاه شهید باهنر کرمان، در نظام رتبه بندی تایمز از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ در بخش آموزش از ۱۱۶۰ به ۱۰۸۳؛ در بخش پژوهش از ۹۴۷ به ۸۹۱ و درآمدهای صنعتی از ۹۳۶به ۵۶۷ ارتقا یافته، در نظام رتبه بندی لایدن در سال های ۲۰۱۸ رتبه ۹۳۸ و در سال ۲۰۱۹ رتبه ۹۰۳، همچنین در نظام رتبه بندی شانگهای در بخش معدن در سال ۲۰۱۸ بین ۱۰۰-۷۵ و در سال ۲۰۱۹ بین ۷۵-۵۱ کسب کرده است.
رئیس دانشگاه شهیدباهنر کرمان تصریح کرد: ضریب اچ-ایندکس(H-Index) پایگاه استنادی وب آو ساینس در سال ۱۳۹۵، ۴۶ و در سال ۱۳۹۸(تا مهر)ضریب ۷۲ ؛ در بخش شاخصهای پژوهشی در شش ماه اول سال ۱۳۹۸ ، ۵۷ میلیارد ریال مبلغ طرحهای برون دانشگاهی بوده است که این ارقام در شش ماهه دوم سال۹۸ احتمالا دو برابر خواهد شد.
دکتر طاهر افزود: بر اساس نتایج طرح پایش، بین سالهای ۹۳ و ۹۴ دانشگاه شهید باهنر کرمان ۸۸/۳۳% در مقطع دکتری اشتغال زایی داشته است.
وی تاکید کرد: شتاب دانشگاه در جهت نیل به اهداف خود اگر چه قابل تقدیر است اما در قیاس با دانشگاه بزرگ و قدیمی تر کشور هنوز کافی نیست.
دکتر حسین نظامآبادیپور معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه گفت: حوزه پژوهش و فناوری توانسته در این مدت تمام تمرکز خود را در زمینه پژوهش و فناوری به عنوان دو بال متوازن با هم را جلو ببریم تا بتوانیم دانشگاه کارآفرین را به یک مراحلی برسانیم و آن را به سمت فناوری سوق دهیم و با پتانسیل دانشگاه شهید باهنر که دارد میتوانیم در صحنههای بینالمللی با دانشگاههای دیگر رقابت داشته باشیم و جایگاه علمی دانشگاه را ارتقاء دهیم.
دکتر رضا قنبرپور مدیرکل حوزه امور پژوهشی دانشگاه، گزارشی از اقدامات انتخاب پژوهشگر برتر دانشگاه ارائه نمود و گفت: درسال ۱۳۹۶ معاون پژوهشی آیین نامه انتخاب پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه را به تصویب شورای پژوهشی رسانده و اجرایی شد و امسال دومین سالی است که این آیین نامه اجرایی شد و مطابق این آیین نامه باید ابتدا امتیازات فعالیتهای پژوهشی اعضای هیات علمی در سال قبل به اتمام برسد تا با جمع بندی بتوانیم براساس آن امتیازات رقابتی ایجاد شود تا پژوهشگران برتر انتخاب شوند.
وی افزود: طبق آیین نامهای که از سوی وزارتخانه ابلاغ شده، دانشکدهها و گروههای آموزشی در شش گروه علوم پایه، علوم انسانی، فنی و مهندسی، کشاورزی، دامپزشکی و هنر مورد بررسی قرار گرفت.
همچنین در این مراسم در بخش پژوهشگر پیشکسوت دانشگاه از دکتر اسفندیار اسلامی و در بخش پژوهشگران برتر اعضای هیات علمی دانشگاه از دکتر آرشام برومند سعید گروه علوم پایه، دکتر سعید شجاعی باغینی گروه فنی و مهندسی، دکتر علی اسمعیلی زاده گروه کشاورزی، دکتر منصور صاحب الزمانی گروه ادبیات و علوم انسانی، دکتر مهدی گلچین گروه دامپزشکی تقدیر شد.
بر اساس این گزارش دکتر زهرا کرمی از دانشکده علوم به عنوان پژوهشگر برگزیده جایزه بانو فاخره صبا؛ دکتر آزاده حجت از دانشکده فنی و مهندسی به عنوان پژوهشگر برتر بین المللی دانشگاه؛ در بخش پژوهشگر برتر جوان دانشگاه دکتر عبدالحسین همتی سراپرده از دانشکده فنی و مهندسی؛ پژوهشگر برتر طرحهای کاربردی و صنعتی دکتر مازیار سلمان زاده از دانشکده فنی و مهندسی و دکتر محمدجواد رستمی از دانشکده فنی و مهندسی به عنوان فناور برتر دانشگاه معرفی شدند.
در بخش پژوهشگر برتر دانشکدهها، دکتر محمدرضا اسلامی گروه علوم پایه، دکتر حسین محبی گروه ریاضی و رایانه، دکتر مازیار سلمان زاده و دکتر علی محبی و دکتر صالح حمزه جواران گروه فنی و مهندسی، دکتر عباس رحمتی و دکتر اورانوس تاج الدینی گروه ادبیات و علوم انسانی، دکتر عبدالرضا محمد حسینزاده گروه حقوق و الهیات، دکتر هادی فرپور و دکتر کوروش قادری گروه کشاورزی و دکتر رضا قنبرپور گروه دامپزشکی اعلام شدند.
در قسمت کنفرانس برتر دانشگاه: از دکتر عظیم ریواز دانشکده ریاضی و رایانه با عنوان هفتمین سمینار آنالیز عددی و کاربردهای آن، دکتر سید محمد مهدی حسینی دانشکده ریاضی و رایانه دبیر علمی همایش و دکتر حبیب الله سعیدی دانشکده ریاضی و رایانه دبیر اجرایی همایش تقدیر شد.
در بخش مجله برتر دانشگاه: دکتر محمود مدبری دانشکده ادبیات و علوم انسانی مدیر مسئول نشریه نثر پژوهی ادب فارسی و دکتر احمد امیری خراسانی دانشکده ادبیات و علوم انسانی سردبیر نشریه نثر پژوهی ادب فارسی معرفی شدند.
در بخش دانشکده برتر دانشگاه در سال ۹۸: دکتر مهدی عباس نژاد رئیس دانشکده علوم و دکتر عباسی مرادیان معاون پژوهشی دانشکده علوم معرفی شدند.
در بخش دانشکده برتر دانشگاه در سال ۹۷: دکتر مرتضی زندرحیمی رئیس دانشکده فنی و مهندسی و دکترسید مسعود حسینی سروری معاون پژوهشی دانشکده فنی و مهندسی معرفی شدند و نیز از دکتر عباس حسینی رنجبر عضو هیات علمی دانشکده فیزیک به عنوان رئیس چهل و هشتمین نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت هسته ای کشور تقدیر شد.
در بخش دانشجویان پژوهشگر برتر مقطع دکتری دانشگاه: جلال قنبری گروه کشاورزی، رضا بهالدینی گروه فنی و مهندسی، امین قاسمی نژاد گروه علوم انسانی، مسلم افضلی گروه علوم پایه، زینت لطفی گروه دامپزشکی معرفی شدند.
در بخش دانشجویان پژوهشگر برتر مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه: فهیمه زراعت حرفه جوشانی گروه علوم انسانی، سارا غضنفری گروه فنی و مهندسی، عاطفه ایرانمنش گروه علوم پایه، داریوش باستانیراد گروه کشاورزی اعلام شدند و از گلوریا سپنتا گروه فنی و مهندسی کسب رتبه سوم در المپیاد بین المللی میکروالکترونیک سیناپسس ارمنستان تقدیر شد. همچنین نفرات برتر در کسب رتبه سوم در مسابقات ACM غرب آسیا: محمد مهدی طاهری مقدر(عضو تیم) دانشکده ریاضی و رایانه، محمد شهید زاده(عضو تیم) و سید مانی ساداتی (عضو تیم) دانشکده فنی و مهندسی، بنیامین مظهری صفات (سرپرست تیم) دانشکده ریاضی و رایانه و حسین وحیدی (مربی تیم) دانشکده فنی و مهندسی معرفی شدند.
از سید محمد حسین عمرانی و مهدی قنبری عدیوی و دکتر علی محبی(بهعنوان سرپرست تیم)، دانشکده فنی و مهندسی به عنوان کسب رتبه اول تیم یونیک در چهارمین دوره مسابقات ملی دانشجویی مکانیک سیالات؛ علی حسین عبدالهی دانشکده کشاورزی به عنوان کسب رتبه سوم در بیست و چهارمین المپیاد علمی دانشجویی کشور و عرفان ملامحمدی راوری دانشکده فنی و مهندسی به عنوان کسب رتبه سوم در رشته رباتیک در هجدهمین مسابقات ملی مهارت تقدیر شد.
جهت مشاهده عکسهای بیشتر کلیک نمایید.