آیین گرامیداشت هفته پژوهش با حضور جناب آقای دکتر مقصود فراستخواه جامعه شناس و پژوهشگر برجسته کشوری، مسئولین، اساتید، کارشناسان و دانشجومعلمان پردیسهای دانشگاه فرهنگیان استان البرز در روز سه شنبه مورخ ۹۸/۹/۱۹ در سالن همایش پردیس حکیم فردوسی البرز برگزار گردید.
در ابتدای جلسه جناب آقای دکتر صالحی ضمن عرض خیرمقدم به حاضرین در جلسه و تبریک گرامیداشت هفته پژوهش به معرفی اجمالی دانشگاه فرهنگیان پرداخته و این دانشگاه را مرکز ثقل جریان آموزش کشور معرفی و دانشجومعلمان آن را سکانداران آینده نظام تعلیم و تربیت در جمهوری اسلامی دانستند.
ایشان ضمن بیان دغدغه مندیهای موجود در دانشگاه نسبت به پیشبرد اهداف موجود در عرصه پژوهش و آموزش، این دو را لازم و ملزوم یکدیگر دانستند و لزوم برآوردن اهداف و انتظارات بیان شده در سند تحول بنیادین را مستلزم تربیت معلم پژوهنده ذکر کردند.
در ادامه مراسم، جناب آقای دکتر مقصود فراستخواه عضو هیئت علمی موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی به عنوان مهمان ویژه به ایراد سخنرانی پرداختند.ایشان در ابتدا با اشاره به اینکه کلاس درس عرصه پژوهش است بر لزوم پژوهش و کنش هدفمند به عنوان عامل کاهنده آلام موجود در جامعه تاکید نموده و متذکر شدند پژوهش یکی از عوامل بنیادین و اصلی در برون رفت از مشکلات موجود در جامعه می باشد و بر لزوم طرح هرچه بیشتر و با جدیت مطالب اجتماعی و تربیتی در کلاسهای درس تاکید نمودند.
دکتر فراستخواه: عامل آگاه انسانی در حیات اجتماعی ایران ، مهمتر و موثرتر از ساختار عمل می کند.
ایشان در این راستا به جایگاه والای دانشجویان به عنوان یکی از کنشگران برجسته در حیات اجتماعی کشور اشاره نمودند و مسئله شناسی در جامعه را از ویژگیهای بارز دانشجوی کنشگر برشمردند. همچنین ایشان ضمن اشاره بر لزوم آموزشهای اجتماعی و تربیتی مرتبط با جامعه در کلاسهای درس با محوریت یادگیری خلاق و مشارکتی بر به وجود آمدن و شکل گیری راه حلهای علمی و جامعه شناسانه تاکید کردند.
ایشان همچنین ضمن اشاره به عدم هوشمندی سیستمهای اجتماعی موجود در کشور راه حل برخورد صحیح با این بی خردی سیستماتیک را در تربیت صحیح کنشگر خلاق ایرانی که در قبال جامعه، فرهنگ و اجتماع خویش مسئول است دانسته و تاکید نمودند به علت تغییرات اجتماعی که در حال رخ دادن در جامعه ایرانی هستند به دانشجویانی کنشگر احتیاج داریم که این امر محتاج توجه بیش از پیش به کلاس درس به مثابه پژوهش است.همچنین ایشان ضمن تاکید بر لزوم اصلاح فرآیند مدیریت در جامعه، چشم امید جامعه را معطوف به دانشجویان دانستند که در حال حاضر نمایانگر خلاقیت و تنوع های مختلف در جامعه هستند.
ایشان آرمانخواهی، رویکرد انتقادی، تحول خواهی و عقلانیت را از ویژگیهای متمایز کننده دانشجویان کنشگر برشمرده و متذکر شدند که علاوه بر ویژگیهای مذکور این تحول خواهی و رویکرد نقادانه باید بر پایه و اساس روشهای علمی و پژوهشی باشد.
در ادامه این مراسم ۴ نفر از دانشجو معلمان پردیس امیر کبیر به ارائه مطالب خود در مقایسه نظامهای آموزشی ایران و ژاپن پرداختند و پس از پایان ارائه، جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد.
همچنین در این مراسم آیین تجلیل از برگزیدگان هفته پژوهش نیز برگزار شد که در قسمت پژوهشگر برتر جناب آقای دکتر نظری، در قسمت کتاب برتر جناب اقای دکتر گرمابی، در قسمت طرح پژوهشی برتر سرکار خانم دکتر رحمتی ، در قسمت کتابدار برتر جناب آقای جلیلیان و در قسمت دانشجویی جناب آقای علیرضا کریمی و سرکار خانم زهرا فلاحزاده حائز رتبه های برتر شدند.