به گزارش روابط عمومی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی به نقل از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر حسین میرزایی رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی در افتتاحیه دومین همایش ملی «فرهنگ دانشگاهی» که توسط دانشگاه بیرجند و با همکاری پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی چهارشنبه ششم آذرماه در دانشگاه بیرجند برگزار شد با اشاره به اهمیت فرهنگ دانشگاهی گفت: اساساً دانشگاه جایی است که در آن فرهنگ دانشگاهی وجود دارد و به همین خاطر هستی دانشگاه قائم و متکی به فرهنگ دانشگاهی است.
به گفته وی: روح و شاکله اصلی دانشگاه، تعاملات علمی، اخلاق آکادمیک و آزادی آکادمیک موجود در آن است و آنچه دانشگاه را دانشگاه میکند، ساختمانهای موجود در آن نیست بلکه فضای علمی حاکم بر آن است. اگر هستی دانشگاه را متکی به فرهنگ دانشگاهی بدانیم لاجرم به دلیل هنجارفرستی دانشگاه، میتوان گفت که دانشگاهی که در آن روحیه علم ورزی، خردورزی، آزادگی و استقلال وجود دارد میتواند ارتقاء جامعه را در برداشته باشد و لازمه این هنجارفرستی، پاس داشتن فرهنگ دانشگاهی به نحو کامل در خود دانشگاه است.
به گفته وی: به مصداق این شعر جامی «ذات نایافته از هستی بخش *** کی تواند که بود هستی بخش»
دانشگاهی که میخواهد هنجار فرست باشد و به بهبود جامعهاش کمک کند لاجرم باید خودش بهبود یافته باشد و به شاخصه اصلیاش یعنی فرهنگ دانشگاهی و تمام عناصر و مولفههای آن متعهد باشد و آن را عملاً در فرایندهایش ساری و جاری کرده باشد.
میرزایی یادآور شد: در رابطه بین استاد و دانشجو، استاد و استاد، استاد و کارکنان و رابطه دانشگاه و جامعه و مسئولیت اجتماعی دانشگاه بیش از پیش نیازمند روح علمی و اخلاقیای هستیم که اساس دانشگاه با آن شکل گرفته است و سرایت این فرهنگ دانشگاهی به فرهنگ عمومی میتواند تعالی جامعه را سبب شود.