به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، دکتر ثمره صلواتی پور مدیر ارتباط با صنعت و کارآفرینی دانشگاه گفت: رویداد شتاب ایدههای نو در حوزه صنایع و خدمات نوآور شهری به مدت ۳ روز و به صورت کار تیمی به دانشجویان آموزش داده میشود و دانشجویان باید در حوزه صنایع خدمات نوآور شهری ایدههای نو و جدیدی ارائه دهند تا این ایدهها بتوانند به رشد و توسعه و بالندگی شهر کرمان کمک کنند.
وی افزود: این رویداد باید بتواند ادامه پیدا کند و چه بسا به صورت کشوری برگزار شود تا بتوان ایدههای ناب را از دانشجویان برتر کل کشور جمع آوری کرد و بتواند به شهر کمک کنند. اجرای این رویداد از کار تیمی تقلید شده است زیرا دانشگاه شهید باهنر، پارک علم و فناوری استان، مجموعه شهرداری کرمان، اتاق بازرگانی استان، اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان و شرکت کارمانا باهماهنگی همدیگر انجام داده اند. هرکدام از این ارگان ها بخشی از انجام کارها را برعهده داشتند و خوشبختانه این کار تیمی به نتیجه رسید و امروز در خدمت شماهستیم.
مدیر ارتباط با صنعت و کارآفرینی دانشگاه گفت: ایدههای نابی که دانشجویان ارائه میدهند، آنها را به سمت مرکز رشد افضلی پور داخل دانشگاه، پارک علم و فناوری و شتابدهنده تگ که اولین شتابدهنده در استان کرمان هست، هدایت میکنیم تا آنها را حمایت کنند.
مهران عالم زاده شهردار کرمان خاطر نشان کرد: ما در عصر تکنولوژی و ارتباطات قرار داریم و سرعت رویدادها و اتفاقات در عرصه شهرها بسیار افزایش یافته است در گذشته که نظام سنتی بر شهرها و زندگی مردم حاکم بود امروز با حاضر شدن در نسل فناوری و ارتباطات و تکنولوژی امروز نمیتوان با سازوکار قدیم کارها را به پیش برد مردم هم نمیتوانند از ساز و کار قبلی وسنتی برای اداره امور زندگی خود استفاده کنند، ناگزیر باید با این تکنولوژی همراه شد و این همراهی موضوع هوشمندسازی را در شهرها پدید آورده است.
وی افزود: امروزه شهر هوشمند یکی از کلیدواژههایی است که مرتبا درحال تکرار است که شهرهای موفق دنیا به این سمت می روند، قطعا راه و فاصله ما با هوشمند شدن در شهرها زیاد است اما باید شروع کرد استارت آپها و شرکتها در این حوزه نقش مهمی دارند و نیاز است که امروزه ایدههای جدیدی مطرح شود در حوزه خدمات شهری، در جمع آوری زباله، پاکسازی شهری و تفکیک زباله قطعا طراحیهایی میتوان انجام داد که منجر به ارائه خدمات بهتر، مقرون تر و با هزینه کمتر شوند.
شهردار کرمان عنوان کرد: در حوزه حمل و نقل که قطعا حوزههای پیشرو در دنیاست اتفاقاتی رقم خورده است و امروز حمل و نقل در حوزه بار و مسافر در شهرها توسعه یافته است بحث ظرفیت پارک اتومبیل در خیابانها استارت آپها و شرکتها وارد شدند.
مهندس عالم زاده گفت: در هر صورت همه حوزههای شهری که برای آنها در شهرداری حوزه معاونت تعریف شده است میتوانند از خدماتی که توسط شرکتها و استارت آپها ارائه میدهند در جهت تعامل و رسیدن به شهر هوشمند بهره ببرند قطعا با رقم خوردن این اتفاقات صرفه جویی در زمان، کاهش هزینهها، سهولت در انجام کار، ارائه خدمات بدون مراجعه مستقیم به دنبال خواهد داشت و اینها مسائلی هستند که به نفع و به مردم کمک میکند .
وی افزود: قطعا شهرداری کرمان هم وظیفه و رسالت خود میداند که در این حوزه در چنین رویدادهایی حضور داشته باشد ما هم یک رویدادی را در پایان آذرماه خواهیم داشت با کمک پارک و سایر شرکتها بتوانیم در رویدادهای بعدی تعداد بیشتری حضور داشته باشند ما حتما از ایدههای نابی که در این استارت آپهای مطرح میشود حمایت خواهیم کرد جوایزی را برای این حوزه در نظر گرفتهایم.
عالم زاده تصریح کرد: موضوع دیگر بحث راه اندازی خانه کسب و کار هست که در قالب فرهنگسرای کارآفرینی که در حوزههای آموزش، کارآفرینی و ایده پردازی کمک میکند و در واقع پایگاهی است که فقط این موضوع ها را رصد کند و آنچه اهمیت دارد حضور پررنگ نسل جوان و دانشجویان در برگزاری این رویدادها است.
دکتر نظام آبادیپور معاون پژوهشی و فناوری گفت: سوالی که مطرح است که چگونه باید در کرمان و ایران مساله محیط کسب و کار را اصلاح کرد که این یک دغدغه بزرگ است درصد زیادی دنبال این بودند چگونه میتوان تولید ناخالص استان را میتوان تقویت کرد.
معاون پژوهشی و فناوری افزود: اول باید دید که سهم واحدهای مختلف چیست؟ و آیا دانشگاه متوجه سهم و نقش خود هست؟ و یا سازمانهای سیاست گذار تا چه اندازه نقش خود را ایفا کردهاند وقتی ما تمام این موارد را بررسی کنیم به این نتیجه میرسیم که تربیت نیروی انسانی ارجحیت دارد، به عبارتی تازمانی که نتوان نیروی انسانی مناسب تربیت کرد حتی یک زنجیره اگر کامل باشد معنی و مفهومی نخواهد داشت.
دکتر نظام آبادیپورعنوان کرد: در حوزه پژوهشی تصمیم بر این شد که سه مجموعه دفتر کارآفرینی، دفتر انجمن پژوهشگران جوان و مرکز رشد شرایطی را فراهم کنند که بتوانند مباحث استارت آپی و مرکز نوآوری را هدایت کنند و این اولین تجربه در دانشگاه است که با همکاری این سه واحد شکل می گیرد که در مورد این مساله دانشگاه به تنهایی از عهده آن بر نمیآید و این مجموعهای که الان برای این استارت آپ به دور هم جمع شدند و واقعا این تلاش را باید حفظ کرد.
وی گفت: در دانشگاه شهید باهنر، خلاقهای بزرگی داریم و باید بپذیریم که در برخی جاها کوتاهی کردیم. مانند رویدادهای دیگر از دانشجویان گله داریم که باید تعداد ثبت نام کنندهها و متقاضیان۱۰۰۰ نفرباشد و ما از بین ۱۰۰۰ نفر ۱۰۰نفر را انتخاب کنیم قبل از اینکه به اینجا برسیم آمار۱۱۶ نفر شرکت کننده برای دانشگاهی که ۱۵۰۰۰ نفر جمعیت دارد، کم است.
مهندس سید مهدی طیب زاده رئیس اتاق بازرگانی کرمان گفت: این جمع در صورتی که کنارهم و باهم همکاری نمایند میتواند منشا تحولات باشد و اگر داشتههای کرمان را مشاهده کنید و بشماریم سرآمد کشور هست اما باتوجه به این داشتهها و برداشتها از استان کرمان برداشتهای خوبی نیست و شما باید فکر کنید که باتوجه به این امکانات و نیروی انسانی متناسب با امکانات باید تربیت شود و ارزشمندترین سرمایهای که در اختیار ماست جوانان خوش فکر هستند که وقت، انگیزه و تلاششان در مسیری قرار بگیرد و باید در این اکوسیستم رشد پایدار فراهم شود تا این سرمایههای رشد از دست نروند.
همچنین این رویداد با محورهای: مدیریت پایدار منابع (آب، انرژی، پسماند و محیط زیست) در مدیریت شهری، کاهش آسیبهای اجتماعی و آموزش فرهنگ شهروندی، توسعه گردشگری شهری وصنایع خلاق محلی، شهرسازی و باز آفرینی شهری، کارآفرینی، توسعه کسب وکار وزیرساختهای مرتبط شهری، مدیریت حمل و نقل پاک و ترافیک و اینترنت اشیا، اقتصاد دیجیتال و درآمدهای پایدار شهری به مدت سه روز برپا بود.