روابط عمومی دانشگاه با همکاری مرکز فوریت های پزشکی استان به مناسبت فرا رسیدن فصل سرما و بکارگیری وسایل گاز سوز و مسمومیت های ایجاد شده توسط گاز CO و به منظور اطلاع رسانی و حساس سازی جامعه در این خصوص، نشست خبری و مطبوعاتی را برگزار نمود.
در این نشست که مدیر حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان، مدیر روابط عمومی دانشگاه و جمعی از کارشناسان مرکز فوریت ها و اصحاب رسانه حضور داشتند، مسئولین به تشریح انواع مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن، اقدامات و روشهای اطلاع رسانی و فرهنگ سازی به بحث و گفتگو پرداختند.
دکتر نجیمی مدیر روابط عمومی دانشگاه در ابتدای این نشست با اشاره به حساسیت و دستور اکید ریاست دانشگاه در خصوص مباحث مربوط به مسمومیت با گاز CO گفت: با توجه به بودجه اختصاص یافته به این بحث، روابط عمومی دانشگاه از ابتدای فصل سرما، وظیفه اطلاع رسانی و ساخت محتوا برای حساس سازی جامعه را برعهده دارد و این مدیریت با تولید و در اختیار دادن محتواهای مربوطه به رسانه ها و همچنین نشر در فضاهای مجازی، این وظیفه خطیر در امر فرهنگ سازی را به سرانجام خواهد رساند.
دکتر راستین مدیر حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان نیز طی سخنانی، گاز CO یا مونوکسید کربن را ناشی از سوخت ناقص مواد فسیلی عنوان و تشریح نمود: گاز CO گازی بی رنگ و بی بو می باشد که باعث ایجاد مسمومیت می گردد و در این مسمومیت اکسیژن رسانی به ارگان های بدن دچار اختلال شده و فرد احساس کسالت، خمیازه، خواب آلودگی، علایم سرماخوردگی، سرفه و ... می کند و در نهایت به سمت کما و یک خواب آرام رفته و فرصت امداد خواهی از فرد گرفته می شود.
دکتر راستین از جمله موارد مسمومیت با گاز CO را استفاده از زغال برای راه انداختن کرسی ها به عنوان سوخت ارزان و کم هزینه، بکارگیری بخاری های استانداردی که بصورت غیر استاندارد راه اندازی می شود، استفاده از پیک نیک در خودروها بعنوان وسایل گرمایشی یا درست کردن غذا و چای توسط راننده ها، روشن نگه داشتن خودروها در فضاهای بسته پارکینگ ها و چک نکردن خروجی های وسایل گرمازا عنوان کرد.
مدیر حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان از جمله راهکارها و اقدامات لازم قبل از رسیدن تکنسین های اورژانس بر سر مصدومین گاز گرفته شده را اکسیژن رسانی به فرد مسموم شده و قطع نشر گاز اصلی، چک کردن علائم حیاتی و دم و بازدم فرد، باز کردن یقه، دکمه ها و لباس فرد مسموم بیان نمود.
دکتر راستین آمار مسمومیت با گاز CO را در سال گذشته ۴۷۱ مورد عنوان و تصریح کرد: بیشترین آمار مسمومیت مربوط به شهر اصفهان، نجف آباد و خمینی شهر بود که ۲۶ مورد فوتی و ۴۵ نفر نیز نجات پیدا کردند.
وی همچنین گفت: در ابتدای سال جاری تاکنون نیز ۱۷۶ مورد مسمومیت صورت گرفته که ۱۱ مورد فوتی را در برداشته و نسبت به سال گذشته حدود ۱۵ درصد افزایش داشته است.
مدیر حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان اظهار نمود: این مرکز در طول ۲۴ ساعت شبانه روز، ۵۰۰۰ امدادخواهی در سطح استان دارد که بر اساس تریاژ و فیلتربندی توسط کارشناسان اورژانس، ۱۵ درصد نیاز به انتقال مراکز درمانی، ۷۰ درصد با مشکلات داخلی، قلبی تنفسی و ... و ۴۰ درصد نیز حوادث ترافیکی و غیرترافیکی می باشند.
دکتر راستین در خصوص فرهنگ سازی و حساسیت سازی مردم در خصوص پیشگیری از مسمومیت های ایجاد شده توسط گاز CO گفت: مسمومیت با CO چند فاکتوری است و نیاز به اطلاع رسانی گسترده در تمام فصول از طریق ارگان های مختلف از قبیل شرکت گاز، آتش نشانی، رسانه ها، اورژانس، آموزش به دانش آموزان، زیر نویس های تلویزیونی و ... دارد.