با حضور حجت الاسلام سعیدیان مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان و دکتر مویدی رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی
نخستین روز ملی مزرعه شتر تک کوهانه کشور در شهرستان بافق برگزار شد
نخستین روز ملی مزرعه شتر تککوهانه کشور با حضور کارشناسان وزارت جهادکشاورزی و سازمان های جهاد کشاورزی
۱۶
استان کشور ، روز چهارشنبه
۲۲
آبان ماه سال جاری در ایستگاه تحقیق و توسعه شتر تک کوهانه کشور وابسته به
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد(شهرستان بافق) برگزار شد.
این مراسم با حضور حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا سعیدیان مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر مویدی رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر سیّد جمال سجادی پور رییس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد، دکتر اسماعیلزاده رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان، دکتر رزا قوچانی مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی استان یزد و جمعی از کارشناسان و صاحب نظران موضوع شتر از سراسر کشور و دو نفر از اساتید مطرح بینالمللی از دانشگاه اتریش ، در شهرستان بافق برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی به نقل از ایانا، در این همایش بیش از
۴۰۰
کارشناس از استانهای پرورش دهنده شتر، رییس کلینیک دامپزشکی و
۲
متخصص ژنتیک و اصلاح نژاد از دانشگاه وین پایتخت اتریش حضور داشتند.
ارایه یافتههای پژوهشی پیرامون شیوه نگهداری شتر در مرتع و پرواربندی شتر ، اهداف
برگزاری نخستین همایش شتر تک کوهانه کشور بود که در قالب برگزاری نشستهای تخصصی ، پنل ها ، انجام سخنرانی، ارائه بروشور و پوستر عرضه شد و به آگاهی مخاطبین رسید.
ربیس موسسه آموزش و ترویج سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در این همایش با بیان اینکه یکی از اولویتهای اصلی نظام در چهار دهه گذشته توسعه امنیت غذایی و تکیه بر تولیدات داخلی کشور است اظهار داشت: مجموع محصولات کشاورزی در اول انقلاب
۲۶
میلیون تن بوده که با تلاش کارشناسان وزارت جهادکشاورزی این رقم اکنون به
۱۲۲
میلیون تن رسیده است.
دکتر علی اکبر مویدی با تاکید بر اینکه روند روبه رشد و توسعه در این عرصه باید استمرار داشته باشد ، افزود: در حوزه دام، تولیدات ما
۳.۵
میلیون تن بوده که هم اینک شاهد تولید
۱۶
میلیون تن در این حوزه هستیم. وی ظرفیتهای فراوان حوزه کشاورزی و منابع طبیعی را یادآور شد و بیان کرد: این ظرفیتهای علمی و تحقیقاتی باید بیش از پیش در کانون توجه قرار گیرد.
رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی از وجود
۱۵۰
هزار نفر شتر در کشور خبر داد و تصریح کرد:
۱۲
هزار بهرهبردار در بخش شترداری فعال هستند که به طور میانگین هر خانوار
۱۰
تا
۱۵
نفر را در این حوزه مشغول به کار کرده است. وی
با ذکر اینکه از
۲
سال قبل استقبال خوبی در حوزه پرورش شتر شده است تاکید کرد: باید این شرایط را بهبود بخشید تا ضریب تولیدات دامی و اشتغال در این حوزه افزایش یابد. وی علت برگزاری مزرعه ملی شتر در بافق را ظرفیت شتر و وجود نخستین ایستگاه ملی تحقیقات این حیوان در شهرستان عنوان کرد و افزود: دعوت از کارشناسان خارجی نقطه قوت این مزرعه است.
دکتر مویدی در ادامه، از برپایی همایش بینالمللی شتر در سال آینده و لزوم راهاندازی دبیرخانه مربوطه خبر داد و خاطر نشان کرد: ارسال نتایج تحقیقات و مقالهها به این دبیرخانه بسیار کارآمد و مفید است و ضریب افزایش امنیت غذایی مردم را درپی خواهد داشت.
در ادامه همایش، اساتید بینالمللی از دانشگاه اتریش با بیان اهمیت تحقیق و بررسی بر روی شترهای تک کوهانه به لحاظ ارزش اقتصادی و ژنتیکی آنها مباحثی در خصوص آخرین دستاوردهای علمی در این زمینه مطرح کردند.
سیّد جمال سجادیپور رییس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد نیز در این مراسم با اشاره به اینکه متاسفانه تاکنون مباحث مربوط به شتر در کشور مغفول مانده بر ضرورت انجام کارهای علمی-تحقیقاتی و همچنین نگاه اقتصادی به محصولات شتر و ارزش افزوده آنها تاکید داشت.
در بخشی از این همایش، فرماندار بافق بر لزوم انتقال یافتههای تحقیقاتی به مزارع پرورش شتر بین ساربانان و شتر داران تاکید کرد و گفت: امیدوارم با این اقدام شاهد افزایش کمی و کیفی محصولات شتر در بافق باشیم.
گفتنی است، در حاشیه برگزاری مراسم روز ملی مزرعه شتر، شرکت کنندگان ضمن شرکت در پنل های علمی و تخصصی با آخرین یافته های تحقیقاتی در خصوص موضوعات مرتبط با شتر تک کوهانه آشنا شدند. همچنین نمایشگاه منسوجات و فرآوردههای لبنی شتر، کارگاه انتقال تجربیات در زمینه بیماریهای شتر، نمایش اکوتیپهای شتر تک کوهانه از جمله برنامههای همایش ملی مزرعه شتر در بافق بود.
در این مراسم همچنین از اپلیکیشن "ساربان یار" با هدف تسهیل هویت گذاری، ارتباط با گله داران، ثبت مشخصات و رکورد گیری گلههای شتر در ایستگاه تحقیق و توسعه شتر تک کوهانه کشور رونمایی شد.