به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، حجت الاسلام و المسلمین حمزه رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه
با اشاره آیه از نبی مکرم اسلام بیان کرد که قرآن کریم اسوه و الگوی برای همه بشریت معرفی میکند و میفرماید: لَقَد کانَ لَکُم فی رَسولِ اللَّهِ اُسوَهٌ حَسَنَهٌ مسلّماً برای شما در زندگی رسول خدا سرمشق نیکویی بود و جای دیگر میفرمایند: فَبِما رَحمَهٍ مِنَ اللَّهِ لِنتَ لَهُم ۖ وَلَو کُنتَ فَظًّا غَلیظَ القَلبِ لَانفَضّوا مِن حَولِکَ به (برکت) رحمت الهی، در برابر آنان مردم نرم و مهربان شدی و اگر خشن و سنگدل بودی، از اطراف تو، پراکنده میشدند و در جای دیگر لَقَد جاءَکُم رَسولٌ مِن اَنفُسِکُم عَزیزٌ عَلَیهِ ما عَنِتُّم حَریصٌ عَلَیکُم بِالمُومِنینَ رَءوفٌ رَحیمٌ به یقین، رسولی از خود شما بسویتان آمد که رنجهای شما بر او سخت است و اصرار بر هدایت شما دارد و نسبت به مومنان، رئوف و مهربان است.
حجت الاسلام و المسلمین حمزه، در خصوص گام دوم گفت: مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بیانیه گام دوم انقلاب در بهمن ماه ۹۷ را صادر فرمودند و به دلیل اتفاقات طبیعی (سیل )در کشور به تعویق افتاد.
وی گفت: مقام معظم رهبری (مدظله العالی) فرمودند: هدف از این بیانیه گفتمان سازی شود یعنی نیروهای جوان و نخبه به عنوان یک گفتمان در جامعه ترویج دهند و از درون مردم و نظام این تقاضاها بالا آید و این جوشش ایجاد شود که کم کم به مسئولین سرایت کند که آنها در برنامهریزی به آن برسند.
رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گفت: بیانیه گام دوم فصل جدید زندگی جمهوری اسلامی است و رهبر انقلاب در قسمتهای مختلفی از بیانیه گام دوم میفرمایند: تنها انقلابی است که یک چلّهی پُرافتخار را بدون خیانت به آرمانهایش پشت سر نهاده و در برابر همهی وسوسههایی که غیر قابل مقاومت به نظر میرسیدند، از کرامت خود و اصالت شعارهایش صیانت کرده و اینک وارد دوّمین مرحلهی خودسازی و جامعهپردازی و تمدّنسازی شده است.
برای همهچیز میتوان طول عمر مفید و تاریخ مصرف فرض کرد، امّا شعارهای جهانی این انقلاب دینی از این قاعده مستثنا است؛ آنها هرگز بیمصرف و بیفایده نخواهند شد، زیرا فطرت بشر در همهی عصرها با آن سرشته است. آزادی، اخلاق، معنویّت، عدالت، استقلال، عزّت، عقلانیّت، برادری، هیچ یک به یک نسل و یک جامعه مربوط نیست تا در دورهای بدرخشد و در دورهای دیگر افول کند. هرگز نمیتوان مردمی را تصوّر کرد که از این چشماندازهای مبارک دلزده شوند. هرگاه دلزدگی پیش آمده، از رویگردانی مسئولان از این ارزشهای دینی بوده است و نه از پایبندی به آنها و کوشش برای تحقّق آنها.
انقلاب اسلامی همچون پدیدهای زنده و بااراده، همواره دارای انعطاف و آمادهی تصحیح خطاهای خویش است،
اینک در آغاز فصل جدیدی از زندگی جمهوری اسلامی، این بندهی ناچیز مایلم با جوانان عزیزم، نسلی که پا به میدان عمل میگذارد تا بخش دیگری از جهاد بزرگ برای ساختن ایران اسلامی بزرگ را آغاز کند، سخن بگویم.
عزیزان نادانستهها را جز با تجربه خود یا گوش سپردن به تجربهی دیگران نمیتوان دانست. بسیاری از آنچه را ما دیده و آزمودهایم، نسل شما هنوز نیازموده و ندیده است. ما دیدهایم و شما خواهید دید. دهههای آینده دهههای شما است و شمایید که باید کارآزموده و پُرانگیزه از انقلاب خود حراست کنید و آن را هرچه بیشتر به آرمان بزرگش که ایجاد تمدّن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمیٰ (ارواحنافداه) است، نزدیک کنید. برای برداشتن گامهای استوار در آینده، باید گذشته را درست شناخت و از تجربهها درس گرفت؛ اگر از این راهبرد غفلت شود، دروغها به جای حقیقت خواهند نشست و آینده مورد تهدیدهای ناشناخته قرار خواهد گرفت.
وی در ادامه مطالبی را از بیانیه گام دوم قرائت کرد و در خصوص آن توضیحاتی را ارائه نمود.
حجت الاسلام و المسلمین حمزه افزود: آینده نظام در این بیانیه کاملا ترسیم شده و یک رسالتی داریم که در گذشته چه بودیم و به کجا رسیدهایم و ما در دانشگاه رسالتمان این است که این گفتمان سازی ایجاد شود و برنامههایی که تشکلها، کانونهای و انجمنهای علمی انجام دهند اگر این بیانیه را الگوی خود قرار دهند و تنظیم شود اثر گذاری آن بسیار بالا خواهد بود تا در جهت حفظ ارزشها، در رشد و تعالی دانشگاه، ترویج و بالندگی نظام جمهوری اسلامی کمک نماییم.
دکتر نیره عسکری معاون فرهنگی و اجتماعی با اشاره به تفکر و تعقل گفت: همانطور که در بیانیه گام دوم ذکر شده است، دانشگاه هم محل تفکر و تعقل است و بنابراین هر کاری را انجام میدهیم اول فکر کنیم «تفکر ساعه خیر من عباده ستین سنه؛ یک ساعت تفکر از شصت سال عبادت بهتر است» و حتی عبادتها هم باید با فکر باشد.
معاون فرهنگی و اجتماعی افزود: دانشجویی که در یک میانگین هوشی، عقلی و بهره فکری بالاتری از جامعه برخوردار است، باید با تعقل در دانشگاه یک فضای اسلامی ایجاد کند و حتی طبق فرموده شهید بهشتی موذن برای جامعه باشد، پس تعقل باید پشت همه برنامه باشد.
وی عنوان کرد: ما مسلمان هستیم به پیغمبری اسوه اخلاق هستیم باید به عنوان مسلمان با حسن خلق و با احترام به آزادی دیگران برخورد کنیم، زیرا پرچم افتخار ما « فَبَشِّرْ عِبَادِ الَّذینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ اَحْسَنَهُ » «لا اکراه فی الدین» است، اگر قرار است دین را ترویج دهیم باید اخلاق دینی داشته باشیم.
وی گفت: با استدلال، منطق و اخلاق خوش اگر یک نفر را نجات دهید انگار تمام آدمیت را نجات دادهاید که باید این را سرلوحه کار خود قرار دهید.