جمیله معارفی اظهار داشت: اگر فرد مبتلا به دیابت در خانواده دارید، عوامل خطر برای ابتلا به دیابت، علائم آن و نیز راهکارهای مدیریت آن را به خوبی بشناسید.
وی تصریح کرد: فدراسیون بینالمللی دیابت (IDF) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) با توجه به آمار رو به رشد دیابت در جوامع بشری، روز ۱۴ نوامبر (۲۳ آبان) را در سال ۱۹۹۱ میلادی به عنوان روز جهانی دیابت نامگذاری کردند، این روز که یکی از مناسبتهای رسمی در تقویم سازمان ملل متحد است، هرساله با مشارکت و حمایت بیشتری از سوی دولتها، سازمانها و نهادهای دولتی و غیردولتی در سراسر جهان موردتوجه واقع میشود.
معارفی افزود: در همین راستا، این فدراسیون برای هفته ملی دیابت امسال شعار " دیابت؛ از خانواده خود محافظت کنید " را انتخاب کرده است.
وی بیان کرد: تحقیقات فدراسیون بینالمللی دیابت (IDF) نشان داده است که بسیاری از خانوادهها توانایی تشخیص علائم اولیه دیابت در فرزندان خود را ندارند، باوجودآنکه اکثر افراد بررسیشده در این پژوهش حداقل یک فرد دیابتی در نزدیکان خود داشتند، مشاهده شد که چهار والد از هر پنج والد (پدر، مادر یا هردو) شناخت دقیقی از علائم هشداردهنده برای دیابت نداشتند و یک والد از هر سه والد، اصلاً این علائم را تشخیص نمیدادند.
کارشناس برنامه دیابت شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: هدف این کمپین، افزایش آگاهی در مورد تاثیر دیابت بر خانوادهها و نیز نقش خانواده در شناسایی، تشخیص و مدیریت دیابت و چالشهای آن عنوانشده است.
وی همچنین اظهار کرد: امروزه ۴۵ میلیون نفر در دنیا مبتلا به دیابت هستند (یک نفر از هر ۱۱ نفر) و پیشبینی میشود جمعیت دیابتیهای جهان تا سال ۲۰۳۰ (۱۴۱۰ شمسی) به ۵۲۲ میلیون نفر خواهد رسید و این در حالی است که یک نفر از هر دو نفر از دیابت خود خبر ندارد.
معارفی با بیان اینکه متاسفانه سه نفر از هر چهار فرد دیابتی در کشورهای متوسط و فقیر زندگی میکنند و بیش از یکمیلیون کودک و نوجوان در دنیا مبتلا به دیابت نوع یک هستند تصریح کرد: در شهرستان دشتستان هشت هزار و ۲۶۰ بیمار دیابتی توسط مراقبین سلامت و بهورزان شناسایی و در سامانه سیب مراکز خدمات جامع سلامت ثبتشدهاند که برای تمامی این بیماران به صورت ماهانه مراقبت انجام میگیرد تا بتوانیم از عوارض دیابت در این بیماران پیشگیری کنیم.
کارشناس واحد بیماریهای غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان بیان کرد: دیابت نوع دو در بسیاری از موارد با رعایت سبک زندگی سالم قابلپیشگیری است و پیشگیری از دیابت در خانواده آغاز میشود.
معارفی بابیان اینکه اگر فرد مبتلا به دیابت در خانواده دارید باید عوامل خطر برای ابتلا به دیابت، علائم آن و نیز راهکارهای مدیریت آن شناخته شود، گفت: خانوادهها میبایست سبک زندگی سالم را درون خود نهادینه کنند تا خطر ابتلای به دیابت در تمام اعضا کاهش یابد.
کارشناس واحد بیماریهای غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان خاطرنشان کرد: به یاد داشته باشیم که ۵۰ درصد موارد ابتلا به دیابت با تغییر سبک زندگی مانند مصرف غذاهای سالم، تحرک بدنی روزانه و ترک مصرف دخانیات و الکل قابلپیشگیری است و در پایان بدانیم که تنها راه تشخیص دیابت، انجام آزمایش خون است.
انتهای خبر / س.غ ۳۰۳۰
اخبار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در کانال اطلاع رسانی ما دنبال کنید
https://chat.whatsapp.com/DMVSnqaN4f3LE5jqIuGJrI