به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، دکتر کوروش قهرمان تبریزی رئیس دانشکده تربیت بدنی دانشگاه شهید باهنر ضمن خیر مقدم به سرمایههای دانشگاه گفت: هفته تربیت بدنی همه ساله از ۲۶ مهرماه تا ۲ آبان ماه به منظور آشنایی بیشتر جامعه با اهمیت و تاثیرات ورزش در زندگی فردی و اجتماعی در سراسر کشور برگزار میشود ،کاربرد های ورزش نه تنها در حوزه سلامت بلکه در حوزه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مردم تاثیر گذار است، پس تربیتبدنی میتواند تمام روزهای سال را در بر گیرد.
در حاشیه این مراسم کلیپ یادمان اعضای هیات علمی دانشکده تربیت بدنی دانشگاه زنده یاد دکتر محمد علی احراری و شادروان محمود مستقیمی پخش شد.
اکبر ایرانمنش عضو هیات علمی بازنشسته دانشگاه و رئیس سابق فدراسیون کشتی دانشجویان جهان بیان کرد: از کسانی که در گذشته و حال تلاش کردند تا تربیت بدنی را به جامعهای که در آن زندگی میکنیم بشناسانند تشکر میکنم. اگر امروز شما میبینید که هفتهای را تحت عنوان هفته ی تربیت بدنی در نظر گرفته اند مستلزم تلاش کسانی است که همت کردند و تربیت بدنی را به اینجا رساندهاند و از نظر من هر هفته، هفته تربیت بدنی است. تربیت بدنی از زندگی مردم جدا نیست، سلامتی مردم به تربیت بدنی و ورزش وابسته است. زیرا اگر ورزش و سلامتی در جامعه ما حکمفرما نباشد جامعه با فقر نیروی انسانی مواجه خواهد بود.
رئیس سابق فدراسیون کشتی دانشجویان جهان گفت: کشور ما به انسانهایی نیاز دارد که از لحاظ سلامتی، علمی و معنوی بتوانند جامعه را به خوبی اداره کنند.
عضو هیات علمی بازنشسته دانشگاه تصریح کرد: با نگاهی به فعالیت های گذشته دانشگاهیان و افرادی که در شاخه های ورزشی تلاش میکنند پی خواهید برد، مطالعه تاریخ ورزش و تربیت بدنی راهنمای خوبی برای درک تغییرات اجتماعی و شناخت ماهیت ورزشی و تربیت بدنی است. یافتههای تاریخی نشان میدهد که فعالیتهای ورزشی از دوران ماقبل تاریخ رواج کامل داشته است که این ورزش ها عمدتاً با تولید، کار، جنگ و تفریح در این دوران ارتباط داشته و به نوعی به دلیل نیاز جوامع به آن پرداخته میشده است.
وی با اشاره به قالبهای تربیت بدنی گفت: مسائل مختلفی همانند (وقت شناسی، نظم، انضباط، گذشت، جوانمردی، روحیه مبارزه و مقابله و همکاری، تقویت تحمل شکست و... )در دل تربیت بدنی نهفته است و معلم تربیت بدنی در سازندگی و سلامت جامعه تلاش میکند، همه این موارد در قالب تربیت بدنی هستند که در حال انجام هست، بدون اینکه کسی متوجه باشد که در کلاس تربیت بدنی چه کاری انجام میشود.
فرشاد رفیعی مدیر عامل مرکز مطالعات ورزش و سلامت(توسا) گفت: موسسه مطالعات ورزش و سلامت پیک حرکت توسا کویر در سال ۱۳۸۴ با نام توسا (موسسه تحقیقات ورزش و سلامت ایران) و به عنوان یک سازمان مردم نهاد با مجوز سازمان ملی جوانان آن دوران (وزارت ورزش و جوانان فعلی) و در زمان دانشجویی بنده و فیزیوتراپی (حمید خسروی) که پیشتر در جمعیت جوانان پیک صلح با یکدیگر همکار بودند با هدف "ارتقاء سطح سلامت جامعه به ویژه اقشار آسیب پذیر (کودکان، زنان، معلولین و سالمندان) از طریق فعالیتهای بدنی و ورزش" با مرکزیت استان کرمان تاسیس شد. توسا در زمان خودش به عنوان سازمان مردم نهادی پیشرو و با نگرشی نو و بدعت گذار در هدف گذاری و فعالیتهای خلاقانه محسوب میشد و به سرعت جمع کثیری از علاقه مندان و نخبگان این حوزه به عنوان داوطلب به توسا پیوستند.
رفیعی افزود: فعالیتهای توسا هم با تغییرات اجتماعی ایران بالا و پایین بسیاری را تجربه کرد. در این سال ها افراد زیادی با توسا همراه شدند و در کنار یکدیگر به فعالیت های داوطلبانه پرداختند تا اینکه در سال ۱۳۹۳ توسا به صورت یک موسسه غیرانتفاعی با شماره ثبت ۱۳۹۰ با مجوز ثبت شرکت ها تغییر وضعیت داد ولی این تغییر تنها در شکل تاسیس آن ایجاد شد و توسا ماهیت و هدف اصلی خود را حفظ نمود. توسا در طول این سالها تلاش کرده است تا با بهره گیری از توان متخصصین و با یک برنامهریزی مناسب در راستای تحقق هدف بلند خود گام بردارد و در این مسیر دستان زیادی او را یاری کرده اند. توسا به عنوان نام اصلی این مرکز دارای دو مفهوم است. نخست آنکه واژه توسا در واقع ترکیبی است از حروف ابتدایی مفهوم تحقیقات ورزش و سلامت ایران که در ابتدای تاسیس مورد استفاده قرار می گرفت و دوم آنکه این واژه نام قله کوهی در ایران است که هم نامی یکتاست و هم بیانگر عظمت و سرفرازی کوه است. البته پس از تغییرات مربوط به قوانین نام گذاری موسسات که توسط اداره ثبت تنظیم شده بود نام توسا به "مرکز مطالعات ورزش و سلامت پیک حرکت توسا کویر" تغییر یافت ولی واژه توسا که نماد اصلی این مرکز بوده و خواهد بود حفظ شده است.
مدیر عامل مرکز مطالعات ورزش و سلامت(توسا) تصریح کرد: برای ورزشکاران دوم شدن یعنی باختن، بنابراین اولین قدم این است که تصمیم داشته باشیم اول شویم، دومین نکته این است که انتخاب کسب و کار مانند بازی هست، اگر کار ما بازی ما باشد نه تنها لذت می بریم بلکه می توانیم کسب در آمد کنیم، باید تلاش کنیم که شکستهای بزرگ را تجربه کنیم هرچه شکست های بیشتر و بزرگتری تجربه کنیم موفقیتهای بزرگتری نصیب ما خواهد شد، یا نخبه باشیم یا به دنبال نخبهها باشیم، دنیای کسب و کار دنیای ادم هایی نیست که نخبه نیستند منظور از نخبه کسی هست که بفهمد و بتواند تحلیل کند کاری را چه موقع چگونه و باچه کسی انجام دهد و در نهایت بجای اینکه روی اهداف تمرکز کنیم روی سیستم تمرکز کنیم.
همچنین از پیشکسوتان دانشکده تربیت بدنی، نفرات برتر مسابقات کارمندی و نیز فرزاد صادقی دانشجوی ورودی ۹۴، پارسا نصیرینیا دانشجوی ورودی ۹۵، نیلوفر تجلی دانشجوی ورودی ۹۶، پریسا عربپور دانشجوی ورودی ۹۷ به عنوان نفرات برتر هر ورودی، نفرات برتر مسابقات و اعضاء انجمن علمی دانشجویی دانشکده تربیت بدنی دانشگاه، با اهدای جوایز تقدیر به عمل آمد.