به گزارش روابط عمومی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، همایش مطالعات فرهنگی و اجتماعی آموزش عالی، علم و فناوری- یادمان دکتر قانعی راد امروز با حضور جمعی از صاحبنظران و اندیشمندان کشور برگزار شد.
در ابتدای این همایش دکتر حسین میرزایی رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی و دبیر این همایش گفت: هیچکس شایستهتر از دانشگاه و نهادهای دانشگاهی و خود دانشگاه برای نقد دانشگاه نیست. وظیفه ما این است که خودمان دانشگاه را نقد کنیم. نقد دانشگاه جهت دفاع از دانشگاه است و باید جدیتر گرفته شود.
میرزایی یادآور شد: بیش از ۸۵ سال است که دانشگاه در ایران تاسیس شده است و الان زمان آن است که جدیتر به آموزش عالی بپردازیم و سعی کنیم کارویژههای آن را به صورتی کامل بررسی کنیم.
وی افزود: مطالعات فرهنگی و اجتماعی آموزش عالی، علم و فناوری از ضرورتهایی است که برای برون رفت از مشکلات و ایجاد گشایشهای مورد نیازتوسعه علمی کشور و توسعه کشور باید بیش از پیش به آن بپردازیم.
به گفته میرزایی: پنلهای دفاع از دانشگاه، اخلاق آکادمیک، ایده دانشگاه، جنسیت و آموزش عالی، پادرهوایی (precarity) آکادمیک، مطالعات فرهنگی و اجتماعی آموزش عالی، مطالعات فرهنگی و اجتماعی علم و فناوری از جمله پنلهایی است که در مجموع ۴۱ مقاله که کتاب آن نیز امروز در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است مطرح و گفتگوهای علمی درباره آنها در طول همایش صورت خواهد گرفت.
وی در ادامه به دلایل اینکه این همایش با یاد قانعی راد نامگذاری شده است اشاره کرد و گفت: این نامگذاری به این دلیل بوده است که دکتر قانعی راد در سه حوزه مطالعات اجتماعی و فرهنگی و علم و فنآوری کنشگر و دانشمندی مثال زدنی است و قانعی راد پس از مرگش زندهتر شد و حیات علمی قانعی راد پس از درگذشتش بیشتر شده است، چرا که به مسائلی اساسی توجه میکرد و در حوزه سیاستگذاری و حوزه عمومی توام حضور موثر داشت.
مجموعه مقالات همایش