معاون درمان دانشگاه
رسیدن به اهداف سازمانی را مستلزم تحلیل های آماری به موقع، صحیح و با کیفیت بیان کرد.
به گزارش پایگاه خبری وب دا در همدان، دکتر ابراهیم جلیلی در مراسم گرامیداشت روز آمار و برنامه ریزی که با حضور مدیر آمار و فناوری دانشگاه، معاون فنی معاونت بهداشتی و کارشناسان آمار و فناوری دانشگاه برگزار شد، ضمن پاسداشت روز ۱۳ آبان، روز تسخیر لانه جاسوسی و مبارزه با استکبار جهانی
به اهمیت آمار در برنامه ریزی مدیران به منظور هدایت سازمان برای نیل به اهداف مجموعه به ویژه در حوزه سلامت و درمان اشاره کرد و افزود: کارشناسان آماری می توانند در کنار مدیران با ارائه تحلیل های آماری به موقع و درست سازمان را در رسیدن به تعالی یاری کنند.
وی با بیان اینکه مدیران سازمانها با داشتن اطلاعات آماری درست می توانند قدرت پیش بینی آینده سازمان را داشته باشند اظهار کرد: سازمان موفق به سازمانی اطلاق می شود که بتواند پیش بینی درستی از آینده مجموعه خود داشته باشد تا بتواند با ابزارهای لازم از جمله اطلاعات آماری سازمان را در مسیر تحقق اهداف قرار دهد.
در ادامه مدیر آمار و فناوری دانشگاه نیز با اشاره به اهمیت آمار و کارکرد آن در ایجاد شفافیت در جوامع گفت:
ماهیت آمار، ماهیتی تنش زا است به طوری که خروجی
اطلاعات آماری نیازمند آمادگی و پذیرش جامعه است.
امین بیگلرخانی به ارتباط تنگاتنگ اطلاعات آماری با فرهنگ جوامع اشاره کرد و افزود: فرهنگ حاکم بر هر جامعه ای با توجه به میزان آموزش، پذیرش و آمادگی آن جامعه به
حوزه
آماری اجازه می دهد تا اطلاعات آماری را در اختیار آن قرار دهد.
وی اظهار کرد: در حقیقت بخش مهمی از موفقیت های هر سازمانی وابسته به
واحد آمار آن است چرا که ارتقای بهره وری منابع و افزایش احساس رضایت در جامعه هدف به برنامه ریزی منسجم و دقیقی نیاز دارد که این مهم با تلاش و حمایت حوزه آمار
ممکن است.
بیگلرخانی افزود: دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا با گستردگی وظایف و مسئولیتهای آن رسالت مضاعف و
سنگینی را در واحد آمار دارد که خوشبختانه با وجود همه مشکلات موجود حوزه آمار و اطلاعات دانشگاه توانسته است گام های بزرگی را در این حوزه بردارد.
مدیر آمار و اطلاعات دانشگاه
به ضرورت پیوند حوزه
انفورماتیک و آمار اشاره کرد و افزود: تحقق نیاز های روز جامعه نیازمند پیوندی محکم بین حوزه
انفورماتیک و آمار است که مجموعه مدیریت اطلاعات و آمار دانشگاه تلاش دارد با قرار گرفتن در این مسیر رسالت خود را به طور مطلوب به انجام رساند.
بیگلرخانی استفاده از آمار توصیفی به جای آمار تحلیلی، نبود کارشناسان مرتبط، جوابگو نبودن روش های آماری پیشین به نیاز های روز جامعه، وجود سامانه های متنوع، هوش مصنوعی و دیگر موارد را از جمله چالش های پیش روی حوزه آمار برشمرد و افزود: این چالش ها جامعه آماری را بر آن
می دارد که ما نیز همراه و هماهنگ با پیشرفت علم و تکنولوژی پیش برویم تا بتوانیم پاسخگوی نیازهای سازمان خود باشیم.
دکتر عطایی معاون فنی معاونت بهداشتی با اشاره به
تاریخچه
روز آمار و برنامه ریزی در ایران و جهان به اهمیت آمار اشاره کرد و افزود: آنچه که در آمار برای سازمانها مهم است در واقع تحلیل آماری است که با استفاده از اطلاعات آماری برنامه ریزی ها و پایش ها انجام و در نهایت شفاف سازی در سازمانها روی می دهد.
در ادامه رییس اداره آمار دانشگاه گفت: امروزه یکی از معیارهای سواد، داشتن علم آمار است که میزان پیشرفت هر کشوری به میزان آشنایی و استفاده آن کشور از علم آمار بستگی دارد.
طیبه معظمی با اشاره به اینکه علم آمار علم استخراج داده ها است، به نحوه ارائه اطلاعات، اهمیت داده ها، ارتقا مهارت و اشراف کارشناسان به واقعیت های حوزه آماری و دقت عمل آنها تاکید کرد.