به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر؛ دکتر زهره زمانیان افزود: هپاتیت به معنی التهاب بافت کبد به علتهای مختلفی ازجمله داروها، ویروسها، بیماری خود ایمنی و بیماریهای ژنتیکی است.
وی تصریح کرد: هپاتیت Bیک عفونت کبدی خطرناک است که ناشی از ویروس هپاتیت بوده و در برخی بیماران، مزمن شده و منجر به نارسایی کبد، سرطان کبد یا سیروز میشود.
دکتر زمانیان علائم این بیماری را شامل خستگی، احساس ناراحتی در شکم، تهوع و استفراغ، کاهش اشتها، تب و زردی دانست.
مسئول بیماریهای واگیر مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: انتقال از راه خون، استفاده از سرنگ مشترک جهت تزریق، خالکوبی و تاتو، سوراخ کردن گوش با وسایل آلوده، استفاده از مسواک یا تیغ ریشتراشی که آلوده به خون بوده و فرورفتن اتفاقی سوزن آلوده به ویروس در بدن از راههای انتقال بیماری هپاتیت است.
وی اظهار داشت: سالانه یکمیلیون و ۴۰۰هزار نفر در جهان به علت ابتلا به هپاتیت جان خود را ازدستداده که بالای ۹۵ درصد از بیماران مبتلابه هپاتیتC میتوانند در عرض ۳ تا ۶ ماه بهطور کامل درمان شوند.
دکتر زمانیان اظهار داشت: شایعترین راه انتقال هپاتیت Cتزریقی بوده و حدود ۸۵% افرادی که وارد مرحله مزمن بیماری میشوند بعد از ۲۰ سال یا بیشتر دچار آسیب شدید کبدی میشوند.
مسئول بیماریهای واگیر مرکز بهداشت شهرستان بوشهر افزود: راههای انتقال هپاتیت Bو Cشبیه به یکدیگر بوده و درمان هپاتیت Cبا داروهای خوراکی جدید امکانپذیر است و تمامی موارد نیاز به درمان دارند.
بیماری هپاتیت با رعایت نکات ساده قابلپیشگیری است
دکتر زمانیان بیان داشت: بیماری هپاتیت با رعایت نکات ساده قابلپیشگیری بوده و برخلاف تصورات عامیانه هپاتیت Cاز طریق دست دادن، سرفه، عطسه، بوسیدن و آب و غذای مشترک منتقل نمیشود.
مسئول بیماریهای واگیر مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: گروههای پرخطر در ابتلا به بیماری هپاتیت شامل مصرفکنندگان مواد مخدر تزریقی، تماس جنسی محافظت نشده ، همسران افراد مبتلابه هپاتیت، نوزادان مادران مبتلابه هپاتیت Bو Cو دریافتکنندگان اقدامات تاتو و خالکوبی هستند.
وی یادآور شد: راههای پیشگیری از این بیماری شامل استفاده از سرنگ استریل و عدم اشتراکگذاری وسایل شخصی مانند مسواک و ... است.
دکتر زمانیان خاطرنشان کرد: واکسن اختصاصی برای پیشگیری از هپاتیت B در برنامه واکسیناسیون کشوری از سال ۱۳۷۲برای کلیه نوزادان و گروههای در معرض خطر تلقیح میشود این در حالی است که برای درمان هپاتیت C داروهای موثر در بازار موجود نیست.
انتهای پیام/ ا.س-۳۰۰۰
اخبار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در کانال اطلاع رسانی ما دنبال کنید
https://chat.whatsapp.com/DMVSnqaN۴f۳LE۵jqIuGJrI