اعظم بارانی در گفتوگویی با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به مناسبت هفته سلامت روان گفت: مطلوبیت، سلامت، کیفیت و کارکرد بهینه خانواده ازجمله عوامل بسیار تاثیرگذار در شکوفایی، رشد و پیشرفت اعضای خانواده به شمار میروند و تاثیر متقابل این عوامل در موفقیت و پایداری ازدواج نقش به سزایی دارد.
بارانی با اشاره به اهمیت پیوند جویی باهم نوع در خانواده افزود: موفقیت و پایداری در ازدواج زمینهساز ایجاد کیفیت مطلوب در روابط و سلامت روح و روان اعضای خانواده میشود.
وی بابیان اینکه بنا به تعریف سازمان جهانی بهداشت سلامت روان فقط به معنی نبود بیماری نیست بلکه بیشتر با نوعی سلامت ذهنی ارتباط دارد، عنوان داشت: افرادی که ازنظر روانی سالم هستند احساس میکنند بهخوبی بازندگی، مسائل و تغییرات آن کنار میآیند، زندگی خود را تحت کنترل دارند، مسئولیتپذیر هستند، از توانایی ذهنی خود بهخوبی استفاده میکنند، با دیگران ارتباط خوب و مناسبی برقرار میکنند و به فعالیتهای سازنده و مفید میپردازند.
بارانی با اشاره به تاثیر روابط سالم و مبتنی بر سازگاری و تفاهم بین اعضای خانواده بهخصوص زن و شوهر در سلامت روان خانواده گفت: بر اساس یافتههای پژوهشی سه الگوی ارتباطی میان زوجین وجود دارد که در سلامت روان جامعه از اهمیت بالایی برخوردار هستند و آنها عبارتاند از: الگوی ارتباطی سازنده متقابل، الگوی ارتباطی اجتناب متقابل و الگوی ارتباطی توقع یا کنارهگیری.
این کارشناس ارشد در تشریح سه الگوی ارتباطی زوجین چنین عنوان نمود: در الگوی ارتباطی سازنده متقابل هرکدام از زوجها سعی دارند تا در مورد مشکل ارتباطی خود بحث و گفتگو کرده، احساساتشان را نسبت به هم ابراز نموده و برای مشکل ارتباطی پیشنهاد راهحل و مذاکره بدهند و هر دو احساس درک متقابل نسبت به همدیگر دارند، در الگوی ارتباطی اجتناب متقابل زوجین هر دو سعی دارند از بحث کردن درباره مشکل اجتناب نمایند و در الگوی ارتباط توقع یا کنارهگیری یکی از زوجها سعی دارد بهوسیله انتقاد کردن، غر زدن یا پیشنهاد تغییر دادن دیگری را وارد بحث درباره مشکل نماید درحالیکه دیگری سعی میکند بحث را به اتمام برساند.
اعظم بارانی تصریح کرد: درک مشترک از الگوهای ارتباطی بین زن و شوهر درواقع همان روشنسازی تعاملات زناشویی مثبت است که زوجین را در مسیر دریافت و رشد مهارتهای ارتباطی یاری میرساند.
وی الگوهای آموزش مهارتهای زندگی را چنین برشمرد: ارتباط موثر، بهبود روابط بین فردی، توانایی مقابله با استرس و توانایی حل مسئله ازجمله روشهایی هستند که در یادگیری مهارتهای زندگی افراد و درنتیجه سلامت روان جامعه تاثیرگذارند.
بارانی خاطرنشان کرد: برگزاری دورههای آموزشی در سطح شهرها و روستاها برای خانوادهها زمینهساز کاهش آسیبهای اجتماعی در سطح خانواده و درنتیجه بهبود سلامت روان جامعه میشود.
انتهای پیام/م.پ-۱۰۲۵
اخبار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در کانال اطلاع رسانی ما دنبال کنید
https://chat.whatsapp.com/EY7jegBw69PIpld7SHn6wN