رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه گفت: اولین مطالبه مردم در شرایط بحران، "سلامتی" است
.
به گزارش پایگاه خبری وبدا در همدان، دکتر حبیب معصومی در کارگاه یکروزه "ارتباطات و روابط عمومی در بحران و بلایا" که ویژه مسئولین و کارشناسان روابط عمومی دانشگاه برگزار شده بود با اشاره به نقش ارتباطات و روابط عمومی در شرایط بحران، اظهار داشت: حوادث در ۳ دسته غیرمترقبه، انسانساز و حوادث عمدی تقسیمبندی می شوند که نقش روابط عمومی در هر ۳ گروه بهویژه دسته سوم بسیار مشهود و اثرگذار است.
وی تشریح کرد: حوادث غیرمترقبه شامل بلایای طبیعی از قبیل سیل و زلزله بوده، حوادث انسانساز نظیر تصادفات است که با وجود اثرگذاری نقش انسان، تعمد و برنامهریزی برای وقوع آن وجود ندارد اما در حوادث دسته سوم مثل حوادث هستهای، شیمیایی و جنگ انسانها هدفمند و اثرگذار هستند.
مدیر حوادث دانشگاه افزود: حوادثی که به صورت بالقوه در طبیعت وجود دارند مخاطره نامیده میشوند و چنانچه آمادگی مواجهه با آن وجود نداشته باشد به خطر بالفعل تبدیل میشوند و شرایط ایجاد بحران را پدید میآورند، در واقع بحران زمانی ایجاد میشود که نیاز پدید آمده در بحران با آمادگیهای موجود همخوانی نداشته باشد.
وی با بیان اینکه نخستین مطالبه مردم در شرایط بحران، "سلامتی" است عنوان کرد: کشور ما از جمله کشورهایی است که بیشترین زمینه حوادث بالایای طبیعی را دارد بنابراین تامین زیرساختهای مقابله با بحران و حفظ سلامت مردم از ضروریاتی است که هموواره باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس اورژانس پیشبیمارستانی استان ادامه داد: ۳ عامل موثر در مدیریت شرایط بحران عبارتنداز نیروی انسانی متخصص و آموزشدیده، ساختمانها و زیرساختهای عمرانی مستحکم مورد نیاز و دانش فنی که با حمایت سازمانهای اصلی مدیریت بحران و دستگاههای همکار و پشتیبان در این روند تاثیرگذار هستند.
**قطع و انفصال در روند طبیعی زندگی مهمترین اثر بحران است
در ادامه، "حسین اندامی" کارشناس پدافند زیستی و شیمیایی دانشگاه با اشاره به مفهوم بحران و اثرات آن در زندگی اجتماعی افراد اظهار کرد: ازهم گسیختگی، بینظمی، شکنندگی بیش از حد معمول در عرصههای اجتماعی، سیاسی ارزشها و ... شکل رایج بحران در هر جامعه است.
وی با بیان اینکه عدم تطابق نیازها در زمان بروز این شکنندگی در خلق بحران موثر است عنوان کرد: قطع و انفصال در روند طبیعی زندگی مهمترین اثر بحران است، در واقع اگر حوادث در مرحله اورژانسی مدیریت و کنترل نشود و با آمادگیهای موجود تطابق نداشته باشد به بحران تبدیل میشود و روند زندگی طبیعی افراد یک جامعه را مختل میکند.