به گزارش روابط عمومی، موسسه انتشارات علمی دانشگاه صنعتی شریف دو کتاب جدید با عناوین « برنامهریزی عدد صحیح: مدلسازی و روشهای حل» و « اصول عملیات سکوهای خودبالابر (جکآپ)» را منتشر کرد.
![](http://www.sharif.ir/image/image_gallery?uuid=0d9f6bb2-863d-4a6f-8da8-999e4adf98af&groupId=14502&t=1570513758720)
برنامهریزی عدد صحیح: مدلسازی و روشهای حل
تالیف: دکتر کورش عشقی (عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف)
چاپ اول
برنامهریزی عدد صحیح یکی از شاخههای تخصصی برنامهریزی ریاضی است که امروزه در بسیاری از جنبههای نظری و کاربردی تحقیق در عملیات و شاخههای گوناگون مهندسی و علوم کاربرد دارد. کتاب حاضر به منظور آموزش مدلسازی و روشهای حل برنامهریزی عدد صحیح نوشته شده است و حاصل بیش از بیست سال تدریس این درس توسط مولف در دانشگاه صنعتی شریف است. این کتاب میتواند مرجع مناسبی برای دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد، دکتری و دانشجویان کارشناسی علاقهمند در سالهای آخر رشتههای مهندسی صنایع، ریاضیات کاربردی، مدیریت، کامپیوتر و تمام علاقهمندان حوزه برنامهریزی ریاضی باشد. کتاب علاوه بر تشریح مدلهای متعدد شامل تعداد بسیاری مثال حلشده و تمرین است و بهخوبی میتواند برای دانشجویانی که خود را برای آزمونهای ورودی مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری رشتههای فوق آماده میکنند مفید باشد.
![](http://www.sharif.ir/image/image_gallery?uuid=404d9fa4-f2f0-45e9-ad81-ceac09b5b3a2&groupId=14502&t=1570513765432)
اصول عملیات سکوهای خودبالابر (جکآپ)
تالیف: مهندس پیام رنجبرصحرائی
چاپ اول
در حفاری چاههای نفت یا گاز در دریا از سکوهای شناور و یا سکوهایی که قابلیت استقرار در بستر دریا را دارند، استفاده میشود. سازه اصلی چنین سکویی باید قابلیت انجام همه فعالیتهای کارگاه عملیاتی چاه نفت و گاز در خشکی را داشته باشد. همچنین، به دلیل دوری از ساحل، خدماتی که هنگام نیاز فقط در ساحل امکان انجام آن وجود دارد، باید به صورت دائمی در روی عرشه موجود باشند. اصطلاح خودبالابر (جکآپ) نشاندهنده ساختار یک سازه با وزن چند هزار تنی و توانایی جابه جایی عمودی در حدود چند متر است که این جابهجایی در بالای سطح آب صورت میگیرد و این اجازه را به سازههایی با وزن بالغ بر ۲۰۰۰۰ تن میدهد تا بتواند حتی در آبهایی با عمق بیشتر از یکصد متر حفاری کند. امروزه به لطف پیشرفت صنعت حفاری، برخی از سکوهای خودبالابر میتوانند در محیطهای خشن و سخت دریایی، و با وجود موجهایی به ارتفاع ۲۵ متر و بادهایی با سرعت ۱۸۵ کیلومتر بر ساعت و تا اعماق آب ۱۵۰ متر حفاری کنند. مخاطبان اصلی این کتاب، شرکتهای شاغل در بخش نفت و گاز، ناظران و مهندسان حفاری، دانشجویان و دانشآموختگان رشتههای انرژیهای تجدیدپذیر، مهندسی نفت و همه علاقهمندان به صنعت فراساحلی هستند که با مطالبی همچون انواع سکوهای خودبالابر، اجزای تشکیلدهنده، شرایط عملیاتی، شرکتهای سازنده و مدلهای ارائهشده آنها آشنا میشوند.