دکتر مهناز احمدی مشاور امور بانوان رییس دانشگاه فرهنگیان با خیر مقدم به دانشجو معلمان جدیدالورود به دلیل اینکه ازمیان مسیرهای متعدد مسیر عشق را انتخاب کردند از خداوند منان برای ایشان طلب موفقیت کرد و با توجه به تقارن آغاز سال تحصیلی و هفته دفاع مقدس به گوشه هایی از نقش بانوان در ایام دفاع مقدس پرداخت و گفت: شاید دانشجومعلمان در کتاب ها و یا توسط نقل های شفاهی مطالبی در خصوص پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران شنیده و یا مطالعه کرده باشند . هنوز مدت زیادی از این انقلاب نگذشته بود که دشمنان ایران اسلامی این واقعیت را نپذیرفته و داستان جنگ آغاز شد. جنگی که هنوز ملت ایران برای آن آمادگی کامل نداشت اما به علت وجود حرارت انقلاب اسلامی ایران در میان آحاد مردم و وجود روحیه ایثار و فداکاری در دوره هشت سال دفاع مقدس با کمترین امکانات و در جنگی نابرابر مقابل نه تنها صدام که در مقابل چندین کشور دنیا ایستادگی کردند؛ این حمایت ها توسط کشورها باعث به درازا کشیدن جنگ در در طول چندین سال شد.موضوع جنگ و پرداختن به آن متاسفانه بیشتر نگاه ها مردانه است و به نقش و حضور زنان توجه کمتری شده است. در فیلم ها و کتاب ها و برنامه ها نیز به نظر می رسد که به این نقش پر اهمیت کمتر پرداخته شده است ؛مسئولین می بایست به این موضوع بسیار مهم توجه ویژهای را معطوف نمایند.
وی افزود: اگرچه تعداد شهدا و جانبازان مرد در این دوران بسیار بیش از شهدا و جانبازان زن است، اما اگر قرار بود به همسران شهید یا همسران جانبازدرجه ایثارگری داده شود مطمئناً تعداد آن ها بسیار بیشتر از مردان بود و این عدد و ارقام بالاتر بود. وقتی مادری هم نقش مادری و هم نقش همسری را در این مسیر ایفا می کند اگر نخواهیم اسم آن را جانبازی و ایثارگری بنامیم پس باید چه چیزی بر آن اطلاق کرد؟در ایام جنگ زنان نقش های متعددی داشتند. در همان ابتدا که در خوزستان جنگ شروع شد بسیاری از زنان به صورت نیروهای رزمی در کنار مردان با در دست گرفتن اسلحه به دفاع و مقاومت در شهر خرمشهر پرداختند. اما در ادامه با سخت تر شدن شرایط جنگ این نقش درعقب جبههها به جلوه های دیگری همچون امدادگری، بهداری های رزمی و سایر اموری که به زنان مربوط میشد مشغول بودند.
مشاور رییس دانشگاه فرهنگیان همچنین در خصوص شهدای زن نیز افزود: متاسفانه در سرتاسر کشور کمتر دیده می شود که اسم کوچه و یا خیابانی به نام یک شهید زن باشد.
وی ادامه داد: تا فرصت هست باید به سراغ یادگاران شهدا یعنی مادران و همسران شهدا برویم و از این ظرفیت های بسیار بزرگ استفاده کنیم و با جمع آوری تاریخ شفاهی شهدا در حفظ و نشر فرهنگ انقلاب اسلامی موثر باشیم. متاسفانه بسیاری از این مادران و همسران شهدا به رحمت خدا رفته و این تاریخ و میراث گرانبها را با خود برده اند.
دکتر احمدی تصریح کرد: نکته بسیار مهم این است که چیزی که در آن ایام بسیار برجسته بود در میان زنان ومردان ، روحیه ایثار اخلاص و فداکاری بود و این منیّت ها و بی اخلاقی هایی که اکنون دیده می شود در آن زمان وجود نداشت هم در میان فرماندهان و هم در میان سایر رزمندگان و همچنین در میان زنانی که در عرصه های گوناگون در پشت جبهه ها به انجام وظیفه مشغول بودند. در آن ایام دیده میشد نوجوانانی که در عرصه جنگ بدون آنکه دوران خوش نوجوانی و جوانی را گذرانده باشند به یکباره بزرگ شدند و انگار یک باره وارد فضای مردی و جوانمردی شدند و همه این ها از برکات انقلابی بود که تحت فرامین رهبری داهیانه امام خمینی و در راس آن آموزههای دین اسلام و تعالیم مکتب اهل بیت بود قرار داشت.
وی خطاب به دانشجو معلمان گفت :اگر بخواهیم رشد و بالندگی سریع اتفاق افتد و معنویت در ما به سرعت رشد کند، نیازمند آن هستیم که وجودی عاری از هر گونه آلودگی در خود داشته باشیم و دوران دانشجویی و تحصیل شما در دانشگاه فرهنگیان این فرصت را به خوبی برای شما به وجود خواهد آورد و شما در تعامل با یکدیگر در دانشگاه و در تعامل با اساتید باید در جهت خودسازی و سپس دیگر سازی و سازندگی جامعه گام بردارید.
مشور رییس دانشگاه اشاره داشت: این روحیه اخلاص فقط در زمان جنگ نبود بلکه در ادامه هنوز هم این روحیه در میان مردان و زنان کشور ما دیده می شود و شما می توانید در حفظ و گسترش این روحیه اخلاص ایثار و همکاری و همیاری هم در میان خود و هم در انتقال آن به نسل های آینده بسیار موثر باشید.